نمونه بیزینس پلننمونه بیزینس پلن تولیدی

طرح احداث نیروگاه های گازی CHP

سفارش طرح توجیهی

مقدمه

نیروگاه گازی یکی از انواع نیروگاه‌های تولید برق است که از سوخت گاز طبیعی برای تولید برق استفاده می‌کند. این نوع نیروگاه‌ها به دلیل سرعت بالای راه‌اندازی و قابلیت تولید برق به صورت لحظه‌ای، برای تأمین برق در مواقع پیک مصرف و همچنین به عنوان منبع تولید برق اضطراری کاربرد دارند.

در این مقاله، به بررسی مراحل راه‌اندازی نیروگاه گازی، هزینه‌های ساخت و راه‌اندازی، ظرفیت توجیه‌پذیر، مواد اولیه و ماشین‌آلات مورد نیاز، سودآوری سالیانه، تعداد کارمندان و ساختمان‌ها و متراژ زمین مورد نیاز برای راه‌اندازی نیروگاه گازی می‌پردازیم.

اطلاعات شروع راه اندازی نیروگاه گازی

برای شروع راه‌اندازی نیروگاه گازی، ابتدا باید یک طرح توجیهی فنی و اقتصادی تهیه شود. این طرح باید شامل موارد زیر باشد:

  • مشخصات فنی نیروگاه، مانند ظرفیت، نوع توربین گازی، نوع ژنراتور و سایر تجهیزات
  • هزینه‌های ساخت و راه‌اندازی
  • میزان درآمد حاصل از فروش برق
  • سودآوری سرمایه‌گذاری

پس از تهیه طرح توجیهی، باید مجوزهای لازم از سازمان‌های مربوطه، مانند وزارت نیرو، سازمان محیط زیست و شهرداری، اخذ شود.

برای سفارش طرح توجیهی نیروگاه های گازی CHP با شماره  09120085243 مهندس خلیلیان تماس حاصل فرمایید.

هزینه ساخت نیروگاه گازی کوچک

هزینه ساخت نیروگاه گازی کوچک، بسته به عوامل زیر، متفاوت است:

  • ظرفیت نیروگاه: هرچه ظرفیت نیروگاه بیشتر باشد، هزینه ساخت آن نیز بیشتر می‌شود. به طور کلی، هزینه ساخت یک نیروگاه گازی کوچک با ظرفیت ۱ مگاوات، حدود ۲۰ تا ۲۵ میلیارد تومان است.
  • نوع تجهیزات: نوع تجهیزات مورد استفاده در نیروگاه، نیز بر هزینه ساخت آن تأثیر می‌گذارد. به طور کلی، استفاده از تجهیزات مدرن و باکیفیت، هزینه ساخت نیروگاه را افزایش می‌دهد.
  • عوامل دیگر: عوامل دیگری مانند شرایط جغرافیایی محل ساخت نیروگاه، هزینه‌های حمل و نقل و نصب تجهیزات، و سایر هزینه‌های جانبی، نیز بر هزینه ساخت نیروگاه تأثیر می‌گذارند.

با توجه به عوامل ذکر شده، می‌توان هزینه ساخت نیروگاه گازی کوچک را به صورت زیر دسته‌بندی کرد:

  • ظرفیت کمتر از ۱ مگاوات: برای ظرفیت‌های کمتر از ۱ مگاوات، معمولاً سرمایه‌گذاری در نیروگاه گازی مقرون‌به‌صرفه نیست.
  • ظرفیت ۱ تا ۵ مگاوات: برای ظرفیت‌های بین ۱ تا ۵ مگاوات، هزینه ساخت نیروگاه گازی، حدود ۳۰ تا ۶۰ میلیارد تومان است.
  • ظرفیت ۵ تا ۱۰ مگاوات: برای ظرفیت‌های بین ۵ تا ۱۰ مگاوات، هزینه ساخت نیروگاه گازی، حدود ۶۰ تا ۱۰۰ میلیارد تومان است.
  • ظرفیت ۱۰ تا ۲۰ مگاوات: برای ظرفیت‌های بین ۱۰ تا ۲۰ مگاوات، هزینه ساخت نیروگاه گازی، حدود ۱۰۰ تا ۱۷۰ میلیارد تومان است.

ظرفیت توجیه پذیر

ظرفیت توجیه‌پذیر نیروگاه گازی، به عوامل مختلفی، مانند میزان مصرف برق منطقه، هزینه سوخت و سایر عوامل، بستگی دارد. به طور کلی، برای ظرفیت‌های کمتر از ۱ مگاوات، معمولاً سرمایه‌گذاری در نیروگاه گازی مقرون‌به‌صرفه نیست.

مواد اولیه مورد نیاز

مواد اولیه مورد نیاز برای راه‌اندازی نیروگاه گازی، شامل گاز طبیعی، آب و هوا است.

ماشین آلات مورد نیاز

ماشین‌آلات مورد نیاز برای راه‌اندازی نیروگاه گازی، شامل موارد زیر است:

  • توربین گازی
  • ژنراتور
  • کمپرسور
  • سیستم کنترل و حفاظت
  • سیستم خنک‌کاری
  • سیستم سوخت‌رسانی

سودآوری سالیانه

سودآوری سالیانه نیروگاه گازی، بسته به عوامل مختلفی، مانند ظرفیت، میزان مصرف برق منطقه، قیمت فروش برق و سایر عوامل، متفاوت است. به طور کلی، سودآوری نیروگاه‌های گازی در ایران، نسبتاً خوب است.

ساختمان ها و متراژ زمین

ساختمان‌های مورد نیاز برای راه‌اندازی نیروگاه گازی، بسته به ظرفیت نیروگاه، متفاوت است. به طور کلی، برای نیروگاه‌های گازی کوچک، به یک ساختمان کوچک نیاز است. برای نیروگاه‌های گازی مقیاس بزرگ، به یک ساختمان بزرگ نیاز است.

متراژ زمین مورد نیاز برای راه‌اندازی نیروگاه گازی، نیز بسته به ظرفیت نیروگاه، متفاوت است. به طور کلی، برای نیروگاه‌های گازی کوچک، به چند هزار متر مربع زمین نیاز است. برای نیروگاه‌های گازی مقیاس بزرگ، به چند ده هزار متر مربع زمین نیاز است.

مزایاي استفاده از نیروگاههاي کوچک و پراکنده (Generation Distributed)

نیروگاه هاي تولید پراکنده که در راستاي توزیع تولید احداث می شوند، مزایاي ذیل را براي سرمايه گذار خواهند داشت:

  • قابلیت فروش برق به شبکه و ایجاد درآمد
    با توجه به نیاز کشور به سرمایه گذاري در زمینه ي تولید پراکنده ي برق، مشوق هاي مالی متعددي توسط وزارت نیرو براي سرمایه گذاري در زمینه ي تولید پراکنده قرار داده شده است که تولید پراکنده ي برق و فروش انرژي الکتریکی به شبکه را به عنوان یک گزینه ي بسیار جذاب براي مجتمع هاي صنعتی تبدیل نموده است، این حمايت هاي وزارت نیرو عبارت است از:

    1. تامین هزینه هاي سوخت در قراردادهاي تبدیل انرژي و خرید تضمینی انرژي الکتریکی،
    2. خرید تضمینی انرژي الکتریکی تولید شده و پرداخت 25 درصد از بهاي انرژي به عنوان پیش پرداخت،
    3. بازگرداندن هزینه هاي انشعاب به مشتریان،
    4. حذف هزینه هاي دیماند از هزین ههاي مشترکین.در عین حال اگر سرمایه گذار با درنظر گرفتن حاشیه هاي اطمینان تولید (ظرفیت 1.5 برابري نیروگاه نسبت به مصرف) اقدام به احداث نیروگاه نماید، می توان هزینه هاي سنگین انتقال انرژي الکتریکی و احداث پست را حذف نماید.
  • افزایش قابلیت اطمینان براي در دسترس بودن انرژي الکتریکی
    با تولید انرژي الکتریکی در محل و کاهش عوامل مؤثر مانند شبکه هاي انتقال و توزیع و نیروگا ههاي بزرگ، خطاي این عوامل کمتر به مشترك منتقل می گردد و مشترك از خاموشی هاي ناخواسته، حتی در حد یک چشمک زدن برق آزاد می شود .به این ترتیب با پشتوانه ي تولید دائم انرژي الکتریکی در محل، تداوم تامین انرژي الکتریکی تضمین میشود و مشترك می تواند از برقی با قابلیت اطمینان بالاتر و با کیفیت بهتر، بهره برداري نماید .ضمن آنکه شبکه ی برق همچنان به عنوان پشتوانه ي تولید انرژي الکتریکی حضور خواهد داشت.
    به این ترتیب هزینه هاي خرید مولدهاي برق اضطراري مانند دیز ل ژنراتورها کاهش مییابد و نیز مصرف کننده می تواند با توجه به عدم بروز وقفه در برق مصرفی، از خرید تجهیزاتی مانند UPS خودداري نماید.
  • امکان بازیافت حرارت و تولید همزمان برق و حرارت
    در نیروگاه هاي کوچک، بازیافت حرارت و استفاده از آن در تولید آب گرم و با استفاده از چیلرهاي جذبی، در تولید آب سرد امکان پذیر می گردد که این موضوع راندمان انرژي را تا 90 درصد افزایش می دهد .با توجه به دماي بالاي هواي خروجی از اگزوز، همراه با هر کیلووات انرژي الکتریکی تولیدي حدود دو کیلو وات انرژي حرارتی براي مصارف گرمایشی و سرمایشی قابل بازیافت است و این خود هزینه ی سرمایه گذاري ونیز هزینه سوخت و نگهداري واحدهاي سنتی تأسیسات حرارتی و تهویه مطبوع را کاهش میدهد.
  • کاهش سرمایه گذاري و مدیریت ریسک در مقایسه با نیروگاه هاي بزرگ
    بنابر اظهارات مدیرعامل شرکت مپنا، بزرگترین پیمانکار احداث نیروگاه هاي بزرگ در کشور، هزینه هاي احداث هر مگاوات نیروگاه، در حدود ششصد هزار یورو میباشد که معادل دلاري آن، در حدود هشتصد و پنجاه هزار دلار میباشد.
    این در شرایطی است که به دلیل بزرگ بودن ظرفیت تجهیزات و حساسیت کارکرد آنها، ریسک هاي سرمایه گذاري که به دلیل انتخاب نامناسب یا کارکرد غیربهینه یک توربین متوجه سرمایه گذار میشود، مقادیر قابل توجهی است .در حالی که در نیروگاه هاي زیر 25 مگاوات، این ریسک کاهش می یابد و با انتخاب بهینه ی تجهیزات و خریدهاي مناسب، می توان هزینه هاي سرمایه گذاري را تا 60 درصد کاهش داد.

معرفی تکنولوژي توربین هاي گازي

از زمان تولد توربین هاي گازي امروزي در مقایسه با سایر تجهیزات تولید قدرت، زمان زیادي نمی گذرد .با این وجود امروزه این تجهیزات به عنوان سامانه هاي مهمی در امر تولید قدرت مکانیکی مطرح می باشند .از تولید انرژي برق گرفته تا پرواز هواپیماهاي مافوق صوت همگی مرهون استفاده از این وسیله سودمند می باشند .
ظهور توربین هاي گازي باعث پیشرفت زیادي در رشته هاي مهندسی مکانیک، متالورژي و سایر علوم مربوطه گشته است .بطوري که پیدایش سوپرآلیاژهاي پایه نیکل و تیتانیوم به خاطر استفاده آنها در ساخت پره هاي ثابت و متحرك توربین ها که دماهاي بالایی در حدود 1500 درجه سانتیگراد و یا بیشتر را متحمل میشوند، از سرعت بیشتري برخوردار شد .به همین خاطر امروزه به تکنولوژي توربین هاي گازي تکنولوژي مادر گفته می شود و کشوري که بتواند توربین هاي گازي را طراحی کند و بسازد، هر چیز دیگري را هم می تواند تولید کند.

اجزای توربین های گازی

به طور کلی کلیه توربین هاي گازي از سه قسمت تشکیل می شوند:

  • کمپرسور
  • محفظه احتراق
  • توربین

که بنا به کاربرد، قسمت هاي دیگري نیز براي افزایش راندمان و کارایی به آنها اضافه می شود .نحوه کارکرد توربین هاي گازي بدین ترتیب است که کمپرسور در حال گردش با دور زیاد، هواي محیط را مکیده و فشار آن را به چندین برابر فشار محیط( حدود 10برابر ) می رساند، ضمن اینکه نسبتاً درجه حرارت آن نیز افزایش می یابد .هواي فشرده شده از کمپرسور خارج و به درون محفظه یا محفظه هاي احتراق هدایت می شوند .در داخل اتاق احتراق شعله دائمی برقرار است و سوخت(گاز، گازوئیل و یا بعضًا مازوت )نیز با فشار مناسبی به درون آن پاشیده می شود.سوخت به همراه هواي فشرده در مجاورت شعله، آتش میگیرد و گاز داغی با حجم زیاد که دماي آن به 1800 درجه سانتیگراد نیز می رسد، تولید می گردد .گاز حاصل که نتیجه یک احتراق کامل بدون تولید دوده است، به سبب محدودي تهاي تکنولوژیکی مستقیمًا قابل ارسال به توربین نمیباشد و لازم است خنک گردد .این کار توسط هواي اضافی ورودي به اتاق احتراق، از طریق کمپرسور، انجام م یگیرد .گاز داغ مناسب از نظر درجه حرارت، وارد توربین شده و بخش اعظم انرژي خود را به صورت انرژي مکانیکی دورانی،
به توربین منتقل می کند و خود از طریق اگزوز خارج می گردد .
بخشی از انرژي دورانی حاصله از توربین به مصرف گرداندن کمپرسور ومابقی براي گردش ژنراتور به کار می رود .ژنراتوري که یا به صورت مستقیم و یا از طریق جعبه دنده با توربین هم محور و کوپله است، با میدان الکتریکی گردان خود، در استاتور، جریان الکتریسته با ولتاژ از پیش طراحی شده تولید میکند.

مقایسه تکنولوژي توربین هاي گازي با سایر تکنولوژي هاي تولید پراکنده

در تولید پراکنده و نیز سیستم هاي،CHP توربین ها حاکم بلامنازع نیروگاه هاي نصب شده می باشند .کما اینکه بنا بر آمار بانک اطلاعاتی CHPهاي نصب شده در آمریکا، توربینه اي گازي، سیکل ترکیبی و توربین هاي بخار 98 درصد از ظرفیت توان CHP نصب شده در آمریکا را تشکیل می دهند و موتورهاي گازي، تنها 2 درصد از این ظرفیت را تشکیل می دهند . کما اینکه درسرتاسر ایالات متحده آمریکا، تعداد نیروگاه هایی که بالاتر از 10 مگاوات توان دارند و مولد آنها موتورهاي گازي است، عدد ، در مقابل صدها نیروگاه توربین گازي، بخار و سیکل ترکیبی است.

مقایسه سهم مولدهايCHPنصب شده در آمریکا
شکل 1: مقایسه سهم مولدهاي CHP نصب شده در آمریکا حوزه ي مولدهاي کمتر از یک مگاوات تنها حوزه اي از بازار است که موتورهاي گازي، حضور موثر داشته اند که به نظر می رسد با رشد تکنولوژي میکروتوربین ها و روند شتابانی که هم اکنون دارند، به زودي میکروتوربین ها در این حوزه از بازار تولید پراکنده و CHP نیز، سهم قابل توجهی بگیرند.

نیروگاه chp

راندمان توربین هاي گازي در صورت استفاده به صورت سیستم هاي 70CHP تا 90 درصد است، بنابر تعریف وزارت نیرو از بازده الکتریکی موثر، این بازده در سیستم هاي50CHP تا 70 درصد خواهد بود .با استفاده از توربین هاي بخار و ایجاد نیروگاه هاي سیکل ترکیبی، بازده الکتریکی خالص 42 تا 52 درصد و بازدهی الکتریکی موثر در صورت استفاده از حرارت تولیدي، 50 تا 70 درصد خواهد بود، لازم به ذکر است امکان احداث نیروگا ههاي سیکل ترکیبی از توان 5 مگاوات به بالا و سیستم هاي CHP از 200 کیلووات به بالا وجود دارد .

معرفی نیروگاه های گازی، سیکل ترکیبی و CHP

این گروه در پیاد هسازي نیروگاه هاي کوچک گازي، سیکل ترکیبی و نیز سیستم هاي تولید همزمان برق و حرارت(CHP) تخصص دارد .این نیروگاه ها در توان هاي 1 الی 50 مگاوات احداث می شوند که در ادامه معرفی مختصري از سه سیستم به عمل می آید.

  1. نیروگاه های گازی
    در یک نیروگاه گازي تولید انرژي، توسط یک توربین ژنراتور گازي انجام می شود .توربین هاي گازي شامل یک کمپرسور با جریان خروجی محوري، یک محفظه احتراق و یک توربین که در هنگام حرکت از طریق شفت به یک ژنراتور متصل است، می باشد .درتوربین گاز، هواي ورودي توسط کمپرسور فشرده شده و سپس به سمت محفظه احتراق مشتعل با سوخت گاز یا گازوئیل هدایت میشود .گاز گرم متصاعد شده حاصل از سوختن به سمت توربین گازي میرود .انرژي حرارتی تبدیل به انرژي مکانیکی شده و پس از به چرخش درآوردن پره هاي توربین، ژنراتور و کمپرسور نیز به حرکت در می آیند .راندمان این نیروگاه ها مابین 30 الی 37 درصد می باشد .
    نیروگاه های گازی
    مزیت نیروگاه هاي گازي، سادگی بهره برداري و کارکرد می باشد .ضمن آنکه سرعت پاسخ این نیروگاه ها به تغییرات بار بسیار سریع بوده و دانش تعمیر و نگهداري آنها نیز به سهولت قابل یادگیري است، در عین حال این نیروگاه ها به سادگی قابل جابه جایی و نقل و انتقال می باشند .مشکل این نوع از نیروگاه، راندمان پایینتر و مصرف سوخت بالاتر می باشد، ضمن آنکه از حرارت تولیدي استفاده اي به عمل نمی آید.
  2. نیروگاه های سیکل ترکیبی
    در یک نیروگاه سیکل ترکیبی، تولید انرژي توسط توربین ژنراتورهاي گازي و بخاري حاصل می شود . گرماي خروجی از اگزوز توربین گازي، توسط بویلرهاي بازیافت، حرارت دماي مورد نیاز جهت تولید بخار را ایجاد می کند .در عین حال بخار ایجاد شده براي به گردش درآوردن پره هاي توربین هاي بخاري استفاده می شود .در این نیروگاه ها عمومًا از سیستم خنک کننده خشک و یا تر جهت خنک کردن آب حاصل از چگالش بخار خروجی از توربین بخار استفاده میگردد.راندمان این نیروگاه ها مابین 45 تا 55 درصد است.
    نیروگاه های سیکل ترکیبی
    به صورت تقریبی در ازاي هر مگاوات ظرفیت تولیدي توسط توربین هاي گاز، نیم مگاوات ظرفیت توسط توربین بخار ایجاد می شود .مزایاي این نوع نیروگاه، رسیدن به راندمان الکتریکی بالا میباشد ضمن آنکه بازیافت حرارت از کندانسور نیز امکان پذیر است و می توان از آن براي تولید آب گرم مصرفی استفاده نمود. مشکل نیروگاه هاي سیکل ترکیبی نیاز به آب با خلوص بالا و پایش مداوم کیفیت آب مصرفی است .به ترتیبی که با افت کیفیت آب ورودي، ممکن است مشکلات جدي براي توربین بخار ایجاد گردد .در عین حال به جهت آنکه توربین بخار از بازیافت حرارت ناشی از کارکرد توربین هاي گاز، بخار لازم را دریافت می کند، در صورت از کارافتادن توربین هاي گازي، انرژي تولیدي توسط توربین بخار نیز از بین می رود، مگر آنکه در مبدل حرارت، یک مشعل مستقل نیز درنظر گرفته شود .به دلیل آنکه سرعت پاسخ دهی توربین هاي بخار به تغییرات بار بسیار کم است، براي جبران تغییرات سریع بار، تنها بر روي ظرفیت توربین هاي بخار میتوان اتکا نمود.
  3. سیستم های تولید همزمان برق و حرارت
    توربین هاي گازي به همراه هر کیلووات توان الکتریکی، حدود دو کیلووات توان حرارتی تولید میکنند که توسط گاز خروجی از اگزوز، وارد محیط میشود .این گرما به کمک مبدل هاي حرارت قابل بازیافت بوده و میتوان به صورت آب گرم و یا بخار، آن را در فرآیندهاي مصرفی استفاده نمود .راندمان نیروگاه هاي حرارتی عبارتست از انرژي الکتریکی تولید شده تقسیم بر مقدار سوخت مصرف شده اما در مورد سیستم هايCHP راندمان کلی عبارتست از مجموع انرژي الکتریکی و انرژي حرارتی مفید تولید شده، تقسیم بر مقدار سوختی که توسط سیستم CHP مصرف می شود .راندمان کلی سیستم هاي CHP بیش از 70 درصد است.

    راندمان حرارتی و الکتریکی در سیستم CHP
    شکل 1: راندمان حرارتی و الکتریکی در سیستم CHP

    سیستم هاي تولید همزمان در صنایع مختلف ، خصوصًا صنایعی که احتیاج به الکتریسیته و حرارت فراوان در تمام طول سال دارند (بالاي4500 ساعت در سال) مانند کارخانجات تولید مواد غذایی، تولید آب شیرین ، کاغذ سازي، صنایع شیمیایی سرامیک سازي، نساجی و داروسازي بسیار سودمند است .در عین حال قابلیت دسترسی فراوان و محدوده وسیع انتخاب ، باعث گردیده این فناوري در بخش هاي اقتصادي، عمومی و مسکونی از قبیل هتل ها، بیمارستان ها، دانشگاه ها و مدارس، فروشگاه هاي بزرگ، ساختمان هاي مسکونی، نفوذ کند .این سیستم شامل توربین هاي گاز به عنوان تولید کننده انرژي الکتریکی و یک بویلر بازیافت حرارت میباشد که آب گرم و یا بخار مورد مصرف را تولید می کند. مزیت اصلی این سیستم، رسیدن به راندمان بالاي انرژي و نیز تولید همزمان برق و حرارت میباشد .لازم به ذکر است براي آنکه تغییرات بار حرارتی و الکتریکی مستقل از یکدیگر شوند، امکان اضافه نمودن مشعل به مبدل هاي بازیافت حرارت وجود دارد.
    سیستم های تولید همزمان برق و حرارت
    مزایاي این سیستم به صورت خلاصه عبارت است از :

    1. بازیافت انرژي حرارتی تولید شده توسط توربی نهاي گازي،
    2. کاهش ظرفیت و هزینه سرمایه گذاري تاسیسات حرارتی مورد نیاز،
    3. کاهش مصرف سوخت براي تولید حرارت،
    4. افزایش راندمان تبدیل انرژي فسیلی به انرژي الکتریکی و حرارتی،
    5. امکان تولید آب و نیز هواي سرد با استفاده از چیلرهاي جذبی،

سناریوهاي مالی پس از بهره برداری نیروگاه گازی CHP

  • سناریوي اول:
    واحد صنعتی، با بازیافت حرارت تولید شده، راندمان موثر الکتریکی بالاتري به دست می آورد که بر مبناي آن، می تواند قرارداد تبدیل انرژي با شرکت توانیر منعقد نماید .در این حالت هزینه ي پرداختی بابت گاز صفر شده و انرژي الکتریکی به قیمت تضمینی 303 ریال خریداري می شود .درآمد به دست آمده براي واحد صنعتی، از محل درآمد حاصل از فروش انرژي الکتریکی به شبکه و حذف هزینه هاي دیماند خواهد بود .ضمن آنکه واحد صنعتی می تواند هزینه پرداختی بابت حق انشعاب را برطبق آیین نامه هاي وزارت نیرو، از شرکت برق، دریافت نماید و از این پس نیز در صورت نیاز، به عنوان مشترك با انشعاب آزاد، انرژي الکتریکی خود را از شبکه با نرخ آزاد دریافت نماید .ضایعات ناشی از آن و نیز کاهش زمان هاي وقفه در تولید حذف می گردد و در عین حال، پشتیبانی برق شبکه نیز برقرار است .(قیمت خرید مربوط به سال 90 می باشد.)
  • سناریوي دوم:
    واحد نیروگاهی، در محلی که فاقد امتیاز حق انشعاب می باشد، با بازیافت حرارت تولید شده، راندمان موثر الکتریکی بالاتري به دست می آورد که بر مبناي آن، میتواند قرارداد تبدیل انرژي با شرکت توانیر منعقد نماید .در این حالت هزینه ي پرداختی بابت گاز صفر شده و انرژي الکتریکی به قیمت تضمینی 303 ریال خریداري می شود . درآمد به دست آمده براي واحد نیروگاهی فقط از محل درآمد حاصل از فروش انرژي الکتریکی به شبکه خواهد بودو هزینه هاي دیماند، حق انشعاب ضایعات ناشی از عدم توقف خط تولید و نیز کاهش زمان وقفه در تولید محاسبه نمی گردد.(قیمت خرید مربوط به سال 90 می باشد.)
  • سناریوي سوم:
    واحد صنعتی با احداث نیروگاه در خود محل کارخانه ضمن دریافت گاز به نرخ نیروگاهی، به تولید برق پرداخته و برق مورد نیاز خود را تامین کند .درآمد به دست آمده براي واحد صنعتی، از محل درآمد حاصل از قبض برق صرفه جویی شده و حذف هزینه هاي دیماند خواهد بود .ضمن آنکه واحد صنعتی می تواند هزینه پرداختی بابت حق انشعاب را برطبق آیین نامه وزارت نیرو، از شرکت برق، دریافت نماید و از این پس نیز در صورت نیاز، به عنوان مشترك با انشعاب آزاد، انرژي خود را از شبکه با نرخ آزاد دریافت نماید .ضایعات ناشی از آن و نیز کاهش زمان هاي وقفه در تولید حذف میگردد و در عین حال، پشتیبانی برق شبکه نیز برقرار است .

امتیاز کاربران: 4.45 ( 1 رای)
سفارش طرح توجیهی
گرد آورنده
ایـ توجیهی
دانلود رایگان طرح توجیهی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonتماس فقط جهت سفارش طرح توجیهی