نمونه بیزینس پلننمونه بیزینس پلن تولیدی

طرح تولید پشم سنگ

سفارش طرح توجیهی

معرفی پشم سنگ

پشم سنگ که در زبان انگلیسی ROCK WOOL نامیده میشود، جزوخانواده عایقهای حرارتی متشکل از الیاف معدنی است به همین دلیل گاهی به آن MINERAL WOOL هم اطلاق میشود.

ماده اولیه اصلی برای تولید این عایق، سنگ بازالت، ازگروه سنگهای آذرین است که بازمانده فعالیتهای آتشفشانی است و در کشور ما به وفوروجود دارد .
محصولات عایق پشم سنگ نقش مهمی (چشمگیری) در صرفه جویی انرژی به وسیله کاهش مصرف انرژی در خانه ها، ساختمانهای اداری و تجاری و کارخانه های تولیدیدارند. عایق کاری اصولی کمک میکند که در خانه ها و محل کارمان انرژی فوق العاده کمتری مصرف شود.

صرفه جویی در مصرف انرژی به وسیله عایق کاری به محیط زیست نیزکمک میکند. عایق پشم سنگ به وسیله کاهش انرژی مورد لزوم برای گرم یا سرد کردن خانه ها و ساختمانهای تجاری از متصاعد شدن دی اکسید کربن بیشتر از کارخانه های مواد برق برای گرمایش و سرمایش ساختمانها جلوگیری میکند.

پیدایش پشم سنگ

در حدود سالهای. 1900 دانشمندان در اطراف آتشفشان کیلاةو در هاوایی به ماده عجیبی به شکل پشم پیدا کردند که از درختان آویزان بود بررسی ها نشان داد که آنها رشته های سنگ هستند که خواص استثنایی دارند ( آنها خواص فوق العاده ضد آتش داشتند قابلیت های عالی برای عایق داشتند و همچنین کاملا طبیعی بودند.)

پس از آن اروپاییان با الهام گیری از قوانین آتشفشانی کارخانه های پشم سنگ زیادی احداث کردند. شرایط آب و هوایی سرد در این کشورها تقاضای زیادی برای این محصول بوجود آورد و باعث توسعه روزافزون کارخانه های پسم سنگ شد.

تاریخچه پشم سنگ

عایق های پشم سنگ و سرباره که به عنوان پشم های معدنی نیز شناخته می شوند در طول قرن ها به صورت طبیعی ساخته می شده اند. به هنگام فوران های آتشفشانی وقتی که بادی قوی روی جریان گدازه های مذاب می وزد،این گدازه ها به شکل الیاف نرم و لطیفی درمی آیند که شبیه پشم به نظر می رسند.

از این الهام طبیعی یکی از ابتکاری ترین عایق های چند منظوره ای که امروزه دربازار به چشم می خورد بوجود آمد.

عایق های پشم سنگ و سرباره امروزی نمونه های پیشرفته ای از اشکال قبلی هستند که از انواع بازالت و سرباره های صنعتی بدست می آیند.چند منظوره بودن این عایق ها به آن ها امکان بکار رفتن در گستره وسیعی از کاربردهای مسکونی، تجاری و صنعتی می دهد که می تواند برای ما دمایی مطلوب، آرامش صوتی وشاید منحصر به فردترین حفاظ در برابر آتش را مهیا کند.

با وجود اینکه پشم سنگ و سرباره به اندازه عایق های دیگر نزد مصرف کنندگان ایرانی شناخته شده نیستند، اما این محصولات فیبری بیشتراز یک قرن است که در جاهای مختلف دنیا بصورت بسیار مفید در ساختمان ها به کار برده می شوند و تا امروز نیز یکی از ابتکاری ترین وپرمصرف ترین عایق ها باقی مانده اند.

خواص کلی پشم سنگ

مهمترین ویژگی عایق پشم سنگ مقاومت استثنایی آن در برابر آتش است. پشم سنگ آتشگیر نیست و مشتعل نمیشود در نتیجه به عنوان نوعی حفاظ در برابر آتش شناخته شده است. به همین دلیل در اکثر کشورها تخفیف های ویژه ای در مورد بیمه ساختمانهایی که با پشم سنگ عایق شده باشند قائل میشوند .

پشم سنگ محیط مناسبی برای رشد آفت،قارچ، باکتری و حشرات موذی نیست و به عنوان یک ماده غیرآلی در برابر این انگلها مصونیت دارد .

بین انواع عایقهایی که تا به حال در دنیا ساخته شده اند، پشم سنگ بی ضررترین آنهاست و با محیط زیست کاملا سازگار است . برخلاف عایقهای دیگر دراین گروه، پشم سنگ آسیبی به پوست نمیرساند و باعث سوزش آن نمیشود. همچنین باتمام مصالحی که در ساختمان و صنایع به کار میروند سازگار است و تماس آن با این مصالح مشکلی به وجود نمی آورد.

مهمترین امتیازات پشم سنگ

  1. پشم سنگ بصورت ماده ای با ویژگی های مشخص و استاندارد قابل تولیداست .
  2. تحت تاثیر ترکیبات شیمیایی و یا میکرو ارگانیسم ها تجزیه نمی شود.
  3. هوادهی ریشه در آن بخوبی صورت می گیرد.
  4. به دلیل حفظ رطوبت کافی، گیاهان کمتر تحت تاثیر کم آبی موقت قرار می گیرند .
  5. پشم سنگ ماده ای سبک استریل و عاری از عوامل آلوده کننده است.

بررسی موارد مصرف و کاربرد پشم سنگ

  • عملکرد در برابر آتش
    یکی از مهمترین ویژگیهای عایق پشم سنگ، ایستایی استثنایی آن در برابر آتش است. پشم سنگ آتش گیر نیست، مشتعل نمیشود و در نتیجه به عنوان نوعی حفاظ در برابر آتش شناخته شده است. سازه های فلزی در ساختمانها هنگام بروز حریق در نتیجه جذب حرارت زیاد و داغ شدن، مقاومت مکانیکی خود را از دست داده و بر اثر نرم شدن تغییر شکل میدهند و این مسئله باعث فرو ریختن کل سازه میشود. برای جلوگیری از این مسئله سازه های فلزی خصوصا ستونها و تیرهای ساختمان را با روشهای مناسب به وسیله پشم سنگ عایقکاری میکنند و بدین ترتیب در صورت تداوم حریق حتی تا ده ساعت هیچ مشکلی برای سازه های ساختمان به وجود نمی آید.

    به همین دلیل در برخی از کشورها شرکتهای بیمه برای ساختمانهایی که به این شکل عایقکاری شده باشند تخفیفهای بسیار بالایی را قائل میشوند. همچنین تمام ساختمانهای موجود روی سکوهای نفتی که برای اسکان پرسنل در نظر گرفته شده با عایق پشم سنگ، ضد حریق میشوند تا در صورت بروز حریق و تا رسیدن نیروهای کمکی، پرسنل درون این ساختمانها ایمن باشند.

  • قابلیت رسانایی حرارتی
    قابلیت رسانایی حرارتی یکی از مهمترین ویژگیهای عایق های حرارتی است. از نظر ترمودینامیک، انرژی حرارتی همواره تمایل دارد از طریق یک، دو یا هر سه پدیده همرفت، هدایت و تابش از منبع گرم به سمت منبع سرد جریان یابد. این جریان انرژی حرارتی تا وقتی ادامه مییابد که هر دو منبع به یک دمای واحد، که آن را دمای تعادل مینامند برسند. عمل عایق حرارتی پشم سنگ بدین گونه است که از انتقال انرژی حرارتی از هر سه طریق فوق جلوگیری میکند و در نهایت جریان انرژی قطع میشود و یا به حداقل میرسد. این خصوصیت مبنای صرفه جویی در مصرف انرژی به وسیله عایقکاری است.

    در ساختمانهای مسکونی از عایق به منظور کاهش مصرف انرژی استفاده میشود. به عنوان مثال عملکرد (مقاومت حرارتی) لایهای از عایق پشم سنگ همانند دیواری به ضخامت یک متر است و همان کار دیوارهای قطور ساختمانهای قدیمی را انجام میدهد که سبب میشد این ساختمانها در زمستان گرم و در تابستان خنک باشند. به طور کلی کار عایق حرارتی این است که محیط گرم را گرم و محیط سرد را سرد نگه دارد. هر چه قابلیت رسانایی حرارتی کمتر باشد، کیفیت عایق بهتر است. قابلیت رسانایی حرارتی پشم سنگ کمتر از چهل هزارم وات بر متر درجه کلوین میباشد.

  • ویژگیهای آگوستیکی
    عایق پشم سنگ از دو طریق به کاهش صدا کمک میکند، با کاهش انتقال صدا در میان اجزای متشکله سازه و یا جذب صدا در سطح. افت انتقال صدا عبارت است از کاهش انرژی صوتی هنگام عبور از دیوار، کف، بام و غیره که در مجموع از خصوصیات محیط مادی است. صدا ممکن است در اثر ارتعاش هوا و یا در اثر ضربه مکانیکی ایجاد شود که هر کدام در جای خود باید مورد بررسی قرار گیرد. جذب صدا عبارت است از کاهش انرژی صوتی هنگامی که صدا از سطح منعکس میگردد.

    ضریب جذب صدا با عددی بین صفر و یک بیان میشود. اگر سطحی هیچ صدایی را جذب نکند، ضریب جذب صفر است. اگر 100% صدا جذب شود ضریب برابر با یک میشود. عایق پشم سنگ بازدهی بالایی در جذب و کاهش صدا دارد به همین دلیل در فرودگاه ها، استودیوهای صدابرداری، زیر ریلها و در ایستگاههای متروی داخل شهری به منظور جلوگیری از انتقال ارتعاشات و صدا از عایق پشم سنگ استفاده میکنند.

    آزمایشها نشان میدهد که با طراحی و نصب عایقها میتوان به کاهش صدا تا تراز مورد نظر رسید. مقدار تضعیف انرژی صوتی در هنگام عبور از مواد بستگی به ضخامت آنها دارد. این مقدار در مورد پشم سنگ به ویژه در فرکانس های کم با افزایش ضخامت بالا میرود. گذاشتن فاصله هوایی مناسب در پشت عایق صدا، ضریب تضعیف آن را به نحو محسوسی افزایش میدهد.

  • محدوده دمای کارکرد
    ایستایی موثر محصولات پشم سنگ در برابر دما در محدوده 150- تا 800 درجه سانتیگراد است. الیاف پشم سنگ در مقابل شعله مستقیم آتش (حدود 1000 درجه) تا 4 ساعت مقاومت میکنند. نقطه ذوب این الیاف بیش از 1000 درجه سانتیگراد است و توانایی کار مداوم در دامنه دمایی 150- تا 800 درجه سانتیگراد را دارند.

    محدوده دمای کارکرد محصولاتی که نوعی روکش دارند (غیر از گروه WM) بستگی به محدوده دمای کارکرد روکش آنها دارد. عامل پیوندی که در اکثر محصولات پشم سنگ استفاده میشود، در دمای حدود 220 درجه سانتی گراد تجزیه میشود ولی هیچگونه تاثیر منفی در خاصیت ترمودینامیکی عایق نخواهد داشت.

    نیروگاهها، پالایشگاه های نفت و گاز، مجتمع های پتروشیمی، صنایع سیمان و صنایع سنگین بدون عایقکاری دقیق و اصولی تجهیزات و محیط کار خود قادر به فعالیت نمیباشند و عایق پشم سنگ به دلیل دارا بودن محدوده دمای کار بالا (800 درجه سانتیگراد) به عنوان عایقی منحصر به فرد در صنایع فوق مطرح است.

  • کاربرد پشم سنگ در هایدروپونیک
    هایدروپونیک (Hydroponics) به روشهای پرورش گیاهان در محیط بدون خاک اطلاق می شود . در این روشها ً معمولا موادی برای حفظ و نگهداری سیستم ریشهای به کار میرود و تغذیه گیاه از طریق محلول غذایی که به محیط اضافه میشود صورت میگیرد. ماده بکاررفته به عنوان بستر رشد ممکن است یک ماده آلی (پیت موس، پوست درخت، فوم و … ) و یا یک ماده غیر آلی ( ماسه، پرلیت، ورمی کولیت، پشم سنگ و …. ) باشد.

    پشم سنگ مورد استفاده در هایدروپونیک از سنگهای بازالتی مرغوب بدست میآید. پشم سنگ به اشکال مختلف از جمله خام و بی شکل، پانل بلوک، قطعات مکعبی شکل و گرانول استفاده میشود. امروزه در سراسر جهان در گلخانه های هایدروپونیک از پشم سنگ برای پرورش برخی صیفیجات از جمله، گوجه فرنگی، خیار، فلفل و تولید گلهای شاخه بریده (رز، میخک، داودی) بطور وسیعی استفاده میشود.

  • عایق حرارتی پشم سنگ
  • خواص ضد آتش پشم سنگ
    جلوگیری از آتش وبستن روزنه ها راه دستیابی به دیوارها، کف ها و سقف های ضد آتشی است که احتمالا تجهیزات و فضاهای خالی نیز در آن ها وجود دارد.
    خواص ضد آتش پشم سنگ تا بیشتر از چهار ساعت آزمایش و اندازه گیری شده است وخاصیت پوشش دهی روزنه های آن درسازه های گچی یا سیمانی دیوارها ویا کاربردهای کف، جایی که لوله ها،کابل ها یا کانال ها از میان حفره هاعبور می کنند، اندازه گیری و تایید شده است.
  • گرمایش و تهویه مطبوع
    عایق کاری با پشم سنگ استفاده بهینه از انرژی را در تمام قسمت های ساختمان اعم از کف زمین، پشت بام ها، اتاق های زیر شیروانی، دیوارها و نماها تضمین می کند. همچنین پشم سنگ برای عایق کاری لوله ها و دیگ های بخار ومخازن آب گرم به منظور جلوگیری از اتلاف انرژی در ساختمان ها، تاسیسات صنعتی، نیروگاه ها ،کشتی ها، دکل های نفتی و… بسیار مناسب است.
    عایق کاری به همان اندازه ای که به آب وهوای سرد مربوط می شود، به آب و هوای گرم نیز مربوط است.
    در مناطق سردو خنک عایقکاری، ساختمان را گرم نگه داشته ونیاز به مصرف انرژی برای گرمایش را کاهش می دهد. برعکس در مناطق گرم همان سیستم عایقکاری گرما را در خارج نگاه داشته و نیاز به مصرف انرژی برای تهویه مطبوع را کاهش می دهد.

    در یک روز آفتابی درجه حرارت 70 درجه سانتیگراد در روی پشت بام چیزی غیر عادی نیست. بدون عایق کاری این گرمای غیر عادی میتواند به داخل ساختمان نفوذ کرده و آنرا به یک اتاق سونا “جایی که برای افراد ناراحت کننده و نامناسب برای کارکردن و زندگی است” تبدیل کند.

    برای مثال مقدار متوسط انرژی مصرف شده در یک دفتر کار معمولی در مالزی یا مناطق آسیایی (برای سرمایش) بسیار بیشنر ازمقدار مصرف انرژی (برای گرمایش) در مناطق سردتری مثل شمال اروپاست. عایق کاری نامناسب ساختمان ها یعنی نیاز بیشتر به انرژی .
    گرمایش و تهویه مطبوع

    عکس های ترموگرافی میزان اتلاف انرژی را نشان می دهند.مناطق قرمز به طور نامناسب عایقکاری شده اند به خاطر قابلیت های فوق العاده ای که پشم سنگ در محصور کردن حرارت و صدا دارد، انواع زیادی از محصولات از آن ساختهمی شود. عایق های پشم سنگ به طور معمول درساخت ساختمان ها ،کارخانه های صنعتی ولوازم برقی به کار می روند.

  • عایق صوتی پشم سنگ
    عایق های صوتی پیشرفته برای دستیابی به آرامش در ساختمان ها، پشم سنگ ساختمان فیبری بازی دارد که برای جذب وکنترل صدا بسیار مناسب است.
    محصولات پشم سنگ صداهای گوشخراش ماشین ها وفعالیت های روزمره را کاهش می دهد ومحیطی برای گفتگوهای عادی (نه پر سروصدا) فراهم می کند.
    قابلیت های ضد صوت عایق های پشم سنگ مخصوصا به گونه ای طراحی شده که شامل انواع زیادی از عایق های صوتی می شود.

    صدا باید تا جایی تضعیف شود که نتواند اختلالی در فعالیت هایی که قصد انجام آن را دارید ایجاد کند. تنها DB30 می تواند خواب انسان را بر هم بزند. صداهایی با سطح صوت DB35 یا بیشتر باعث ایجاد اختلال در فهم گفتکوها در یک اطاق کوچک می شود.
    در داخل ساختمان ها، حد اکثر میانگین توصیه شده برای فضای داخلی سطح DB35 است. استفاده وسیع از مواد ساختمانی با انعکاس بالا در طراحی های مدرن، باعث تشدید مشکل سروصدا در ساختمان ها شده است.
    عایق صوتی پشم سنگ
    به همین علت عایق های پشم سنگ در دیوارها، سقف ها وکف ساختمان ها برای کنترل سروصدای حاصل از همسایه های کناری و همچنین برای اطراف ماشین ها و تاسیسات پر صدا به کار می رود. محصولات ضد صدای پشم سنگ برای استفاده دردیوارها، سقف ها، پشت بام ها، کف ساختمان ها و اطراف ماشین ها و تاسیسات تولید می شود وتاثیر بسزایی در جلوگیری از ورود و خروج صدا بین همسایگان دارد.

بررسی کالاهای جایگزین پشم سنگ

در حال حاظر محصولات عایق حرارتی وصوتی متنوعی در دسترس می باشد، که می توان در هریک از کاربرد های مورد نظر از آنها استفاده کرد اما در مصارف عایق های ضد حریق هیچ محصولی نمی تواند به خوبی پشم سنگ در برابر آتش مستقیم مقاومت کند، به این دلیل هیچ محصولی نمی تواند در زمینه مذکور جایگذین مناسبی برای پشم سنگ باشد .

بررسی اهمیت استراتژیکی پشم سنگ

مروزه جهان با تقاضای فزاینده ای برای تامین و تولید انرژی مواجه است ، به گونه ای که تامین انرژی به عنوان یک نیاز استراتژیک و وابسته به منافع ملی و حیات کشورها محسوب شده و کشوری که از امنیت انرژی بالاتری برخوردار باشد، رشد اقتصادی و رفاه پایدارتری خواهد داشت. بر همین اساس مدیریت بهینه سازی مصرف انرژی به عنوان یکی از مهمترین مولفه های کارآمدی است که جایگاه ویژه ای در سیاست های کلان انرژی کشورها دارد و هیچ کس نمی تواند منکر نقش و جایگاه اساسی و مهم انرژی در رشد و توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورها شود.

رشد جمعیت و روند توسعه اقتصادی کشورها موجب شده هر روزه بر سرعت مصرف انرژی در جهان افزوده شود ؛ به گونه ای که براساس آمارهای اتحادیه جهانی انرژی ، مصرف انرژی هر 10سال 2 برابر می شود و پیش بینی های همین اتحادیه نشان می دهد مصرف انرژی در جهان طی سال 2001 تا سال
2025 به میزان 54 درصد افزایش خواهد یافت و در این چشم انداز بیشترین میزان مصرف انرژی به کشورهای در حال توسعه (مثل ایران) تعلق دارد. این در حالی است که کشور ما نیز سرانه مصرف انرژی بسیار بالایی دارد .

آمارها نشان می دهد مصرف فرآورده های نفتی در ایران در کمتر از 2 دهه به 3 برابر افزایش پیدا کرده است و متوسط مصرف انرژی سالانه حدود 10 درصد رشد و مصرف نادرست آن هزینه ای معادل 5میلیارد دلار برای کشور در بر دارد که در این زمینه اتکا به روشهای سنتی ، به کارگیری فناوری های قدیمی در صنایع ، فراوانی و ارزان بودن قیمت سوخت و منابع فسیلی ، نبود فرهنگ بهینه سازی مصرف انرژی ، عدم اطلاع رسانی و آموزش های مناسب ، آشنا نبودن غالب افراد با این موضوع و… همگی از دلایل افزایش سرانه مصرف انرژی در کشور به شمار می روند.

لذا با عنایت به اقتصاد تک محصولی و متکی بر درآمدهای نفتی و مصرف بالای انرژی در کشور، سیاست تلاش برای بهره وری و بهینه سازی مصرف انرژی به عنوان یک ضرورت ملی بیش از پیش آشکار می شود. تردیدی نیست که عدم توسعه و بهره مندی از دانش و فناوری های نوین به منظور مصرف بهینه منابع انرژی در کشور نیز زیان های فراوانی به همراه خواهد داشت. لذا در این راستا تامین انرژی پایدار و بهبود روند مصرف آن در کشور، مستلزم اراده ملی و تلاشی همگانی است و برای رسیدن به این مهم می بایست ضمن به استخدام درآوردن فناوری های نوین و پیشرفته ازجمله تولید برق هسته ای در جهت متنوع کردن سبد انرژی مصرفی و اجرای اصول صرفه جویی و بهینه سازی در مصرف انرژی گامهای اساسی برداشت.

بدون شک لزوم توجه روزافزون به مقوله بهره وری و بهینه سازی مصرف انرژی در جامعه با توجه به سیر صعودی مصرف آن در کشور محتاج استدلال نیست ، نگاهی کوچک به آمار و ارقام موجود در این زمینه ، حاکی از مصرف بالای انرژی و عدم توجه به مساله بهره وری و بهینه سازی مصرف انرژی در کشور است. با اعتقاد و تاکید بر این که کوشش های اندک برای کاهش مصرف انرژی می تواند نتایج قابل توجهی را در سطح ملی به بار آورد، بخشهایی که بیشترین سهم را در میزان اتلاف انرژی کشور به خود اختصاص داده اند ذکر و متناسب با هر بخش ، پیشنهادها و راهکارهای علمی و عملی جلوگیری از اتلاف انرژی و تلاش در جهت بهره وری و بهینه سازی مصرف آن ارائه شده اند. این بخشها عبارتند از: مصارف خانگی ، حمل ونقل و بخش صنعتی .

  • مصارف خانگی
    یکی از بخشهایی که در کشور ما سهم وسیعی از انرژی اتلافی را به خود اختصاص داده است ، بخش مصارف خانگی و تجاری است. همچنان که اشاره می شود بیشترین سهم اتلاف انرژی در این بخش به عدم آگاهی و رعایت نکردن نکات و موارد ساده ای است که متاسفانه عموم مردم هم بسادگی از کنار آن می گذرند، در صورتی که می توان به آسانی و با رعایت و به کار بستن موارد مشروحه ذیل علاوه بر کمک به سبد اقتصادی خانواده ، سهم بسزایی نیز در کمک به اقتصاد ملی ایفا کنیم.

    اهم پیشنهادها و راهکارهای علمی و عملی پیشنهادی برای اصلاح امور و بهینه سازی مصرف انرژی در این بخش بدین شرح است :

    • استفاده از دیوارهای دوجداره به منظور جلوگیری از شارش گرما در ساختمان سازی
    • عایق بندی سقف و شیروانی ها به وسیله پوششهای ضخیم متناسب
    • عایق بندی پلی استر در زیر کف ساختمان ها
    • استفاده از پوکه های ساختمانی و بتون های متخلخل
    • استفاده از مصالح ساختمانی استاندارد
    • استفاده از نمای مناسب در ساختمان ها (به عنوان یک عایق حرارتی و برودتی مناسب نقش ایفا می کند)
    • رنگ آمیزی ساختمان با رنگهای روشن
    • هماهنگی و همساز بودن طراحی و ساخت و سازها با شرایط اقلیمی
    • بستن دریچه ها و کانال های کولر در زمستان (حدود 30 درصد از گرمای منازل از طریق کانال های کولر هدر می روند)
    • استفاده از پنجره های دوجداره (بیشترین میزان اتلاف انرژی در ساختمان ها از طریق پنجره هاست) پوشاندن منافذ و درزهای در و پنجره ها به وسیله نوارها و درزگیرهای سلیکونی نصب فنر در بالای درهایی که رو به فضای آزاد باز می شوند
    • استفاده از قابهای پیویسی و آلومینیومی مخصوص به جای قابهای معمولی آلومینیومی و آهنی
    • نصب پرده های ضخیم و پرچین برای پنجره ها
    • ایجاد سایه بان برای پنجره های غربی و شرقی ساختمان ها
    • کاشتن درختان سایه دار در مناطق گرمسیر
    • استفاده از عایق های حرارتی از قبیل پشم شیشه و پشمسنگ به دور مخازن و لوله کشی ها
    • نصب ترموستات روی وسایل سرمایشی و گرمایشی به منظور تامین دمای مطلوب و مورد نیاز
    • انتخاب شعله متناسب با اندازه ظروف به هنگام آشپزی
    • و …
  • بخش صنعتی
    یکی دیگر از محلهایی که دامنه اتلاف انرژی در آن هر روز زیادتر می شود، به بخشهای صنعتی مربوط می شود که از قدیمی بودن فناوری رنج می برند. به روز نبودن تجهیزات و بهره مند نشدن از فناوری های پیشرفته در این بخشها از جمله مهمترین عوامل اتلاف انرژی به شمار می روند.
    چند پیشنهاد درباره راههای بهینه سازی مصرف انرژی در این بخش ارائه می شود:

    • نوسازی صنایع فرسوده و جایگزین کردن فناوری های نوین به جای فناوری های قدیمی
    • جلوگیری از طراحی نامناسب (Over Design) و غیر استاندارد محصولات تولیدی
    • راه اندازی و ایجاد تشکیلات لازم در خصوص بهره وری و بهینه سازی مصرف انرژی در تمامی صنایع
    • ملزم کردن تمامی صنایع و کارخانجات در خصوص نصب مشخصات فنی و گواهینامه تطبیق محصولات آنها با استانداردهای انرژی
    • تولید محصولات کم مصرف و دارای بازده بالای انرژی
    • ارتقائ و اصلاح تجهیزات و صنایع قدیمی مثل صنایع سیمان و کوره های آجرپزی
    • استفاده از فناوری های بازیافت حرارت در صنایع بزرگ

    ایجاد، گسترش و تعامل نزدیک میان صنعت و دانشگاه در امور انرژی بی شک علاوه بر به کارگیری موارد اشاره شده فرهنگ سازی عمومی با هدایت سازمان های متولی امور انرژی ، نقش بسیار مهمی در بهبود کمی و کیفی مصرف انرژی کشور به همراه خواهد داشت .

کشورهای عمده تولیدکننده و مصرف کننده پشم سنگ

از آنجا که این محصول به تازگی مورد توجه قرار گرفته است – در زمینه ساختمان سازی –به مرحله تولید انبوه وعمده نرسیده است و در حال حاظر یکی از کشورهای عمده تولیدکننده پشم سنگ کشور خودمان می باشد.
کل میزان تولید در ایران باتوجه به نبود صادرات در داخل کشور به مصرف می رسد و همین امر کشور را به یکی از مصرف کنندگان این محصول تبدیل کرده است.

کشور های در حال توسعه دیگر مصرف کنندگان عمده این محصول ومحصولات مشابه آن می باشند. سهم تولیدکننده بزرگ درصنعت پشم کانی درجهان ،Rockwoll International در دانمارک؛ lnsulation Knouf در آلمان و Saint Gobain در فرانسه هستند .تمامی این شرکتها دارای زیر مجموعه یا شرکتهای وابسته ای در سراسر جهان هستند و تولیدات آنان براساس توافقات صورت می پذیرد .
در اروپا چهار تولیدکننده عمده پشم سنگ وجود دارد Rockwool دانمارک , Paroc Group Oy ab فنلاند، lnsulationKnauf آلمان و Saint Gobain فرانسه .
شرکت Uralita و Knouf و Saint Gobain نیزتولیدکنندگان پشم شیشه دراروپا هستند.

بررسی اجمالی تکنولوژی و روشهای تولید پشم سنگ

  • چرخه تولید پشم سنگ
    پشم سنگ یک ماده کاملا طبیعی به شکل پشم ریسیده شده است که از سنگ به دست می آید. پشم سنگ ماده ای طبیعی است که از یکی از فراوانترین مواد روی کره زمین – گدازه های سنگهای آتشفشانی که بیش از 200 میلیون سال عمر دارند- به دست می آ ید. این سنگها طبقه بندی و به اندازه مناسب خرد می شوند.سپس با کک وسرباره مخلوط شده و در کوره ای با دمای 1500 درجه سانتیگراد ذوب می شوند.

    ماده مذاب به سوی یک سری چرخ های در حال گردش هدایت می شود تا در آنجا به شکل پشم ریسیده شود. این پشم از ماشین ریسندگی وارد محفظه ای می شود که در آن مقدار کمی رزین و روغن های معدنی به آن اضافه می شود.

    این کار رشته ها را به هم متصل کرده و همچنین آنها را ضد آب می کند. در این مرحله پشم به صورت تشکی است که به کوره هایی هدایت می شود تا در آنجا فرآوری و فشرده شود. سپس به شکلها و اندازه های مختلفی بریده می شود تا بتواند با روکش هایی از مواد دیگر تلفیق شده ومحصولات تخصصی و استاندارد برای گستره وسیعی از مصارف بوجود آورد.

  • فرایند تولید پشم سنگ
    فرایند تولید پشم سنگ

    1. خرد کردن سنگ توسط سنگ شکن
    2. انتقال سنگهای خرد شده به دستگاه سوند و برگرداندن خرده سنگهای درشت تر از دانه بندی 10 تا 25 سانتیمتر دوباره به دستگاه سنگ شکن
    3. ذوب کردن خرده سنگها در کوره تحت دمای1400 درجه سانتی گراد
    4. تولید الیاف سنگ توسط ریزش سنگ مذاب شده
    5. پاشش روغن گیاهی بر روی الیاف سنگ جهت نرم شدن آنها سپس بافت پتوی از آنها باضخامت معین
    6. دوخت پتو (درصورت نیاز)
    7. اضافه کردن پوشش کاغذی و چسباندن آن برروی پتو
    8. برش طولی وعرضی پتو توس طارهدیسکی وگیوتین
    9. رول و بسته بندی کردن محصول

بررسی مواد اولیه عمده مورد نیاز تولید پشم سنگ

پشم سنگ ، اصولا از سنگ ماگمایی مانند بازالت، دیاباز ،دلوریت گابرو یا آمفوبولیت تشکیل می شود؛ نسبت فزایندهای از مواد اولیه تغذیه شده آن پشم سنگ بازیافتی به شکل بریکت است .به طورکل حدود 98 درصد پشم مواد اولیه کاملا خالص مانند بازالت است و باقیمانده مواد ارگانیک به صورت چسب حرارتی و میزان اندکی روغن کانی است.

میتوان سایر عناصر را مانند آلومینا به شکل بوکسیت یا آلومینا اضافه کرد تا دوام محصول را بهبود بخشیده و خاصیت ضد اشتعال آنرا به تاخیر اندازد و بورن را اضافه می کنند تا کیفیت کنترل و یسکوزیته گدازشی آنرا افزایش دهند.

امتیاز کاربران: 5 ( 1 رای)
سفارش طرح توجیهی
گرد آورنده
ایـ توجیهی
دانلود رایگان طرح توجیهی

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. با سلام
    مقدار 40 تن الیاف سلولزی موجود است در صورت مصرف با شماره زیر تماس بگیری.
    زارع 09391713530

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonتماس فقط جهت سفارش طرح توجیهی