سفارش طرح توجیهی
نمونه بیزینس پلننمونه بیزینس پلن تولیدی

طرح توجیهی تولید فیلم پلی اتیلن

معرفی فیلم و ورق های پلی اتیلن تر فتالات (PET)
طرح توجیهی پلی اتیلن ترفتالات (Polyethylene terphthalate (PET یکی از معروف ترین و پرمصرف ترین مواد پلاستیک در جهان است. این ماده جزء خانواده پلی استرهای گرمانرم خطی می باشد. این ماده در سال ۱۹۴۱ توسط Whin field و Dickson در انگلستان کشف شد و به توانایی پلیمری شدن آن پی برده شد. اما برای اولین بار در سال ۱۹۵۳ گرید الیاف این پلیمر تجاری سازی شد و وارد بازار گردید.

برای سفارش طرح توجیهی تولید فیلم پلی اتیلن با شماره ۰۹۱۲۰۰۸۵۲۴۳ تماس حاصل فرمایید.

در سال ۱۹۷۳ گرد تزریق این پلیمر که امروزه به گرید بطري شهرت دارد تجاری سازی شد. این پلیمر از پلیمریزاسیون تراکمی دی متیل ترفتالات Dimethyl terphthalate (DMT و یا ترفتالیک اسید (Terephthalic acid (TPA با اتیلن گلايكول (Ethylene glycol (EG حاصل می شود. میزان رشد تولید و مصرف PET در کاربردهایی چون صنایع بسته بندی، ساخت بطری، فیلم، الياف در جهان و ایران قابل ملاحظه می باشد.

مطلب مرتبط : طرح تولید پریفرم و بطری PET

PET پلیمری تراکمی است و از پلیمری شدن فاز مذاب پیوسته که محصولی به شکل دانه و قرص بلوری) و با جرم مولکولی و ویسکوزیته معین تولید می کند، ساخته می شود. PET پلیمری سخت و دارای پایداری ابعادی بالا می باشد. میزان جذب آب آن پایین است و همچنین دارای خواص جالب توجهی می باشد که بر روی رفتار فرآیندی آن و همچنین محصولات حاصل از آن تأثیر می گذارد.

شفافیت، خواص مکانیکی، رنگ پذیری، پایداری نگهداری و مقاومت در برابر نفوذ گاز از جمله ویژگی۔ هایی است که باعث شده تا در موارد زیادی کاربرد داشته باشد. ویژگی های حرارتی، نوری و الکتریکی از جمله ویژگی های قابل کنترل هستند که بسته به کاربرد قطعه نهایی می توان آن را در PET ایجاد نمود. این پلیمر در برابر حرارت، روغنهای معدنی، حلال ها و اسیدها مقاوم می باشد.

مطالب مرتبط: مطالعه امکان سنجی و طرح توجیهی کارخانه ژئوگرید پلیمری

خواص رئولوژیکی PET با دیگر پلیمرهای ترموپلاستیکی متفاوت می باشد. بدین وسیله می توان روش فرآیند کردن پلیمر و خواص قطعه نهایی را کنترل نمود. پلیمرهای تراکمی از جمله PET به دلیل درجه پایین پلیمریزاسیون استحکام مذاب پایین دارند. PET مانند سایر پلی استرها در برابر عوامل جوی مقاومت کمی دارد. تخریب این پلیمر با قرار گرفتن در برابر UV، خصوصا با حضور حرارت، رطوبت، اکسیژن و یا آلوده کننده های جوی سرعت یافته و منجر به شکنندگی، ترک خوردگی سطحی، رنگ پریدگی و کاهش خواص فیزیکی مثل استحکام میشود.

محصولات توليد شده با ورق PET
محصولات توليد شده با ورق PET

با استفاده از انواع فرایند های شکل دهی می توان این پلیمر را به شکل قالب خود در آورد. البته این پلیمر در سه گرید عمده الياف، بطری و ورق تولید می شود. خواص انواع گرید های PET مورد استفاده با همدیگر متفاوت است.

طبق استاندارد ASTM به صفحات پلاستیکی با ضخامت کمتر از ۰.۲۵ میلیمتر (۲۵۰ میکرون) فیلم و به صفحات پلاستیکی با ضخامت ۰.۲۵ میلیمتر و بیشتر ورق گفته می شود. ورق ها معمولا به عنوان ماده اولیه در عملیات فرم دهی حرارتی (Thermoforming) به کار می روند.

باید توجه داشت که ورق های PET با فیلم های PET کاملا هم از نظر کاربرد و هم از نظر فرایند و ماشین آلات تولید متفاوت هستند. فیلم های PET به نام های فیلم های کشیده شده، BOPET نیز شناخته می شوند. این فیلم ها پس از اکستروژن در دو جهت کشیده می شوند تا استحکام کششی آنها افزایش یابد.

انواع ورق هاي PET بر اساس نوع گرانول مصرفي در طرح توجیهی تولید فیلم پلی اتیلن

  • ورق های بی شکل یا آمورف (A-PET)
  • ورق های کوپلیمر (PETG)
  • ورق های کریستاله (C-PET)
  • ورق های سه لایه بازیافتی

انواع ورق های PET بر اساس ابعاد

عرض ورق های PET بین ۵۰۰ الی ۱۲۰۰ میلیمتر است. به ضخامت ورق های PET بین ۰.۲۵ تا ۲۰۰ میلیمتر است.

کاربرد

تمام ورق های PET تولید شده که به ورق های A-PET نیز موسوم است در حقیقت محصولی نیمه ساخته است که در کارخانه دیگری به محصولات اصلی که ظروف بسته بندی است تبدیل می شود البته در بعضی موارد کارخانه تولید کننده ورق خود ظروف بسته بندی را نیز تولید می کند. این ورق با استفاده از فرایند شکل دهی حرارتی موسوم به ترموفرمینگ به شکل ها مورد نظر تبدیل میشود.

در فرآیند ترموفرمینگ ورقه های پلیمری با ضخامت 1200 – 500 میکرومتر دوباره حرارت می بینند تا نرم شوند و بعد تحت خلاء و یا با فشار فکه بالایی قالب به درون قالب که در حال سرد شدن است کشیده می شود. ورق مدتی در قالب نگه داشته می شود تا شکل قالب را به خود بگیرد. سپس با خارج کردن ورق شکل داده شده و بریدن و پرداخت کردن اضافات قطعات متفاوتی از جمله لیوان های شفاف، سینی و بسته بندی قرص ها تولید می شوند.

شماي کلي فرايند ترموفرمينگ
شماي کلي فرايند ترموفرمينگ

بسته به این که چه نوع افزودنی به ورق در حین تولید اضافه می گردد، و چه نوع مواد اولیه و با چه نوع فرایند آماده سازی در خط تولید مصرف شود، کاربرد ورق و ظرف بسته بندی حاصله متفاوت خواهد بود که در اینجا به تعدادی از این انواع اشاره می شود.

  • ورق جهت تولید انواع ظروف بسته بندی معمولی
  • ورق جهت تولید انواع ظروف بسته بندی انواع مواد غذائی
  • ورق جهت تولید انواع ظروف بسته بندی انواع مواد غذائی یخ زده
  • ورق جهت تولید انواع ظروف بسته بندی انواع مواد دارویی
  • ورق جهت تولید انواع ظروف بسته بندی لوازم یکبار مصرف پزشکی
  • ورق جهت تولید انواع ظروف بسته بندی انواع لوازم برقی و الکترونیکی

بررسي زمينه هاي مصرف فیلم و ورق های پلی اتیلن تر فتالات (PET)

فيلم و ورقهاي PET بدليل مزيتها و ويژگيهاي آن كه در بخشهاي بعدي به آن اشاره ميشود در بسته بندي متنوع و متفاوت در صنايع مختلف مورد استفاده قرار ميگيرد. كه در زير به نوع بسته بندي ها و صنايع مختلف آن اشاره ميشود.

بطور کلی زمینه های مصرف فیلم و ورقهای پلی اتیلن ترفتالات به لحاظ نوع کاربرد آن عبارتند از:

  • جهت تولید انواع ظروف بسته بندی مواد غذائی و ظروف یکبار مصرف
  • جهت بسته بندی انواع مواد غذائی و دارو
  • جهت بسته بندی انواع لوازم یکبار مصرف پزشکی
  • جهت بسته بندی انواع لوازم برقی و الکترونیکی پوشش داخلی قاب های وسایل الکتریکی از جمله: تلویزیون، کامپیوتر و … (با قابلیت هدایت الکتریسیته)
  • پوشش گلخانه ها (بدون اثرات مخرب آفتاب)

با توجه به جنس و ویژگی های این نوع ورقها، کاربردها و تنوع بسیار زیادی دارند که به لحاظ نوع این ورق ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

فیلمهای ضدالکتریکی

کاربرد: برای بسته بندی وسایل الکتریکی حساس به دشارژ الكتريسيته. برای نگهداری وسایلی چون CPU و چیپهای IC و درایور و نیز برای قطعات الکتریکی مونتاژ شده روی صفحه تخت
ضخامت متداول: ۰.۲ تا ۱.۲ میلیمتر
عرض متداول: ۴۰ تا ۸۲ سانتی متر (۱۵۰۷ تا ۳۲۰۲ اینچ).
قطر رول متداول: ۲۷ تا ۱۰۰ سانتی متر (۱۰۰۶ تا ۳۹ اینچ).
رنگ متداول: شفاف

فیلم ضد مه

کاربرد: مناسب برای بسته بندی سالاد و سبزیجات و غذاهایی که بوسیله یخ زدگی نگهداری میشوند
ضخامت متداول: ۰.۲ تا ۱.۲ میلیمتر
عرض متداول: ۴۰ تا ۸۲ سانتی متر (۱۵.۷ تا ۳۲۰۲ اینچ).
قطر رول متداول: ۲۷ تا ۱۰۰ سانتی متر (۱۰۶ تا ۳۹ اینچ).
رنگ متداول: شفاف

فیلمهای ترموفرمینگ

کاربرد: برای ترموفرمینگ و شکل دهی در خط. با توانایی بالا در شکل دهی و ماده ای است با مقاومت مناسب در برابر ضربه و مواد شیمیایی
ضخامت متداول مورد استفاده: ۰.۲ تا ۱.۲ میلیمتر.
عرض متداول مورد استفاده: ۲۵ تا ۸۲ سانتیمتر(۹۸ تا ۳۲۰۲ اینچ).
قطر رول متداول: مورد استفاده: ۲۷ تا ۱۰۰ سانتیمتر (۱۰.۶ تا ۳۹ اینچ).
رنگ متداول: رنگی

فیلم یک لایه ترموفرمینگ با اندازه ها و ضخامت های مختلف به عنوان خروجی در اغلب صنایع بسته بندی غذایی، ظروف غذا، ظروف یکبار مصرف، بسته بندی پوشاک، بسته بندی لوازم کامپیوتر و به طور کلی در بیش از ۶۰ مورد بسته بندی استفاده می شود.

فیلمهای چاپ

کاربرد: برای چاپ های افست، اسکرین و دیجیتال. بعد از چاپ و لمینیت برای کارت های اعتباری، ID کارتها، کارت های بازی، ثبت نام و برچسب وسایل و نیز برای تابلوهای تبلیغاتی سه بعدی.
ضخامت متداول: مورد استفاده: ۰.۲ تا ۱۰۲ میلیمتر.
عرض متداول: مورد استفاده: ۲۵ تا ۸۲ سانتی متر(۹۰۸ تا ۳۲۰۲ | اینچ).
قطر رول متداول: مورد استفاده: ۲۷ تا ۱۰۰ سانتی متر (۱۰.۶ تا ۳۹ اینچ).
رنگ متداول: رنگی

فیلمهای گرید جوشکاری با فرکانس بالا

کاربرد: برای فیلم های چند لایه که A-PET در وسط و G-PET در دو طرف قرار دارد که فیلم PET را برای جوش خوردن توانمند می سازد. فیلم قابل مهرموم مناسب برای آب بندی کردن محصول
ضخامت متداول: مورد استفاده: ۰.۲ تا ۱.۲ میلیمتر.
عرض متداول: مورد استفاده: ۲۵ تا ۸۲ سانتیمتر (۹۸ تا ۳۲.۲ اینچ).
قطر رول متداول: مورد استفاده: ۲۷ تا ۱۰۰ سانتی متر (۱۰.۶ تا ۳۹ اینچ).
رنگ متداول: شفاف و رنگی

فیلمهای گرید بازیافتی

کاربرد: برای کاهش هزینه ها ۲۰، ۳۰، ۵۰ و تا ۱۰۰ درصد مواد بازیافتی را در بر می گیرد. این فیلم ها نیز تست های گرید غذایی را پاس کرده و برای غذایی مناسب می باشد.
ضخامت متداول: مورد استفاده: ۰.۲ تا ۱.۲ میلیمتر.
عرض متداول: مورد استفاده: ۲۵ تا ۸۲ سانتی متر(۹۰۸ تا ۳۲.۲ اینچ).
قطر رول متداول: مورد استفاده: ۲۷ تا ۱۰۰ سانتیمتر (۱۰٫۶ تا ۳۹ اینچ).
رنگ متداول: شفاف و رنگی

شرکت هایی وجود دارند که با بدون داشتن تکنولوژی بازیافت PET و نیز عدم توانایی در دریافت گواهی FDA اقدام به تولید ورق غیربهداشتی از پرک PET نموده اند. این سازندگان برای تولید این ورق ها از یک لایه میانی PET غیربهداشتی استفاده می کنند، سپس به میزان ۳۰-۲۵ میکرون از مواد نو به عنوان لایه در تماس با غذا و به همین میزان لایه بیرونی از مواد دیگر استفاده کرده و یک ورق سه لایه تولید میکنند.

مطلب مرتبط : طرح بازیافت و تولید گرانول PET و الیاف پلی استر

پیداست که ورق به دست آمده برای مصارف غذایی نمی تواند کاربرد داشته باشد زیرا طبق تأييديه سازمان بهداشت جهانی ورقهای PET که از پرک بازیافتی استفاده میکنند حتما بایستی دارای گواهینامه FDA باشند. در ورقهای سه لایه به دلیل نازکی، لایه در تماس با غذا در اثر چند بار خم شدن و یا فشرده شدن، لایه رویی کنار می رود و غذا با مواد PETغیربهداشتی در تماس خواهد بود که بسیار خطرناک است.

یکی از مصرف کنندگان فیلم و ورقهای PET در کشور، شرکت صنایع بسته بندی ظفر است که تولیدکننده انواع محصولات PET در ابعاد مختلف و شکل و فرم های متنوع می باشد که فعالیت شرکت زمانی آغاز گردید که برای اولین بار ورقهای PET به ایران وارد شدند. در ابتدا این شرکت تنها ظروف مخصوص عرضه گوشت را تولید می کرد اما امروز با توسعه فعالیت ها، انواع ظروف مخصوص شیرینی و شکلات را نیز تولید می نماید.

امروزه صنعت بسته بندی از پیشرفت دانش و تکنولوژی مستثنی نبوده و با گسترش نوآوری موجبات جذب مشتری را بیش از پیش فراهم نموده است. هر شرکتی با خلق یک بسته بندی منحصر بفردی علاوه بر جلب توجه و جذب مخاطب، درصدد ایجاد یک تصور ماندگاری در ذهن ها به مانند یک نام تجاری است.

بعنوان نمونه بسته های z-click که یک بسته بندی جدید است برای محصولات شیرینی و شکلات شرکت haribo که به وسيله شرکت Rodgau آلمان تولید شده است.
این بسته بندی دارای فواید بسیاری بوده و از طراحی فوق العاده ای برخوردار است. z-click از جنس فیلم PET شفاف است و دارای یک نوار برای باز شدن آسان می باشد.

محصولاتی که به تازگی تولید و عرضه می شوند باید دارای یک بسته بندی منحصر به فرد بوده و دارای یک طراحی مدرن و با هوش باشد. استفاده از ورق PET با گرید غذایی و ضخامت ۳۵۰ ميكرون به عنوان ماده ای که شفافیت بالایی ندارد توانسته است در ماندگاری محصول کمک زیادی نماید و برای پر کردن اتوماتیک و آسان جعبه ها و برای پروسه تولید این جعبه ها از تکنولوژی شرکت Soft crease استفاده شده است.

حتی در لوازم التحریر و کارت های هوشمند نیز PET در حال جایگزین شدن PVC است. به این دلیل که تماس مستقیم افراد با آنها بسیار زیاد است. PET مورد استفاده GAG نام دارد که از ساختار GPET/APET/GPET تشكيل شده است. مغزی آن از PET آمورف است. PETای که در دنیا تولید می شود و گران تر است و قبلا تکنولوژی آن در اختیار Eastman قرار داشت به GPET معروف است که شاخه دیگری از گلایکول داخل آن است.

گرانول GPET کاملا شفاف و شیشه ای است از GPET در صنایع دارویی برای استفاده در بليسترها نیز استفاده می شود. GPET هم براحتی برش می شود و هم جوش پذیر است. برای جایگزینی فیلمهای شرینک PVC نیز به سراغ PET رفته اند چون تا ۸۵% می تواند شرینک کنند اما نیاز به سرمایه گذاری بالایی دارد.

مطالعات و اختراعات انجام شده توسط شرکت دوپونت آمریکا بر روی الیاف و کاربردهای گوناگون پلی استر، سهم PET را به بیش از ۵۰ درصد از الیاف مصنوعی در سطح جهان رسانده است. PET به تنهایی و یا به صورت مخلوط با پشم یا پنبه جهت بهبود خواص مقاومت در برابر چین و چروک، پوشش، شستشوی پارچه و البسه استفاده می شود.

تا قبل از سال ۱۹۵۰، PET به عنوان یک فیلم نیز معرفی و توسعه داده شده بود و برای استفاده در صنایع فیلم سازی از قبیل فیلم های ویدئو، اشعه x فیلم عکاسی و بسته بندی های انعطاف پذیر استفاده می شد و سپس جهت استفاده در صنایع بسته بندی های انعطاف پذیر استفاده می شد و سسپس جهت استفاده در صنایع بسته بندی به وسیله روش های شکل دهی تزریقی و اکستروژن با الیاف شیشه تقویت و اصلاح شده و در اوایل سال ۱۹۷۰ PET توسط تکنولوژی شکل دهی دمشی، کشیده شد و اولین ساختار مولکولی سه بعدی آرایش یافته به طور سریع جهت تولید بطری های با وزن بسیار کم، انعطاف پذیر با استحکام بالا بهره برداری شد.

بررسی کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول در طرح توجیهی تولید فیلم پلی اتیلن
در دنیای امروز محصولات جایگزین با هدف کاهش هزینه و بهبود عملکرد و کارایی بالاتر طراحی و تولید می گردند که بدنبال آن نیازها و بازارهای جدیدی را برای رقابت بوجود می آورند. فیلم و ورق های پلی اتیلن ترفتالات خود بعنوان یک محصول جایگزین برای انواع فیلم و ورقهای دیگر طراحی شده است لذا بجای بررسی کالاهای جایگزین، کالاهای رقیب را باید مورد بررسی قرار داد.

با توجه به بررسی زمینه های مصرف این محصول در بخش قبل، فیلم و ورقهای پلاستیکی که در این حوزه ها مورد استفاده قرار میگیرند می توانند از مواد زیر باشند:

  • پلی اتیلن ترفتالات (PET)
  • پلی وینیل کلراید (PVC)
  • پلی پروپیلن (PP)
  • پلی اتیلن (PE)
  • پلی استایرن مقاوم در برابر ضربه (HIPS)

عوامل متعددی که سبب می شود هر یک از محصولات فوق با یک ویژگی خاص جهت کاربرد مورد نظر انتخاب گردد و بر فروش محصولات تأثیر گذار باشد عبارتند از:

  • نوع بخش مورد استفاده صنایع غذایی، دارویی، و ..)
  • مدت زمان نگهداری و استفاده کوتاه مدت و یا بلندمدت)
  • محیط و شرایط دمایی مورد استفاده (جهت منجمد شدن، جلوگیری از رطوبت، دمای بالا و تحت حرارت)
  • ماندگاری طولانی تر با حفظ طعم و شکل مواد غذایی
  • ترویج سلامت و امنیت موادغذایی
  • تناسب فرمی و طراحی با توجه به نوع خواص مواد و سلیقه مصرف کننده
  • حفظ محیط زیست
  • سبکی و کیفیت چاپ بهتر
  • مقاومت فیزیکی بهتر
  • عدم تأثیر بسته بندی به طعم و بوی غذا

در صنایع غذایی و دارویی به جهت مصرفی بودن و حساس بودن مصولات، وزارت بهداشت تأکید زیادی بر مناسب بودن نوع و جنس بسته بندی محصولات دارد بطوریکه در تمام جهان استفاده از فیلمهای PVC در صنایع غذایی و دارویی ممنوع شده است در ایران نیز در چند سال گذشته نیز وزارت بهداشت فشارهای زیادی را برای عدم استفاده از فیلمهای PVC در این صنایع به تولیدکنندگان و مصرف کنندگان وارد کرده است بطوریکه امروزه فیلمهای COC و PET جایگزین شده اند.

اما با وجود این فشارها همچنان از PVC غیرغذایی برای تولید فیلم و ورق برای بسته بندی های غذایی استفاده میکنند که علت آن عدم تولید گرید غذایی آن در داخل، مشكلات وارداتی آن و بالا بودن قیمت آن نسبت به بقیه مواد است.

با توجه به اینکه مصرف فیلم و ورق های PVC و PP در بسته بندی محصولات قابل توجه است، از این رو این دو محصول را با فیلم و ورقهای PET مقایسه کرده و به مزیتها و عیبهای هر یک از آنها اشاره میکنیم. این دو همواره جایگزین هم بوده اند اما مسأله مهم در مقایسه این دو، مسائل محیطی آنها است.

PET بسیار راحت تر از PVC فرم می گیرد. قبل از این که به درجه شکل دهی برسد، شیری رنگ می شود.

PET کاملا غذایی است اما در دماهای بالا برای مصارف غذایی مناسب نیست.

برخلاف PVC ،PET جوش پذیر نیست ضمن آنکه برش آن نیز دشوار است. شفافیت ورق PET فوق العاده است و ضایعات آن قابل استفاده است و از بازیافت PET، تسمه بسته بندی، عایق و دیگر محصولات حاصل می شود.

فیلم PVC دی اکسین آزاد می کند و دی اکسین یک ماده کاملا سمی است و در بسیاری از مقالات دنیا به آن اشاره شده است. اگر دما از ۸۰ درجه بیشتر شود گاز سمی کلر آزاد می گردد. اصلا بطور کلی در جایی که بسته بندی دارویی و غذایی از جنس PVC انجام می شود باید ماسک زد.

فيلم PET از نظر استحکام ابعادی، ضربه پذیری مطلوب تری نسبت به فیلم PVC دارد، اما نفوذپذیری فیلم PVC نسبت به اکسیژن و رطوبت بیش از فیلم PET است.

از این رو است که بخش زیادی از کاربرد فیلم های PVC در صنایع دارویی و بهداشتی (بسته های قرص) است و حضور فیلم PVC در بسته بندی غذایی اندک شده است ولی در تولید ظروف وکیومی غیر غذایی کاربرد در صنعت به میزان قابل توجهی مورد استفاده قرار میگیرد.

کاربرد فیلم و ورق های پلی استایرن نیز بدلیل داشتن مضرات در بسته بندی های غذایی (در دمای بالاتر از ۶۰ درجه، پاستوریزه کردن محصولات، چربی و غیره) منسوخ شده است ولی بدلیل سرمایه گذاری پایین در ایجاد خط تولید آن، واحدهای زیادی به این امر اشتغال دارند.

از طرف مقابل ورق های پلی پروپیلن که مناسب برای بسته بندی غذایی هستند دارای سرمایه گذاری بالایی است ولی با ممنوعیت های ایجاد شده در عدم استفاده از PVC غیرغذایی و PS در مصارف غذایی موجب افزایش تقاضا برای محصولات و ظروف PP و PET شده است.

فیلمهای نازک و آرایش یافته PET به علت ایجاد خواص خوب و مناسب در ماده PET تقاضای تولید و کاربرد از آن ایجاد کرده است. خواص حرارتی بسیار خوب فیلم های PET امکان فرایند شدن و استفاده از آن در دماهای با گستره وسيع دمایی (۷۰ الی ۱۵۰ درجه سانتیگراد) را ایجاد می کند به طوری که اغلب فیلم های بسته بندی متعارف را پوشش می دهد.

این مواد برای بسته بندی غذاهای آماده، پوشش و چفت کردن ظروف قابل استفاده در ماکروویوها و مایعات با دمای بالا بسیار مناسب می باشند. فیلمهای PET با داشتن اثرات شیمیایی خنثی و مقاومت خوب در برابر نفوذ گازها، اهمیت ویژه ای برای کاربرد در صنایع غذایی، دارویی کسب کرده است و همچنین برای فرایندهای استریلیزاسیون و ضدعفونی کردن توسط بخار، اکسید اتیلن و اشعه می توان آنها را مورد استفاده قرار داد.

راه رسیدن به این خواص، ایجاد تغییرات در ساختار بلوری می باشد. به منظور توسعه کاربردهای پلی اتیلن ترفتالات مثل تولید محصولات با حفاظت زیاد در برابر اکسیژن و رطوبت و در نتیجه جلوگیری از تعفن و ترشیدگی و طعم نامطلوب، می توان PET را توسط تکنولوژیهای از قبل اکستروژن هم زمان با مواد دیگر، تزریق هم زمان با مواد دیگر لمینت ها و پوشش ها با دیگر مواد پلاستیکی ترکیب نمود. ملاحظات ایمنی و بهداشتی اغلب غذاهای امروزی به صورت بسته بندی شده به مشتریان عرضه می شوند.

یکی از خواص ویژه PET که آن را نسبت به دیگر مواد پلاستیکی در ارجحيت قرار داده، مصرف مجدد (بازيافت) آن و ضریب نفوذ بسیار کم به مقدار حدود ۱۰۰ تا از این فاکتور ضریب نفوذ کمتر از دیگر مواد است، این بدین معنی است که نفوذ آلودگی ها به درون PET و به مواد خوراکی از طریق PETبسیار سخت و دشوار می باشد.

هیچ گونه قانونی به طور مستقیم در اروپا وجود ندارد که به طور خاص با این موضوع سر و کار داشته باشد. برای مواد پلاستیکی بازیافت شده اجازه کاربرد در صنایع بسته بندی مواد غذایی داده نمی شود. بعضی از قوانین جهانی استفاده کردن از پلاستیک های بازیافتی برای کاربردهای در تماس با غذاها قدغن و منع کرده اند. مطالعات تفصیلی مربوط به استفاده مجدد بطریها، تحقیقات در رابطه با جنبه های ایمنی و سلامت و محیط زیست برای کاربردهای PET در سیستمهای با قابلیت پر کردن مجدد را تکمیل کرده است.

کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده فیلم و ورق پت

با توجه به پیشرفت هایی که در تولید محصولات پلاستیکی در جهان انجام شده است، می توان گفت که تمامی کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه تولیدکننده و مصرف کننده انواع فیلم و ورقهای پلاستیکی بویژه PET هستند لذا تعداد این شرکت ها بسیار زیاد هستند که به تنهایی در کشور چین دهها شرکت تولیدکننده فیلم و ورقهای PET وجود دارد.

شركت بزرگ توليدكننده فيلم و ورقهاي PET در جهان:

  • Toray Plastics
  • Dupont
  • Mitsubishi
  • CIFU (China)
  • POLYPLEX Group
  • SKC Ltd
  • Uflex Ltd
  • Kolon

علاوه بر شرکتهای فوق، شرکت های بسیار زیادی بعنوان تولیدکننده و مصرف کننده این محصول می توان نام برد. در جدول زیر به برخی از این شرکت های تولیدکننده اشاره شده است.

برخي از شركتهاي شناخته شده و مهم توليدكننده فيلم و ورقهاي PET
مكان شركت شركت توليدكننده
China Shenzhen Nikto Tape Co.
Shanghai, China Shanghai Yaotai Laser Materials Co.
China Peiyu Plastics Corporation-Vietnam and Taichung
China Shanghai Shengfan Packing Co
China Jiangsu Changzhou Jinlong Insulation Co
China Zhejiang Hang Zhou Hua Sheng Composite Material Co
China Jiangsu Changzhou Yuxing Electrical Insulating Materials Co
Hong Kong Ray’s Resources Ltd
Hong Kong Shantou Xin Feng Packing Company
Japan Shantou Jingcai Arts & Crafts Co
United States Maxxum Group
India Jendal

تکنولوژی تولید در طرح توجیهی فیلم و ورق های پلی اتیلن تر فتالات (PET)

شکل دهی ورقهای بی شکل (Amorphous-PET):

طبق استاندارد ASTM به صفحات پلاستیکی با ضخامت کمتر از ۰.۲۵ میلیمتر فیلم و به صفحات پلاستیکی با ضخامت ۰.۲۵ میلیمتر و بیشتر ورق گفته می شود. ورق ها معملولا به عنوان ماده اولیه د عملیات فرم دهی حرارتی (Thermoforming) به کار می روند. به طور کلی گریدهای PET مصرفی در تولید فیلم و ورق باید دارای ویژگی های زیر باشند:

  1. شفافیت بالا مانند شیشه
  2. غير شكننده
  3. خواص مکانیکی و پایداری ابعادی خوب
  4. مقاومت مناسب در برابر نفوذ گازها
  5. چاپ پذیری بالا
  6. قابلیت بازیافت شدن

ورق های پت به ورق های بی شکل نیز موسوم اند چرا از نظر مولکولی بلورینه نیستند. این ورقهای شفاف از طریق اکستروژن نوع کست (Cast Extrousion) تولید می شوند سپس این ورق با استفاده از فرایند شکل دهی حرارتی موسوم به ترموفرمینگ به شکل ها مورد نظر تبدیل میشود.

در فرآیند ترموفرمینگ ورقه های پلیمری با ضخامت 1200 – 500 میکرومتر دوباره حرارت می بینند تا نرم شوند و بعد تحت خلاء و یا با فشار فکه بالایی قالب به درون قالب که در حال سرد شدن است کشیده میشود. ورق مدتی در قالب نگه داشته می شود تا شکل قالب را به خود بگیرد. سپس با خارج کردن ورق شكل داده شده و بریدن و پرداخت کردن اضافات قطعات متقاوتی از جمله لیوان های شفاف، سینی و بسته بندی قرصها تولید می شوند.

فرايند شکل دهي ورقهاي بي شكل
فرايند شکل دهي ورقهاي بي شكل

فرایند تولید ورق های بی شکل pet

فرایند تولید به صورت کلی به ۹بخش تقسیم میشود :

  • آماده سازی مواد اولیه
  • توزین مواد اولیه
  • اکستروژن ورق
  • دای اکستروژن
  • غلتک های شکل دهی و خنک کنندگی
  • استاندارد سازی ورق
  • پیچش ورق و رول سازی
  • بسته بندی و انبارش رول ها
خط توليد ورقهاي بي شكل
خط توليد ورقهاي بي شكل

لیست ماشين آلات تولید فیلم و ورق های پلی اتیلن تر فتالات (PET)

رديف نام ماشينآلات، تجهيزات و وسايل آزمايشگاهي
1 فيدر
2 اکسترودر
3 قالب
4 غلطک هاي شکل دهي
5 جمع کننده ورق
6 دستگاه آزمايشگاهي کشش
7 دستگاه آزمايشگاهي ضربه
8 دستگاه اندازه گيري گرانروي
9 دستگاه نمونه ساز
امتیاز نویسنده

امتیاز کاربران: اولین نفری باشید که به این مطلب رای می دهد!
سفارش طرح توجیهی
دانلود رایگان طرح توجیهی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonتماس فقط جهت سفارش طرح توجیهی