سفارش طرح توجیهی
نمونه بیزینس پلننمونه بیزینس پلن تولیدی

طرح توجیهی تولید قوطی آسان بازشو

بررسی بازار قوطی های آسان بازشو

با توجه به حمایت‌های روز افزون دولت از صنعت غذایی کشور و تاکید در امر خودکفایی کامل در امر غذا و شتاب رو به رشد استفاده مردم از خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های آماده، بالا رفتن تقاضای محصولات غذایی را به همراه داشته است. به تبع این امر بازار بسته‌بندی مواد غذایی دارای رونقی مثال زدنی می‌باشد به طوری که شرکت‌ها و برندهای بزرگ دنیا و از جمله داخل کشور یکی از استراتژی‌های خود را رقابت در این صنعت می‌دانند لذا با توضیحات آورده شده پیش‌بینی می‌شود محصول تولیدی طرح ازبازار فروش مناسبی برخوردار باشد.

برای راه اندازی یک واحد تولیدی به ظرفیت اسمی معادل ۱۳,۰۰۰ تن در سال و ظرفیت عملی معادل ۱۰,۴۰۰ تن در سال قوطی های آلومینیومی حدودا۳۵۰ میلیارد ریال سرمایه اولیه نیاز دارید. این طرح نسبتا به سرمایه در گردش بالایی هم نیاز دارد ولی از درآمد مناسبی برخوردار می باشد به طوری که کمتر از چهار سال می توانید پول خود را برداشت نمایید. در اجرای این کار برای ۶۱ نفر نیز اشتغال ایجاد می نمایید.

بسته‌بندی به لحاظ دارا بودن ویژگی‌های خاص در زمینه‌های مختلف و فراهم نمودن امکان ذخیره‌سازی فرآورده‌ ها‌ی گوناگون از جمله مواد غذایی بخصوص پس از دسترسی به فنون پاستوریزاسیون از اهمیت ویژه ای برخوردار شد. صنعت بسته‌بندی به عنوان یکی از مهمترین و تعیین‌ کننده‌ ترین عوامل موثر عرضه کالا و موفقیت در کسب بازار ، هم اکنون تمامی فعالیتهای تولیدی و بازرگانی را در جهان متوجه خود کرده به نحوی که اگرچه مقوله جدیدی در صنعت و اقتصاد نیست ولی با تحولاتی که یافته توجه بسیاری را به خود جلب نموده و به عاملی تعیین‌کننده در موفقیت عرضه کالا و خدمات تبدیل شده است.

یکی از مشکلاتی که در بسته‌بندی‌های فلزی وجود داشت نحوه باز کردن در این محصولات بود که با پیشرفت‌های صورت گرفته در ساخت درب‌های آسان باز شو که بدون نیاز به هیچ‌ گونه وسیله‌ای و به راحتی باز می‌شوند این نوع بسته‌بندی مجددا مورد توجه صنایع بسته‌بندی قرار گرفته و کاربرد بسیاری پیدا کرده است. به طور مثال در صنعت نوشیدنی‌ها و انواع نوشابه این نوع بسته‌بندی به دلیل ظاهر بسیار جذاب و تبادل گرمایی بسیار مناسب با محیط باعث گوارا شدن این نوشیدنی‌ها می‌شوند بنابراین طرح ایجاد واحد تولید قوطی‌های آسان باز شو نوشابه به عنوان کالایی که مصرف بسیار بالای دارد می‌تواند در کنار بازاریابی مناسب از توجیه اقتصادی بسیار مناسبی برخوردار باشد.

مواد اولیه و اصلی برای بسته‌بندی فلزی ورق‌های کین پلیت یا ورق قلع‌ اندود است. این ورق‌ها فولادی هستند که روی آن با قلع پوشیده شده است. این ورق‌ها بیشتر وارداتی است که عمده‌اش از چین می‌‌آید. هزینه خرید آن هم کیلویی ۶۰۰۰تومان تا ۸۰۰۰تومان است که براساس ظرف تولیدی نوع آن فرق می‌کند. خط تولید هم معمولاً متعلق به فرانسه، آلمان، اتریش و چین است که کاملاً وارداتی است.

در حال حاضر بیش از۸۰ واحد بسته‌بندی فلزی فعال هستند که نزدیک به ۲هزار نفر در این واحدها به کار مشغول هستند. اگر شرایط کاری و مالی مطلوب باشد و بتوانیم فاصله‌مان را با رقبای جهانی کم کنیم، امیدوار به حضور در عرصه جهانی و همچنین ارائه محصولات مرغوب و اشتغال‌ زایی بالا در این صنعت خواهیم بود.

فرآیند تولید قوطی های آسان بازشو

در فرآیند DWI ابتدا آلومینیم به صورت کویل یا شیت با ضخامت 0.43 میلی‌متر در می‌آید. از کویل‌های مذکور با استفاده از دستگاه منگنه صفحات یا دایره‌ هایی می‌سازند که با استفاده از دستگاه پرس به صورت لیوان در آورده می‌شوند لیوان حاصله سپس توسط فرآیندی به نام وال ایرند با عبور از یک حلقه آهنی به طور متوالی چکش کاری شده و طی این عملیات ضخامت لیوان به یک سوم ضخامت اولیه و ارتفاع آن به سه برابر ارتفاع اولیه با قطر ثابت می رسد و سپس به منظور به دست آوردن ارتفاع مطلوب و شکل دهی ارتفاع اضافی قوطی را قیچی نموده و در نهایت روغن اضافی که در مراحل شکل دهی اضافه شده از قوطی با عملیات شستشو زدوده و قوطی تمیز از انتهای خط عبور می‌کند.

خط تولید قوطی فلزی

خط تولید قوطی سازی، شامل ماشین های مختلفی می­باشد. که عبارتند از:

  1. دستگاه تولید قالب کششی: این دستگاه در ساخت و تولید قالب های کشش دهنده مرحله ای قوطی های مخصوص تن ماهی مورد استفاده قرار می گیرد. این قالب ها شامل قالب سر و کف قوطی های فلزی می­باشد.
  2. دستگاه گشاد کن حلب و یا کشش قوطی: از این دستگاه برای شکل دادن و کشش دادن ورق های رول شده و یا جوش خورده استفاده می­شود. در ساختار این دستگاه از پارچه های آهنی آبکاری شده و یا قسمت هایی از حلبی که دور انداخته می­شوند استفاده می­گردد.
  3. دستگاه گوشواره زن : ;ماشینی که برای جوش دادن گوشواره های اطراف حلب به کار می رود. این دستگاه برای بسته بندی مواد غذایی استفاده می­شود و حتماً باید دارای کیفیت قابل قبول در جوش دادن باشد.
  4. دستگاه کمربند زن:از این دستگاه در تولید و ساخت کمربندِ دور درب قوطی­ های فلزی و قوطی ­های حلبی استفاده می شود.
  5. کوره پخت چسب دور درب قوطی حلبی:در این کوره چسب را به مرحله پخت می رسانند تا بتواند قابلیت سیل کردن و آب بندی کامل درب قوطی حلبی را داشته باشد.
  6. دستگاه دوخت قوطی:این دستگاه جهت جوش دادن درز سودرونیک استفاده می شود.
  7. دستگاه دربند قوطی: با استفاده از این دستگاه درب قوطی های فلزی پلمپ می شود.
  8. دستگاه های پُر کن مواد غذایی و غیر غذایی: وظیفه پرکردن قوطی ها از مواد مختلف را دارد.

روند جهانی صنعت بسته‌ بندی قوطی‌ های فلزی

امروزه طیف وسیعی از محصولات غذایی جهان در قوطی‌های فلزی بسته‌بندی می‌شوند و بازار جهانی این قوطی‌ها رشد زیادی پیدا کرده است. تغییر سبک زندگی در دنیای امروز باعث تغییرات فراوانی در ذائقه مردم نیز شده است و انواع غذاها و آبمیوه‌های کنسرو شده یکی از مظاهر این نوع زندگی هستند. در دنیای امروز که افراد خانواده اکثرا شاغل هستند، دیگر وقتی برای پخت و پز‌های طولانی در منازل نیست و بسیاری از خانواده‌ها به سوی غذاهای آماده یا نیمه‌آماده روی آورده‌اند.

در این میان بسیاری از این مواد‌غذایی یا نوشیدنی در قوطی‌های عمدتا فلزی نگهداری می‌شوند. در این گزارش سعی شده تا روند رشد بازار قوطی‌های فلزی در سطح جهان بررسی و چشم‌اندازی از آینده این صنعت نیز به دست داده شود.

ارزش 51 میلیاردی قوطی تا سال 2019

جنس قوطی‌های فلزی عموما از آلومینیوم و فولاد است که نوع آلومینیومی آنها بیشتر کاربرد دارد.گردانندگان صنعت قوطی‌های مواد‌غذایی و نوشیدنی‌ها در سال‌های اخیر به دنبال توسعه بازار خود و سرمایه‌ گذاری‌های بیشتر در این بخش بوده و با اتخاذ استراتژی‌های حساب‌شده، در تلاش برای حفظ جایگاه و سهم خود در بین رقبا بوده‌اند. طبق نظر تحلیلگران اقتصادی، بازار جهانی قوطی‌های فلزی در سال ۲۰۱۲ به ارزش ۴۳٫۸میلیارد دلار بوده و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۱۹ با نرخ رشد ۲٫۴۰ درصد به ارزشی برابر با ۵۱٫۶ میلیارد دلار برسد.

بیشترین کاربرد قوطی‌های فلزی در نوشیدنی‌ها

موارد استفاده از قوطی‌های فلزی در دنیای امروز بسیار زیاد شده و در صنایع مختلفی کاربرد دارد، بسیاری از مواد‌غذایی و نوشیدنی‌ها در این قوطی‌ها بسته‌بندی می‌شوند، علاوه بر این در دیگر صنایع مانند قوطی‌های رنگ نیز به کار می‌روند. اما بیشترین کاربرد قوطی‌های فلزی در صنعت بسته‌بندی مواد‌غذایی و نوشیدنی در جهان است. امروزه بسیاری از میوه‌ها، غذاها، سوپ‌ها، سبزیجات، غذای کودک و… در قوطی بسته‌بندی می‌شوند؛ ضمن اینکه طیف بسیار زیادی از نوشیدنی‌ها نیز در قالب این قوطی‌ها به دست مصرف‌کنندگان می‌رسد.

طبق آماری که در سال ۲۰۱۲ توسط تحلیلگران این صنعت ارائه شده بود، ۸۰ درصد از سهم این بازار را قوطی‌های نوشیدنی شامل می‌شدند که نشان‌دهنده میزان مصرف بیشتر این محصول نسبت به دیگر مواد خوراکی در سطح جهان است.

این در حالی است که تنها ۱۵درصد از حجم تولیدی این قوطی‌ها در همان سال در صنایع مواد‌غذایی استفاده می‌شد و حدود ۵درصد باقیمانده نیز در دیگر صنایع کاربرد داشت. همچنین پیش‌بینی می‌شود که این روند در سال‌های آتی نیز ادامه داشته باشد و صنایع نوشیدنی در استفاده از قوطی‌ها فلزی پیشرو باشند.

بازارهای عمده صنعت قوطی‌های فلزی

به لحاظ جغرافیایی، کشورهای آسیایی و اروپایی بزرگ‌ترین بازار این صنعت در سال‌های اخیر بوده‌اند ضمن اینکه با توجه به بالاتر رفتن سطح زندگی، افزایش درآمد خانوارها و تنوع مواد‌غذایی و نوشیدنی‌ها در کشورهای در حال توسعه، پیش‌بینی می‌شود در سال‌های آینده نیز آسیا به تسلط خود در بازار جهانی قوطی‌های فلزی ادامه دهد.

معرفی چند برند معروف صنعت قوطی‌های فلزی

از برندهای معروف قوطی‌های فلزی می‌توان به شرکت‌هایی مانند رکسم (Rexam)، کرون (Crown) و بال (Ball) اشاره کرد که تولیدکنندگان مهم و برجسته جهانی در این صنعت به شمار می‌روند.

رکسم که از شرکت‌های معتبر بسته‌بندی نوشیدنی به‌شمار می‌رود محصولات خود را در سه گروه عمده فلزی، شیشه‌ای و پلاستیکی بسته‌بندی می‌کند.این شرکت با داشتن بیش از ۲۱هزار نفر کارمند در ۲۰ کشور جهان، بصورت تقریبی گردش مالی ۵میلیارد دلاری دارد. همچنین شرکت کرون نیز این افتخار را دارد که رهبر صنعت بسته‌بندی فلزی در جهان محسوب ‌شود و با به‌کارگیری بیش از ۲۰هزار نفر در ۴کشور جهان فروش خالصی برابر با ۷٫۹میلیارد دلار داشته باشد.

قوطی‌های سازگارتر با محیط‌ زیست

یکی از نگرانی‌های عمده‌ای که در خصوص صنعت بسته‌بندی قوطی‌های فلزی در جهان وجود دارد، آلودگی‌های زیست‌محیطی است که ممکن است این محصولات از خود باقی بگذارند. از جمله راهکارهایی که برای مقابله با این مشکل در جهان وجود دارد و بسیاری از تولیدکنندگان و مصرف‌ کنندگان نیز به آن توجه می‌کنند، مربوط به بازیافت این قوطی‌های فلزی است. به‌عنوان مثال کمپانی ردبول با تولید قوطی‌های قابل‌ بازیافت خود، اقدامی منحصر به فرد را در این زمینه انجام داده است.

طبق ادعای این شرکت ۱۰۰درصد قوطی‌های تولید آن قابل بازیافت هستند. ضمن اینکه این شرکت با استفاده از آلومینیوم اصلاح شده، ۹۵درصد در مصرف انرژی نیز صرفه‌جویی می‌کند. امروزه قوطی‌های تولید شده در ردبول وزن کمتری داشته و کوچک‌تر شده‌اند؛ به این معنا که قوطی کوچک‌تر، آلومینیوم کمتری را در بر دارد و آلومینیوم کمتر نیز یعنی ردپای کمتری از کربن.

امتیاز کاربران: 0.45 ( 1 رای)
سفارش طرح توجیهی
دانلود رایگان طرح توجیهی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
تماس فقط جهت سفارش طرح توجیهی