سفارش طرح توجیهی
نمونه بیزینس پلننمونه بیزینس پلن تولیدی

طرح تولید ایزوگام (عایق رطوبتی)

مقدمه

امروزه اتلاف انرژي یکی از مهمترین مسائل کشورهاي جهان است با وجود اینکه برخی از کشورها از جمله کشور عزیزمان از نظر منابع انرژي بسیار غنی می باشند، اما با توجه به اینکه این منابع محدود و پایان پذیر هستند، استفاده نامناسب از آن می تواند صدمات جبران ناپذیري را به چرخه اقتصاد وارد نماید.

یکی از مشکلات اساسی که در اکثر سازه ها به چشم می خورد مشکل نم و رطوبت می باشد که در بعضی مواقع خسارات جبران ناپذیري را به ساز ها و ساختمان وارد می نماید و یکی از راهکارهاي مقابله با آن عایق کاري رطوبتی می باشد . در ایران با توجه به اقلیم و آب و هوا و نیز وجود منابع عظیم نفتی متداولترین عایق رطوبتی قیر و گونی می باشد که با پیشرفت تکنولوژي این روش جاي خود را به عایق هاي پیش ساخته ( ایزوگام ) داده است با پیشرفت علوم ونیز گرانی مواد نفتی و قیر عایقهاي پیش ساخته مقرون به صرفه بوده و مهندسان را به آن داشت تا از مواد شیمیایی جهت عایق بندي سازه استفاده کنند که هم از نظر اقتصادي و هم از نظر کیفیت و کارایی بتواند با سایر عایقها رقابت کند .

مطالب پیشنهادی: طرح تولید قیرامولوسیون بیتومین

عایق رطوبتی با قابلیت انعطاف زمینه جدیدي براي مصرف امولسیونی پلیمر پایه آب امروزه مانند قرنها پیش ساخته شده از قیر همچنان بعنوان رایج ترین روش پوشش کف مورد استفاده قرار می گیرد کاربرد قیر و یا آسفالت دشوار و مستلزم صرف وقت زیاد می باشد حتی امولسیونهاي ساخته شده از قیر نیز تغییر اندکی را در دشواري این کاربرد ایجاد نموده اند. همانطور که می دانید باید قیروگونی را تا میزان 150 تا 200 درجه سانتیگراد حرارت داد ، ریختن و تسطیح ترکیبی با این درجه حرارت بسیار دشوار می باشد .

بنابراین امولسیون هاي ساخته شده از قیر با قابلیت کاربرد درجه حرارت نرمال مورد استفاده قرار می گیرد . اینگونه امولسیون هاي نفتی در آب حدوداً داراي 50% قیر می باشد . با سفت شدن این امولسیون آب آن تبخیر و قیر بصورت بیندر باقی می ماند . ترکیبات کف سازي بام ، بر پایه امولسیون پلیمرهاي جدید عملکرد کاملا متفاوتی دارند ، شاید مهمترین ویژگی آنها ایجاد یک لایه نازك (فیلم) با قابلیت انعطاف بعد از خشک شدن باشد.

از جمله مزایاي عایق جدید به شرح زیر است :

  1. فاقد آلودگی و آسیب هاي فیزولوژي می باشد.
  2. کاربرد آنها ساده است .
  3. رنگ پذیرند .
  4. خطر آتش سوزي ندارند .
  5. چسبندگی خوبی نسبت به سطوح مختلف دارند .

در این قسمت به معرفی عایقهاي قیروگونی و عایقهاي پیش ساخته ، سپس به معرفی یک نوع عایق جدید که از رزینهاي اکریلاتی و استایرنی محلول در آب ساخته شده می پردازیم.با ایـ توجیهی همراه باشید.

عایق رطوبتی قیروگونی

این عایق یکی از متداولترین عایق مصرفی در ایران می باشد به این علت که در اکثر شهرهاي کشور مواد اولیه این عایقکاري به وفور یافت می شود . مواد مورد نیاز در این عایق گونی و قیر می باشد ، که گونی مورد نیاز از کشورهاي خارجی وارد می شود و در سه اندازه مختلف به نامهاي ، گونی درجه یک ، درجه دو ، درجه سه در بازار یافت می شود .

طبق آئین نامه مقررات ملی ایران (مبحث 5) مشخصات گونی ایده آل عبارتند از : گونی باید نو ، ریز بافت ، کاملاً سالم وبدون آلودگی و چروك باشد و وزن آن در هر مترمربع حدود 380 گرم باشد. قیر ماده ایست سیاه رنگ مرکب از هیدروکربنهاي آلی با ترکیبات پیچیده که از تقطیر نفت خام بدست می آید.

طرح توجیهی احداث کارخانه تولید ایزوگام

مزایاي قیرها:
  1. صرفه اقتصادي نسبت به بعضی عایقهاي رطوبتی
  2. اطمینان از نظر کاراییی با توجه به پیشینه مصرف
معایب عایق قیروگونی:
  1. پوسیدگی این عایق به مرور زمان
  2. پارگی بر اثر نشتهاي احتمالی ساختمان
  3. عمر مفید عایق به طور متوسط کمتر از 10 سال بوده و ترمیم متناوب آن با مشکلات اجرایی زیاد و هزینه هاي قابل توجه همراه است.
  4. آلودگی محیط زیست را به دنبال دارد.

عایقهاي پیش ساخته (ایزوگام)

ایزوگام ها معمولاً از مواد اولیه زیر تشکیل می شوند :

  1. قیرصنعتی 60-70
  2. مواد پلیمري به نام اتکتیک پلی پروپیلن (APP)
  3. یک لایه تیشوي نخدار ( پشم شیشه )
  4. یک لایه پلی استر سوزنی
  5. پودرتالک و در بعضی از این عایقها پودر مس 600 نیز بکار می رود
  6. فیلم پلی اتیلن
  7. باند و چسب
طبق استاندارد ایران این عایقها به دو دسته تقسیم می شوند :
  1. عایقهاي رطوبتی پیش ساخته مخصوص پی ساختمان ( عایق پی )
  2. عایقهاي رطوبتی پیش ساخته مخصوص سطوح خارجی ، بدنه استخر و تونلها ( عایق بام )
  • اجزاي تشکیل دهنده عایق پی :

    1. لایی : انواع لایی هاي زیر می توان در این عایق مورد استفاده قرار گیرد :

      • فلت الیاف شیشه ( تی ) مطابق مشخصات استاندارد 3891
      • فلت الیاف پلی استر مطابق مشخصات استاندارد 3880
      • منسوج نبافته پلی استر مطابق با استاندارد 3889 همراه فلت الیاف شیشه مطابق مشخصات استاندارد 3891
    2. ماده آغشته کننده لایی :
      ماده اغشته کننده هر یک ازلایی ها می تواند قیرو یا مخلوطی از قیر و افزودنیهاي اصلاح کننده باشد. سطح رویین عایق باید به منظور جلوگیري از چشبندگی داخل رول از مواد ریزدانه معدنی مثل پودر تالک و یا میکا پوشیده شود . سطح رویین باید یکواخت و عاري از هر گونه خوردگی و چین وچروك باشد . سطح زیرین عایق رطوبتی باید با فیلم پلاستیکی و یا مواد ریزدانه معدنی مثل پودر تالک پوشیده شود .
  • اجزاي تشکیل دهنده عایق بام :
    متشکل از دو لایه نمدي است که لایه زیرین از فلت الیاف شیشه و لایه رویین از جنس منسوجات پلی استر می باشد ، این دو لایه بوسیله مذاب قیر اصلاح شده با مواد پلیمري اشباع می گردد ، به هنگام بسته بندي براي جلوگیري از چسبندگی هر طرف عایق با مواد ریزدانه و یا فیلم پلاستیکی روکش می گردد .

طرح توجیهی احداث کارخانه تولید ایزوگام

مزایاي عایقهاي رطوبتی پیش ساخته

  1. سبک بودن به مقدار حدود 4 کیلوگرم بر متر مربع
  2. مقاوم در گرماي 130 +درجه و سرماي 40 -درجه
  3. دچار پوسیدگی و شکنندگی نمی شوند
  4. داراي قابلیت انعطاف کامل می باشند
  5. بعلت دارا بودن لایه پلی استر در مقابل فشارهاي احتمالی از انبساط و انقباض ساختمان مقاوم می باشد.

معایب عایقهاي رطوبتی پیش ساخته

  1. فاسد شدن عایق بعد از 6 ماه ( از زمان تولید ) بعلت عدم نگهداري مطلوب ( باید بصورت عمودي در دماي 5 تا 35 درجه نگهداري شود )
  2. کم بودن طول عمرمفید(طول عمر در حدود 15 سال )
  3. گران بودن این عایقها ( عایقهایی که داراي مواد اولیه خارجی می باشند )
  4. در موقع ترمیم محل آسیب دیده از سایر جاها بالا می زند
  5. تجزیه شدن بر اثر اشعه ماورابنفش.

در این نوع عایقها (قیروگونی و پیش ساخته ) باید سطح کار عاري از گرد و خاك و رطوبت باشد و اگر سطح آسفالت باشد براي عایقکاري با ایزوگام باید به ازاء هر متر مربع سطح حداقل 300 گرم مشتق قیري رقیق شده در آب یا بنزین روي سطح پخش گردد و اگر سطح سیمانی بود باید به ازاء هر متر مربع سطح حداقل 280 گرم مشتق قیري رقیق شده در آب یا بنزین روي سطح پخش گردد . بعضی از کارخانه هاي تولید کننده عایق هاي پیش ساخته عایق با روکش آلومینیوم نیز تولید می کنند که حدود 85% از نور و حرارت را منعکس می کند .

مطالب پیشنهادی: طرح تولید شبه قیر از زباله

بعد از معرفی عایقهاي رطوبتی مذکور به معرفی عایق رطوبتی جدید می پردازیم . همانطور که در مقدمه طرح شد گران بودن قیر در سالهاي اخیر شرکتهاي تولید کننده مواد شیمیایی یک عایق رطوبتی با کارایی وکیفیت بهتر نسبت به سایر عایقها تولید کننده که این تلاشها به ثمر نشست و این عایق در حال حاضر در بازار موجود و از آن استفاده می شود.

مزایاي این عایق :

  1. اجراء سریع و آسان
  2. امکان تعویض رنگ آن
  3. عمر زیاد آن ( در حدود 40 -30 سال )
  4. عدم تأثیر گذاري اسیدها ، بازها و سایر مواد شیمیایی بر این نوع عایق
  5. قیمت مناسب ( هر متر مربع حدوداً 10000 ریال می باشد )
  6. انعطاف پذیري فوق العاده بالا
  7. عدم آلودگی زیست محیطی

روشهاي پوشش کف با قابلیت انعطاف ، زمینه هاي جدید استفاده از امولسیون پلیمر می باشد . انجام آزمایشاتی در ارتباط با طول عمر واقعی این پوشش کف ، قبل از هر گونه ازریابی ضروري است . لیکن مزایاي کاربرد در مقایسه با ترکیبات ساخته شده از قیر کاملاً روشن است . تجربیات و نتایج حاصل از آزمایشات نوید آن است که موویلیت وي پی 765 ترکیب بسیار مناسبی براي پوشش کف باشد .

موارد استفاده و کاربرد ایزوگام

تولیدات عایق رطوبتی باران پوشش دلیجان با وزن کم و مقاومت بسیار به تنهایی به عنوان یک عایق کامل جهت استخر ،مخازن آب ،پشت بام ،پی ساختمان ،حمام ،سردخانه، شیروانی، کانالهاي آبی و لوله هاي آب ،نفت ،گاز و … مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین استفاده از این عایق هاي رطوبتی باعث بوجود آمدن محیطی سالم و عاري از هر گونه آلودگی اعم از صوتی و گازهاي زیست محیطی میگردد و جلوه خاصی به نما هاي خارجی و داخلی میبخشد.

  • عایق صوتی:
    عایق هاي رطوبتی عایق مناسبی جهت کاهش آلودگی صوتی میباشند.
  • عایق حرارتی:
    عایق هاي رطوبتی در حدود 15 تا 18 برابر کمتر از فلزات انتقال حرارتی خواهد داشت و به میزان قابل توجهی از اتلاف انرژي جلوگیري مینماید. با توجه به مطالب فوق و محاسبات انجام گرفته ، با استفاده از عایق هاي رطوبتی به میزان 25% – 15% در هزینه انرژي صرفه جویی خواهد شد.

شرح مواد اولیه مورد نیاز تولید ایزوگام

ردیف قیر خالص (70-60) یا قیر دمیده
1 پلی آستر
2 تیشو
3 لایه آلومینیم 14 الی 16 میکرون
4 پلاستیک پشت لایه ایزوگام
5 پودر تالک
6 مواد APP درجه 1 و 2
7 پوشال گونی پلاستیکی
8 ابزار کار (چسب نواری 5 ، کاتر ، مشعل گازی و…)
  • هر رول ایزوگام 10 متر می باشد و عرض ان 1 متر و ضخامت ان 4 میلیمتر و وزن ان در حدود 38 الی 42 کیلوگرم می باشد.
  • هر متر ایزوگام شامل حدود 3 کیلو قیر ، پودر و بقیه مواد افزودنی می باشد.
  • مقدار تولید در یک شیفت کاری با (10 تن مواد پلیمری) 4 الی 5 هزار مترمربع می باشد.
  • مدت هر شیفت حداکثر 5 ساعت می باشد.

طرح توجیهی احداث کارخانه تولید ایزوگام

بررسی ماشن آلات مورد نیاز تولید ایزوگام

  1. دستگاه خط تولید ایزوگام
  2. میکسر تولید پرایمر ایزوگام
  3. بالابر
  4. پمپ قیر
  5. پمپ آب
  6. نوار نقاله
  7. بویلر روغن
  8. سیستم تصفیه هوا
  9. برج تبدیل نفت کوره به قیر

شرح فرآیند تولید ایزوگام

در فرآیند بسته به نوع محصول که تک لایه باشد یا دو لایه تیشو و پلی آستر وارد تشتک قیر می‌گردند و با مواد پرایمری یا قیر دمیده آغشته می‌گردد. سپس ضخامت لایه توسط مجرای خروجی تعبیه شده و در بالای تشتک قیر تنظیم می گردد. در مرحله بعد ورق آلومینیم به لایه آغشته به مواد، چسبیده و وارد حوض آب می‌گردد.

لایه پس از طی حوض آب و عبور از بین غلطک ها سرد می گردد. در مرحله بعد پلاستیک پشته لایه به آن اضافه می‌گردد و لایه ایزوگام وارد آسانسور ذخیره‌سازی می گردد. آسانسور باعث ذخیره‌سازی موقت لایه ایزوگام در دستگاه، و جلوگیری از توقف تولید می شود. در این مرحله فن‌های خشک‌کننده، عملیات خشک کردن ایزوگام را انجام می دهند. در پایان ایزوگام وارد رول کن می‌گردد و به طول ۱۰ متر حول میله‌ای مخروطی شکل، رول (که به ان توپ گفته می شود) می گردد. بعد از رول شدن، لایه بریده می شود و توسط پرتاپ کننده به بیرون پرتاپ می‌گردد.

امکانات و منابع مورد نیاز برای احداث کارخانه تولید ایزوگام

زیر بنای سالن تولید (سوله) 12-40 متر
استخر آب 12-10- 2 متر
تعداد کارگر 5 الی 10 نفر
برق مورد نیاز 3 فاز 50 آمپر
نوع سوخت گاز طبیعی یا نفت گاز

امتیاز کاربران: 4.2 ( 1 رای)
سفارش طرح توجیهی
گرد آورنده
ایـ توجیهی
دانلود رایگان طرح توجیهی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
تماس فقط جهت سفارش طرح توجیهی