سفارش طرح توجیهی
نمونه بیزینس پلننمونه بیزینس پلن خدماتی

طرح توجیهی استارتاپ چه ویژگی هایی دارد و نحوه سفارش

امروزه کسب و کارهای استارتاپی، رواج بسیاری یافته‌اند و عده زیادی به دنبال راه اندازی یک کسب و کار استارتاپی هستند. لازم به ذکر است که راه اندازی چنین کسب و کارهایی نیازمند توجه به اصول مختلفی است که از جمله مهم‌ترین آن، داشتن یک طرح توجیهی است.

تدوین یک بیزینس پلن برای شروع یک کسب و کار و یا برنامه‌ریزی برای اجرای یک پروژه یا ایده، مرحله‌ای بسیار حیاتی است. نوشتن چنین طرحی، از مراحل مهم در راه اندازی کسب و کار استارتاپی نیز می‌باشد.

در نقطه شروع برای راه اندازی یک کار با استارتاپ، لازم است طرحی در اختیار داشته باشیم تا بتوانیم ایده مورد نظر را در مراحل ابتدایی به طور دقیق بررسی نماییم و با برنامه‌ریزی منظم، به هدف طرح دست یابیم. در ارائه چنین طرحی باید هدف مشخص داشته باشیم، نقطه آغاز و پایان کار را بدانیم، رقبایمان را بشناسیم و … مسائلی از این دست.

مطالب مرتبط: نمونه بیزینس پلن اپلیکیشن تناسب اندام

طرح تجاری استارتاپ در حقیقت نمایی دقیق و شرحی مفصل از افق پیش رو برای کسب و کارمان را عرضه می‌کند. این طرح، اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت پروژه‌مان را ترسیم می‌کند و خطوط کلی و خط مشی آن را مشخص می‌کند تا با اجرای گام به گام آن، به هدف مورد نظرمان دست یابیم.

نحوه نگارش و تدوین بیزینس پلن استارتاپ

در نگارش طرح توجیهی برای شروع یک کسب و کار، باید بدانیم در حقیقت با انجام این کار می‌خواهیم به تمامی پرسش‌هایی که در ذهن خودمان و مخاطبین و یا سرمایه گذار طرح در زمینه پروژه شکل گرفته است، پاسخی کامل و اقناع کننده بدهیم. پس باید تمامی مراحل، دقیق باشد و با برنامه‌ریزی پیش برود.

در ادامه به ارائه نکاتی می‌پردازیم که توجه به آن‌ها در نوشتن طرح کسب و کار، از ملزومات است. از جمله این نکات می‌توان به تعیین هدف، مشخص کردن بازار هدف، در نظر گرفتن هزینه‌های طرح، آنالیز رقبا و وضعیت آن‌ها در بازار، تهیه یک نمونه کار، برنامه‌ریزی برای شیوه مدیریت و اجرای طرح و تعیین روش بازاریابی و فروش طرح، اشاره کرد.

مطلب مرتبط : نمونه بیزینس پلن اپل برای مک در سال 1981

    1. هدفمان از آغاز کسب و کار استارتاپی چیست؟

      برای تدوین یک طرح تجاری مناسب برای راه اندازی کسب و کار با استارت اپ باید در ابتدا هدفی مشخص و واقعی(نه رویایی و تخیلی) را در نظر داشته باشیم. در حقیقت باید در وهله اول برای خودمان مشخص باشد که به طور دقیق به دنبال چه هستیم. این نکته را باید در یک جمله یا عبارت برای خودمان ثبت کنیم.

      هم‌چنین ویژگی خاص استارتاپ که آن را از سایر استارتاپ‌ها مجزا می‌نماید نیز باید ثبت شود. باید بدانیم که برای راه اندازی این کسب و کار به چه چیزها و امکاناتی نیاز داریم. جامعه هدفمان چیست. مزیت کارمان در کجاست.

      یکی از مهم‌ترین نکات قابل توجه در این مرحله این است که بدانیم قرار است استارتاپ ما، چه مشکلی را از مخاطبینش حل و فصل نماید. توجه به تمامی این نکات در طراحی اولیه استارتاپ ضروری است.

    2. بازار هدفمان چه کسانی هستند؟

      در این مرحله از تدوین بیزینس پلن، باید بدانیم کار طراحی استارتاپ را برای چه گروه سنی می‌خواهیم انجام دهیم. این گروه چه ویژگی‌هایی دارند. به طور کلی باید در نظر داشته باشیم که مشتریان ما چه کسانی هستند.

      در تدوین طرح توجیهی استارتاپ، هر چه شناخت ما از بازار هدف و بازار رقبا بیشتر باشد موفقیت بیشتری نیز نصیبمان خواهد شد. داشتن اطلاعات کافی از سبک زندگی مشتریان استارتاپ، بسیار مهم است. اینکه مخاطبین طرح، در چه نقطه جغرافیایی زیست می‌کنند.

      مطالب مرتبط: دانلود نمونه بیزینس پلن فروشگاه اینترنتی

      از نظر وضعیت اقتصادی و مالی در چه سطح و اندازه‌ای هستند و مسائلی از این دست باید به طور مفصل و دقیق مورد بررسی قرار گیرد. طرح توجیهی استارتاپ باید با نیازهای مخاطبین آن، کاملا همسو و مطابق باشد.

    3. چه میزان باید هزینه کنیم؟

      از مواردی که باید در طرح توجیهی حتما مورد بررسی دقیق قرار گیرد برآورد مالی آن طرح است. در این بخش لازم است بدانیم برای راه اندازی یک کسب و کار استارتاپی چه میزان سرمایه و هزینه باید صرف کنیم.

      در برآورد هزینه باید دقت زیادی انجام گیرد چرا که ممکن است به مرور زمان، این هزینه‌ها دچار تغییر شوند. پس باید هزینه‌ها را بیشتر در نظر بگیریم تا در مراحل بعدی طرح، دچار مشکل نشویم. در این مرحله هم‌چنین باید بدانیم که درآمدزایی پروژه‌مان به چه میزان است.

    4. شناخت کامل رقبا و وضعیت آنان در بازار

      در این مرحله از تدوین طرح کسب و کار، باید در ابتدا خود و سپس سرمایه گذار طرح را قانع کنید که در رقابت در بازار، می‌توانید موفق باشید و رقبا را پشت سر بگذارید. بنابراین لازم است قبل از این کار، حتما رقبای کاری‌تان را به میزان کافی بشناسید و نحوه کار و وضعیت آنان را آنالیز کنید و بدانید نقاط قوت و ضعف آن‌ها در چیست. باید بدانید تفاوت کار شما با کار آنان در چیست.

      هم‌چنین در نظر بگیرید که طرح یا ایده شما از نظر قیمت در چه وضعیتی است و با وضعیت قیمتی رقبا مقایسه کنید. در این گام هم‌چنین باید بدانید که تشابهات و تفاوت‌های طرح شما با رقبا در چیست و طرح تدوینی شما دارای چه ویژگی‌های خاصی نسبت به رقبا است. در این مرحله باید آگاهی کاملی از فرصت‌ها و تهدیدهای بازار و رقبا داشته باشید.

    5. تهیه نمونه کار

      تهیه یک نمونه کار دقیق، موجب گسترش طرح و ایده شما می‌شود. چرا که می‌توانید طرح و یا ایده خود را نسبت به رقبا، برجسته‌تر کنید.

      در حقیقت با تهیه نمونه کار، شما متوجه می‌شوید که انگیزه مشتریانتان از خرید کالا و یا خدمت، چیست و به چه چیزی نیاز دارند. سپس ویژگی‌های طرح را تا حدی گسترش دهید که بتواند هم نیازهای مخاطبین را پاسخ گوید و هم در جایگاهی فراتر از رقبا بایستد. با این کار، مزایای محصول مورد نظر هم، افزایش می‌یابد.

مطلب مرتبط : چرا برای کسب و کار به طرح توجیهی نیاز داریم؟

  1. توجه کافی به جزئیات طرح تجاری

    ارائه جزئیات و توجه کافی به آن‌ها، در مراحل مختلف بیزینس پلن سبب می‌شود راه‌ها و مسیرهای غلط، زودتر خود را نشان دهند و طرح را به بیراهه نکشانند.

    بنابراین در تدوین طرح باید این مسائل هم مد نظر قرار بگیرند. طرح، نباید دارای هر گونه ارزیابی غلط و یا نمودار غیر واقعی باشد تا بتواند شما و سرمایه گذار را به خوبی قانع کند و سرمایه گذار طرح متوجه شود که شما فکر همه چیز را کرده‌اید.

  2. برنامه‌ریزی برای مدیریت و اجرای طرح تجاری

    با برنامه‌ریزی مدیریتی می‌توانید تعیین کنید که آیا کسب و کارتان این قابلیت را دارد که به طور مستمر ادامه پیدا کند یا بازدهی آن، مقطعی است و با برنامه ریزی برای اجرایی کردن طرح می‌خواهیم شرح وظایف، بودجه، هزینه‌های اجرایی و… را در نظر بگیریم.

    به طور کلی در این مرحله باید در زمینه نحوه مدیریت و نحوه اجرای طرح، تصمیم گیری و برنامه‌ریزی شود.

  3. تعیین روش بازاریابی طرح و نحوه فروش آن

    در این مرحله از تدوین طرح توجیهی استارتاپ باید به مطالعاتی دقیق در زمینه بهترین روش بازاریابی بپردازیم. باید به طور واضح بدانیم که با استفاده از کدام کانال‌ها و با چه روش‌هایی می‌خواهیم طرح را به بازار و مشتریانمان ارائه دهیم و شیوه تبلیغی‌ من چیست.

    در این گام باید بدانیم چگونه می‌خواهیم محصول یا ایده‌مان را به فروش برسانیم. برای این منظور بهترین کار این است که به شیوه‌های نوین بازاریابی و فروش فکر کنیم. از جمله روش‌های تبلیغی، می‌توان طراحی لوگو، وب سایت، استفاده از شبکه‌های اجتماعی و … را نام برد.

چرا، بهتر است نگارش طرح توجیهی خود را به وبسایت ایـ توجیهی بسپارید

  • تسلط کامل کارشناسان ما با هرگونه فرمت طرح توجیهی بانکی
  • نگارش طرح توجیهی خدماتی مطابق با جدیدترین ضوابط و فرمت بانکی کشور
  • نگارش طرح با نرم افزار کامفار ۳
  • گارنتی ۶ ماهه طرح جهت انجام رایگان اصلاحات احتمالی از سوی ارگان مربوطه
  • محفوظ ماندن اطلاعات طرح توجیهی در راستای اصل امانت داری
  • مشاوره رایگان و تخصصی قبل از انجام کار
  • ارسال درخواست مشاوره تلفنی

جهت سفارش طرح توجیهی اختصاصی با شماره ۰۹۱۲۰۰۸۵۲۴۳ تماس حاصل فرمایید.

سفارش طرح توجیهی
دانلود رایگان طرح توجیهی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonتماس فقط جهت سفارش طرح توجیهی