سفارش طرح توجیهی
نمونه بیزینس پلننمونه بیزینس پلن تولیدی

طرح تولید شیر دوشهای صنعتی

معرفی شیر دوشهای صنعتی

دامپروری در بخش کشاورزی ایران به واسطه برخی ویژگی ها دارای مرتبه با اهمیت تری در مقایسه با سایر زیربخش های زراعت، باغبانی و … می باشد. نگاهی به جایگاه جهانی ایران در تولیدات دامپروری بیانگر ارزش و ضرورت توجه روز افزون به ارتقای کیفیت این بخش است. همچنین این زیربخش سهم مهمی در درآمد جمعیت فعال بخش کشاورزی دارد و پشتوانه اقتصادی سایر بخش های اقتصادی کشور نیز به شمار می آید.

مطالب پیشنهادی: دانلود طرح توجیهی رایگان گوساله پرواری

بررسی عملکرد تولیدی واحدهای گاوداری نشان می دهد که قسمتی از ناکارایی تولید، به دلیل ضعف دانش و مهارت شاغلان واحدهای گاوداری و قسمتی دیگر مربوط به عدم استفاده از تجهیزات روز مورد استفاده در دامپروی ها می باشد و این مساله به کاهش کمیت و کیفیت محصولات تولیدی این زیربخش منجر شده است.

انواع شیردوشهای صنعتی

شیر دوش تجهیزاتی است که عملیات شیردوشی دام را به صورت اتوماتیک انجام می دهد و تنها وظیفه کاربر شستشوی پستان ها و تجهیزات و نصب دستگاه و جداسازی دستگاه در انتهای کار می باشد.

  • شیردوشهای ثابت
    دستگاههای ثابت در ۴ گروه ذیل قابل نصب می باشند که هر کدام می تواند به صورت ۴ واحدی، ۶ واحدی، ۸ واحدی، ۱۲ واحدی و ۲۴ واحدی نصب گردند.

    1. دستگاه خطی
      این نوع دستگاه ثابت با عملکرد بسیار ساده می باشد که شیر هر دو واحد وارد یک بیدون می شود و مشخصات فنی و عملکردی مانند دستگاههای سیار را دارا می باشد که در این نوع دستگاه شیر تمام واحدها وارد یک مخزن ۳۰۰ لیتری گردد.
    2. دستگاه نیمه خودکار
      در این دستگاه پس از دوشش، شیر تمام واحدها به صورت اتوماتیک توسط لوله های انتقال شیر استیل به یک ریسیور شیشه ای یا استیل وارد می شود و از آنجا توسط یک پمپ شیر (milk pomp) به شیر سرد کن انتقال می یابد. این دستگاه مجهز به چتر های شستشو بوده و پس از دوشش، دستگاه به صورت خودکار شستشو می گردد.قطعات استفاده شده در این دستگاه شامل خرچنگی cc300 استیل، پولساتور برقی، کاپ تمام استیل، ریسیور شیشه ای (یا ریسیور استیل)، لاینر خارجی، لوله های انتقال شیر و شستشو استیل، جتر شستشو (Optiflow) ، پمپ شیر استیل، پمپ وکیوم، الکتروموتور، شلنگهای p.v.c خوراکی، وان شستشو استیل می باشد. این دستگاه می تواند با پولسا تور ماساژوری که قادر به ماساژ قبل و بعد از دوشش می باشد نصب گردد.
    3. دستگاه نیمه خودکار با رکوردر
      تمام مشخصات این دستگاه مانند دستگاه نیمه خودکار می باشد و با این تفاوت که این دستگاه توسط شیشه رکوردر یا میلکومتر قادر به اندازه گیری رکورد هر واحد دوشنده می باشد.
    4. دستگاه دیجیتال SCR با قابلیت مدیریت گله
      این دستگاه با عملکرد بسیار پیشرفته ای قادر به انجام عملیاتهایی همانند ماساژ قبل و بعد از دوشش، ماساژ مجدد گاوهای سفت دوش، اندازه گیری رکورد به صورت دیجیتال، اندازه گیری رکورد کلیه واحد ها به صورت مجموع، جداسازی خوشه شیردوشی پس از اتمام شیر به صورت اتوماتیک توسط جکهای کشنده و شستشوی تمام اتوماتیک سیستم شیردوشی می باشد و قابل ارتقاء به سیستم نرم افزاری مدیریت گله که با نصب یک آنتن در ورودی سالن شیر دوشی و نصب گردنبند برای هر گاو می تواند هر گاو را شناسایی و اطلاعات مربوط به هر کدام را ثبت کند و عملیاتهایی مانند ثبت رکورد، جیره غذایی، اعلام ورم پستان و… را نشان دهد.

      دستگاه ثابت شیردوشی
      دستگاه ثابت شیردوشی
  • دستگاههای سیار
    انواع دستگاههای سیار در دو گروه زیر دسته بندی می شود :

    1. دستگاه با پمپ و موتور کوپله
      این گروه از دستگاهها به علت نیاز الکتروموتور به آمپر بسیار کم (۵/۵ آمپر) و کم مصرف بودن برق، کم صدا بودن و لرزش بسیار کم دارای عمر مفید و بهره وری بیشتر می باشد.

      • دستگاه تکواحد کوپله: همراه با پمپ و موتور کوپله، الکترو موتور، پولساتور برقی، خرچنگی cc300 ، بیدون آلومینیوم، لاینر ، شلنگ های pvc خوراکی که توانایی دوشش ۱۰ الی ۱۵ گاو در ساعت را دارا می باشد.
      • دستگاه دو واحد تک بیدون کوپله: با مشخصات فنی همانند دستگاه تک واحد کوپله که توانایی دوشش ۲۰ الی ۲۵ گاو در ساعت را دارا می باشد.
      • دستگاه دو واحد دو بیدون کوپله: با مشخصات فنی همانند دستگاه تک واحد کوپله که قادر به جدا دوشیدن شیر هر گاو توسط هر واحد و گرفتن رکورد هر گاو ( در صورت نصب بیدون رکوردر) می باشد. این دستگاه توانایی دوشش ۲۰ الی ۲۵ گاو در ساعت را دارا می باشد.
    2. دستگاه با پمپ و موتور تسمه ای
      1. دستگاه تک واحد تسمه ای: الکترو موتور ۱ / ۵ اسب که بوسیله تسمه و پولی، پمپ و الکترو موتور به هم متصل شده است و بقیه مشخصات فنی مانند دستگاه تک واحد کوپله می باشد. توانایی دوشش این دستگاه ۱۰ الی ۱۵ گاو در ساعت می باشد.
      2. دستگاه دو واحد تک بیدون تسمه ای: با مشخصات فنی دستگاه تک واحد تسمه ای می باشد و توانایی دوشش ۲۰ الی ۲۵ گاو را در ساعت دارا می باشد.
      3. دستگاه دو واحد دو بیدون تسمه ای: با مشخصات فنی دستگاه تک واحد تسمه ای و توانایی دوشش ۲۰ الی ۲۵ گاو در ساعت که قادر به دوشش جداگانه هر واحد وگرفتن رکورد هر گاو (در صورت نصب بیدون رکوردر) می باشد.
انواع شیردوش های سیار
انواع شیردوش های سیار

ضوابط بهداشتی و فنی تاسیسات شیردوشی

از جمله ضوابط بهداشتی و فنی تاسیسات شیردوشی عبارتند از:

  1. میزان دوشش با دستگاه بستگی به وزن خوشه شیردوشی و ارتفاع ظروف شیشه ای مدرج دارد. که توصیه شده وزن خوشه شیردوشی بین ۳/۵-۱/۵ کیلوگرم و ظروف شیشه ای پایین تر از سطح پستان دام واقع شوند.
  2. توجه به این نکته که شیر باقیمانده پس از دوشش در پستان دام میتواند موجب بروز بیماری ورم پستان گردد بر طراحان شیر دوش الزام می دارد که به گونه ای شیردوش می بایست طراحی شود که شیر دام را به صورت کامل بدوشد و به منظور جلوگیری از انتقال عفونت بین پستانها باید با قطع مکش قبل از خارج سازی خوشه شیر دوشی از جریان معکوس شیر داخل خوشه شیردوشی ممانعت کرد.
  3. موتور دستگاه دوشنده باید در اتاق مخصوص که دور از سالن شیردوشی بوده نصب و مجهز به سیستم صداگیر باشد که صدای آن دام را در موقع دوشش ناراحت ننماید.
  4. دستگاههای شیردوشی باید در اتاق شیردوشی متناسب با مقدار تولید شیر روزانه نصب شود.

موارد مصرف و کاربرد موارد مصرف و کاربرد شیردوش

شیردوش در دامداری ها و گاوداری ها می باشد و برای دوشش شیر گاوها به صورت صنعتی به کار برده می شوند.

بررسی کالاهای جایگزین شیردوش

تاکنون کالای جایگزین برای شیردوش معرفی نشده است و دامداری ها برای شیردوشی گاو از انواع شیردوش ها استفاده می نمایند. تنها تفاوت در کارایی انواع دستگاه های شیردوشی می باشد که مورد استفاده قرار داده می شوند. البته واحدهای دامداری سنتی به جای استفاده از شیردوش، به صورت دستی عملیات شیردوشی را به انجام می رسانند.

کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده شیردوش

محصول مورد مطالعه در دامپروری ها کاربرد دارد و کشورهایی که دامپروری در آنها به عنوان یک صنعت محسوب می شود در تولید و مصرف این کالا نقش زیادی دارا می باشند. از کشورهای عمده تولید کننده شیردوش در دنیا می توان کشورهای زیر را نام برد:
آلمان، آمریکا، ترکیه، سوئد، ایرلند، استرالیا، دانمارک، ایتالیا، انگلستان، لهستان، جمهوری کره

شرایط صادرات

طبق قانون مقرارت صادرات و واردات ایران سال ۱۳۸۷ ، این کالا با شماره تعرفه ۸۴۳۴۱۰۰۰ جزء کالاهای مجاز (گروه ۱) می باشد و بدون هیچگونه شرایط خاص امکان صادرات را دارا می باشد. در صورتی که کالای تولیدی از استانداردهای لازم برخوردار بوده و قابل رقابت با قیمت جهانی این محصول باشد صادرات آن میسر خواهد بود.

نام کشورها و شرکتهای سازنده ماشین آلات مورد استفاده در تولید شیردوش

در جدول زیر با مراجعه به تعدادی از تولید کنندگان فعال کشور، کشورها و شرکتهای سازنده دستگاه های مورد استفاده در تولید شیردوش صنعتی بیان شده است.

ردیف ماشین آلات لازم شرکت سازنده
1 گیوتین ترکیه
2 ماشین تراش شرکت تهران ماشین ابزار و ماشین سازی تبریز
3 ماشین فرز شرکت فرزسازان و ماشین سازی تبریز
4 ماشین دریل ماشین سازی تبریز
5 ماشین سنگ ماشین سازی تبریز
6 اره افقی شرکتهای ماشین سازی
7 پانچ ترکیه
8 گوشه زن داخلی
9 جوش برق داخلی
10 جرثقیل سقفی داخلی
11 دستگاه CNC روسیه
12 کوره ریخته گری (400 درجه ) روسیه
13 پرس هیدرولیک روسیه
14 برک پرس روسیه

شرح فرآیند و تکنولوژیهای تولید شیردوش صنعتی

فرآیند شیردوشی در یک گاوداری هر روز و روزی ۲ تا ۳ بار به انجام می رسد. انرژی زیادی می بایست صرف دوشیدن گاو بشود. سیستم شیردوشی مجموعه چند جزء مجزا می باشد که بوسیله یک سیستم الکتریکی و چند لوله به یکدیگر متصل شده اند. این مجموعه شامل یک پمپ خلاء، و یک منبع انرژی می باشد. پمپ خلاء در هنگام دوشش گاو و یا هنگام شستشوی دستگاه عمل می نماید.

فرآیند تولید بدین شرح است که اجزای شیردوش صنعتی تولید شده و با یکدیگر مونتاژ می شوند.
اجزای شیردوش عبارتند از:

  • دریافت مواد اولیه
    مواد اولیه شامل استیل ضد زنگ دریافت می گردد. استیل ضد زنگ برای اجرایی که با شیر در تماس هستند به کار برده می شود. ورقهای تهیه شده می بایست در معرض مواد آلوده کننده قرار داده نشوند.
  • برش، ماشین کاری و شکل دهی
    ورقهای رسیده برشکاری شده و پس از برش به وسیله ماشین پانچ، پانچ می شوند و به اشکال مورد نظر تبدیل می شوند. اسکلت پمپ و پانل ها در این مرحله ساخته شده اند.
  • ساخت پوسته و چنگال
    پوسته که شامل لاینر می باشد به صورت اکستروژن ساخته می شود. این فرآیند شامل اعمال نیرو بر روی استیل بر روی یک قالب گرم می باشد به صورتی که قطعه کشیده شده و به صورت باریک در می آید. چنگال ها به صورت سری و به شکل چند شاخه ساخته می شوند. در نهایت شکل مورد نظر برای پوسته و چنگال تهیه می شود.
  • ساخت محفظه دریافت کننده
    تانک دریافت کننده از جنس استیل ضد زنگ می باشند و شیر را از لوله ها دریافت کرده و معمولا ظرفیتی بین ۱۵ تا ۲۶ گالن دارند. البته این تانک می تواند به صورت پلاستیکی نیز ساخته شود. یک تکنیک برای این کار استفاده از جوشکاری قطعات مختلف به یکدیگر می باشد. پس از جوشکاری باید قسمتهای داخلی تانک پولیش شوند.
  • پولیشکاری
    تمام قسمتهایی که استیل ضد زنگ دارند باید در انتها پولیش کاری شوند تا تمام ضایعات احتمالی از روی آن زدوده شوند.
  • ساخت پمپ خلا
    این قطعه هوا را به جریان در آوررده و باعث ایجاد خلاء و کشش شیر به سمت داخل تانک می شود. برای ساخت این پمپ از یک قطعه آهنی محکم و یک مجموعه از چرخدنده در داخل آن و یک پروانه و یک شفت استفاده می شود. این شفت با سرعت ۳۰۰۰ دور در دقیقه می چرخد تا خلاء لازم در داخل لوله ایجاد شود. ساخت پمپ نیازمند ریخته گری می باشد.

    قطعات ریخته گری شده توسط ماشین کاری و سپس با استفاده از دستگاه CNC به شکل دوار تبدیل می شوند. مقدار تولرانس مورد قبول در این مرحله ۰.۰۰۲ اینچ می باشد و همان طور که مشاهده می شود دقت بسیار بالایی نیاز دارد. زیرا چرخش در دورهای بالا باعث عدم تعادل و لرزش دستگاه نگردد. پس از مونتاژ، پمپ تست می گردد.

  • مونتاژ
    پس از ساخته شدن تمام قطعات تشریح شده، این قطعات به یکدیگر مونتاژ می شوند.

فرآیند تولید شیردوش صنعتی

فرآیند تولید شیردوش صنعتی
به صورت خلاصه می توان فرآیند تولید را به شرح زیر بیان نمود:

  1. ساخت پوسته
  2. ساخت چنگال
  3. ساخت محفظه نگهدارنده
  4. ساخت پمپ خلاء
  5. مونتاژ
  6. تست نهایی

بخش های مختلف خط تولید به شرح زیر می باشند:

  • برشکاری
    برشکاری ها بر حسب ابعاد، شکل، جنس و تعداد قطعات به شیوه های متفاوت انجام خواهد شد . دستگاه اره افقی جهت برشکاری انواع ورق ، تسمه ، میله گرد و لوله ، دستگاه گیوتین جهت ورقهای تا ضخامت ۱۰ میلی متر ، دستگاه برش گاز اتوماتیک CNC و برش گاز دستی جهت برش ورقهای ضخیم و اشکال فرم دار با تیراژهای مختلف ، از قیچی چند کاره برای برش تسمه ، میله گرد و نبشی های با مقاطع کوچک ، قطعات پر مصرف و شکلهای پیچیده با استفاده از پرس خواهد بود.
  • سوراخکاری
    سوراخهای چهار گوش با پرس ، سوراخکاری در ورقهای نازک در تیراژ بالا با پانچ و سوراخکاری قطعات ضخیم و دقیق با مته انجام می شود .
  • فرمدهی
    فرم دهی های بزرگ و نامنظم با پرس هیدرولیک و قالبهای مربوطه و فرم های ساده ، خطی و هندسی توسط برک پرس انجام خواهد شد . از دستگاههای خم کن ورق و خم کن لوله نیز در قطعات محصولات طرح استفاده خواهد شد. با توجه به تدبیر در نظر گرفته شده در ساخت و تیراژ تولید در فاز اول طرح از ساخت موتور صرفنظر می شود و لذا ماشینهای ابزار در نظر گرفته شده برای ماشین کاری بقیه قطعات ریخته گری و آهنگری و بعضی قطعات دیگر استفاده خواهد شد . از دستگاه تراش برای قطعات مدور و از دستگاه فرز یونیورسال جهت قطعات دیگر استفاده خواهد شد.
  • جوشکاری
    جوشکاری های مورد نیاز در محفظه مورد بحث شیردوش، بدین ترتیب است که ورقهای داخلی مربوطه ابتدا خال جوش خورده سپس جوشها تکمیل خواهد شد و از دستگاههای جوش برق استفاده می شود.
  • مونتاژ
    مرحله مونتاژ هر دستگاه خود از چند شاخه مونتاژ فرعی زیر مجموعه ها تشکیل یافته است و سپس به خط اصلی مونتاژ نهایی منتقل می شوند و تکمیل می گردند . هر خط از اقلام مونتاژ جهت انتقال کار از هر ایستگاه به ایستگاه بعدی برخوردار است و مراحل تست حین مراحل ساخت و مونتاژ با توجه به دستورالعمل های کنترل کیفیت انجام می شود. گردش مواد و قطعات نیمه ساخته با توجه به وزن دستگاهها و تیراژ تولید در طول سال نیاز است که با استفاده از جرثقیل های سقفی و لیفتراک در خطوط تولید و انبارها انجام می شود .

مقایسه روش تولید معمول کشورمان با دیگر کشورهای جهان

روش تولید شیردوش در بالا شرح داده شد، این روش همان روشی است که در سایر کشورها انجام می پذیرد و تاکنون روش دیگری برای این کار در نقاط دیگر جهان معرفی نشده است. آنچه که در فرآیند تولید دارای اهمیت است و حتی می توان گفت که این عوامل کیفیت محصولات تولید شده را تشکیل داده و در کشورهای صنعتی از درجه بالاتری برخوردار می باشد موارد زیر هستند.

  • توان بالای مهندسین طراح در طراحی شیردوش صنعتی و اجرای دقیق فرآیند
  • کیفیت و دقت عمل قالبهای مورد استفاده
  • کیفیت مواد اولیه مصرفی

معرفی نوع ماده اولیه عمده

ماده اولیه مصرفی تولید شیردوش صنعتی، ورق استیل ضد زنگ می باشد که در تهیه محفظه نگهداری شیر به کار برده می شود .

معرفی منابع تامین مواد اولیه

استیل ضد زنگ به راحتی از بازاراهای داخل کشور قابل تامین می باشد .

بازارهای فروش محصول

یکی از معیارهای مکان یابی هر طرح تولیدی، انتخاب محلی است که دارای نزدیک ترین فاصله با بازارهای محصولات طرح باشد. در بخش های قبل شرح داده شد که بازار محصول مورد مطالعه، بازار دامپروری ها می باشد که در شهرها و نقاط مختلف کشور می باشد و بنابراین با توجه به اینکه صنایع فوق در اکثر نقاط شمال و غرب کشور پراکنده می باشند. لذا محل اجرای طرح می تواند کلیه استانهای واقع در محدوده شمالی و غربی کشور انتخاب گردد .

امتیاز کاربران: 4.1 ( 1 رای)
سفارش طرح توجیهی
گرد آورنده
ایـ توجیهی
دانلود رایگان طرح توجیهی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonتماس فقط جهت سفارش طرح توجیهی