سفارش طرح توجیهی
نمونه بیزینس پلننمونه بیزینس پلن تولیدی

طرح توجیهی مواد غذایی و ویژگی های آن

حوزه مواد و صنایع غذایی از حوزه‌های بسیار جذاب در سرمایه گذاری به شمار می‌روند و سرمایه گذاران زیادی مایل هستند که با صرف سرمایه شان در این طرح‌ها به حداکثر بازدهی و سود، دست یابند. اما در این میان مسأله‌ای وجود دارد و آن مسأله این است که آیا با این میزان سرمایه گذاری، می‌توان به سود حداکثری دست یافت یا خیر و یا به عبارت دیگر این سرمایه گذاری، بازدهی لازم را دارد یا باید در اجرای آن تجدید نظر شود.

برای رسیدن به پاسخ این پرسش، نیازمند تهیه و تدوین یک طرح توجیهی هستیم تا بدانیم آیا با احداث و یا توسعه یک واحد غذایی از قبیل احداث کارخانه یا فروشگاه توزیع و پخش مواد غذایی و یا حتی احداث یک رستوران بین راهی و یا درون شهری می‌توانیم به بازدهی مد نظرمان دست یابیم یا باید در پروژه تغییراتی ایجاد کنیم و یا حتی از آن، منصرف شویم. طرح توجیهی مواد غذایی بدین منظور تهیه و تدوین می‌گردد.

چرایی طرح توجیهی مواد غذایی

طرح توجیهی صنایع غذایی، به تنهایی برای دستیابی به موفقیت در پروژه، کافی نیست اما از الزامات آن به شمار می‌رود. در یک طرح تجاری برای مواد غذایی مانند سایر طرح‌ها، نیازمند برنامه‌ریزی و تحقیق هستیم. ایده اولیه برای احداث یک مجتمع غذایی، برای رسیدن به حداکثر کامیابی باید با مطالعات گسترده همراه باشد.

در بیزینس پلن مواد غذایی باید در ابتدا با انجام مطالعات گسترده و دقیق، یک مکان خاص در شهر یا روستا یا در ناحیه‌ای بین راهی، در نظر گرفته شود و سپس برای احداث مکانی از قبیل احداث یک کارخانه تولید صنایع غذایی و یا کارگاه بسته بندی مواد غذایی، فروشگاه پخش و توزیع مواد غذایی، رستوران درون شهری و یا برون شهری و….. تصمیم گیری موثر انجام شود.

 برنامه‌ریزی و تحقیق

مطلب مرتبط : یک طرح توجیهی کامل شامل چه اجزایی است؟

چنین طرحی باید کاملا منظم و دقیق و بدون تکیه بر فرضیات و حدس و گمان انجام گیرد تا به واسطه آن، میزان سرمایه لازم برای کار، به طور دقیق، برآورد شود و برای دستیابی به حداکثر منفعت و سود برنامه‌ریزی شود و از طریق انجام این طرح، ریسک‌ها به میزان حداکثری کاهش یابند.

لذا در طرح کسب و کار مواد غذایی باید شناخت کافی از کالا یا محصول مورد نظر، انجام گیرد و سپس به طور دقیق، کالا یا محصول، مورد تعریف و بازبینی قرار گیرد. کارایی اقتصادی و فیزیکی آن، برآورد شود. برای انجام چنین طرحی هم‌چنین باید بدانیم بازار مصرف محصول وجود دارد یا نه. مواد اولیه مورد نیاز برای تولید محصول چیست و چگونه باید آن‌ها را فراهم کرد. دانش و تکنولوژی که در تولید محصول به آن نیازمندیم چیست و….

برای دستیابی به این منظور، توجه به 3 عامل کلیدی ضرورت دارد.
این سه عامل موثر در تهیه یک طرح تجاری صنایع و مواد غذایی، عبارتند از : ارزیابی بازار، ارزیابی مالی و پولی و ارزیابی فنی و تکنولوژیک.

ارزیابی بازار در بیزینس پلن

وقتی در طرح کسب و کار مواد غذایی، ارزیابی بازار انجام می‌گیرد بدین معنی است که در حقیقت میزان تقاضای بازار مصرف این مواد، مورد مطالعه و بررسی دقیق انجام گرفته است. با اجرای این گام می‌خواهیم بدانیم در این زمینه چه میزان تقاضا از سمت مشتریان محصول، وجود دارد.

چنانچه در این مرحله نتوانیم به توجیه مناسب دست یابیم یا باید پروژه ار دور خارج شود و یا با تجزیه و تحلیل‌های دقیق‌تر بتوان آن را به مراحل بعدی رساند.

در این زمینه باید ویژگی‌هایی از قبیل میزان رفت و آمد به این ناحیه برای مصرف و یا خرید کالای مد نظر و یا برآورد میزان استفاده از خدمات رستوران، ویژگی برجسته کالا و یا خدمات، که آن را در نظر مشتری بهتر از کالای رقبا نشان می‌دهد و رقابت پذیری آن را بیشتر می‌کند، مورد سنجش قرار گیرد.

ارزیابی بازار در بیزینس پلنهم‌چنین وسعت و گسترش طرح در صورت نیاز به توسعه در صورت تقاضای بسیار برای خرید و یا مصرف کالا، نقاط قوت و ضعف کالای غذایی در بازار و شناخت محدودیت‌ها و نواقص آن، چشم انداز آینده کارخانه یا رستوران یا فروشگاه مواد غذایی مورد نظر و….. از جمله نکاتی هستند که در این مرحله باید با دقت هر چه تمام‌تر در نظر گرفته شوند و پیرامون تک تک آن‌ها برآورد و مطالعات دقیق انجام بگیرد.

اگر طرح تجاری در این گام، بتواند توجیه لازم را کسب نماید به گام بعدی ارزیابی طرح توجیهی قدم می‌گذاریم. گام بعدی در طرح ، ارزیابی مالی و پولی آن است تا انجام پروژه از نظر مالی را توجیه کند.

ارزیابی مالی و پولی در طرح تجاری مواد غذایی

یکی از نیازهای اساسی در بیزینس پلن مواد غذایی، برآورد مالی و پولی این ایده است. در این زمینه، هزینه‌های لازم برای انجام پروژه برآورد می‌شود و سودآوری لازم، پیش بینی می‌شود. در این گام توجه به بعضی از معیارها ضرورت دارد تا به پیش بینی دقیق‌تری در طرح دست یابیم. از جمله این معیارهای تعیین کننده می‌توان معیارهای زیر را نام برد.

ارزیابی مالی و پولی در طرح تجاری مواد غذاییهزینه طرح، زمان مورد نیاز برای انجام و احداث طرح، بررسی میزان تورم در زمان انجام پروژه و تغییرات احتمالی آن، سود بانکی و عملکرد دولت در این زمینه و…. همه باید در این مرحله مورد کاوش جدی و برنامه ریزی دقیق بدون تکیه بر فرضیات، قرار گیرند.

یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید حتما در گام ارزیابی مالی از طرح مواد غذایی انجام گیرد این است که چنین پروژه‌ای باید با پروژه‌های مشابه مورد مقایسه قرار گیرد تا مشخص شود که آیا انجام این طرح، توجیه اقتصادی و مالی دارد یا نه. یعنی با توجه به اینکه پروژه‌های مشابه نیز می‌توانند سودآوری داشته باشند، آیا این طرح دارای توجیه اقتصادی است یعنی میتواند سرمایه گذار و یا مالک را ترغیب کند که به جای سرمایه گذاری در دیگر پروژه‌ها به سمت این ایده بیاید و در آن سرمایه گذاری کند یا خیر.

چنانچه این طرح، بازده بالایی نسبت به سایر پروژه‌های مشابه داشته باشد قابل سرمایه گذاری و رفتن به گام بعدی است در غیر این صورت چنانچه سود بیشتری را نصیب سرمایه گذار نکند معمولا بازدهی لازم را نخواهد داشت و شاید سرمایه گذار پروژه و یا مالک کار، از اجرای این ایده صرف نظر کند. اما اگر طرح بتواند در این مرحله توجیهات لازم را کسب کند به گام بعدی که در آن، پروژه از نظر فنی، مورد بررسی و کنکاش قرار می‌گیرد، می‌رود.

ارزیابی فنی طرح کسب و کار مواد غذایی

ارزیابی فنی و تکنولوژیکی از جنبه‌های مهم در طرح تجاری صنایع غذایی است. در این گام جنبه‌های مهندسی طرح مورد بررسی و مطالعات دقیق، قرار می‌گیرد. این بررسی‌ها مشخص می‌کنند که اجرای طرح، چه پیش نیازهایی لازم دارد و آیا طرح، این پیش نیازها را دارد یا نه.

در این گام هم‌چنین توجه به عامل در دسترس بودن مواد خام مد نظر احداث کارخانه و یا رستوان و یا فروشگاه پخش مواد غذایی، یا تولید محصول ضرورت دارد.

هم‌چنین انرژی لازم برای انجام پروژه، تجهیزات انجام کار، ظرفیت و محل اجرای پروژه، تکنولوژی‌های لازم برای اجرایی کردن طرح توجیهی مواد غذایی و عواملی از این دست، در این گام مورد بررسی قرار می‌گیرد.

مطلب مرتبط : چرا برای کسب و کار به طرح توجیهی نیاز داریم؟

سپس با تکیه بر تمام اطلاعاتی که در این زمینه کسب کرده‌ایم به این نتیجه دست خواهیم یافت که آیا انجام این طرح، شدنی است و آیا سود مورد نظرمان تأمین می‌گردد یا سرمایه گذاری در این کار، بدون سود، پر از هزینه و غیر موثر است.

چرا، بهتر است نگارش طرح توجیهی خود را به وبسایت ایـ توجیهی بسپارید

  • تسلط کامل کارشناسان ما با هرگونه فرمت طرح توجیهی بانکی
  • نگارش طرح توجیهی خدماتی مطابق با جدیدترین ضوابط و فرمت بانکی کشور
  • نگارش طرح با نرم افزار کامفار ۳
  • گارنتی ۶ ماهه طرح جهت انجام رایگان اصلاحات احتمالی از سوی ارگان مربوطه
  • محفوظ ماندن اطلاعات طرح توجیهی در راستای اصل امانت داری
  • مشاوره رایگان و تخصصی قبل از انجام کار
  • ارسال درخواست مشاوره تلفنی

جهت سفارش طرح توجیهی اختصاصی با شماره ۰۹۱۲۰۰۸۵۲۴۳ تماس حاصل فرمایید.

سفارش طرح توجیهی
دانلود رایگان طرح توجیهی

نوشته های مشابه

2 دیدگاه

  1. سلام
    نمونه بزینس پلن شرکت پخش مواد غذایی خشک را چطور میتونم تهیه کنم

    1. سلام و احترام

      می تونیم انجام بدیم این طرح رو برای شما، لطفا با کارشناسمون تماس بگیرین برای مشاوره و سفارش :۰۹۱۲۰۰۸۵۲۴۳

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonتماس فقط جهت سفارش طرح توجیهی