سفارش طرح توجیهی
نمونه بیزینس پلننمونه بیزینس پلن تولیدی

طرح توجیهی تولید رنگ های متال کمپلکس

معرفی محصول

صنعت رنگ

رنگ یک مخلوط مکانیکی و یا دیسپرسیونی از پگمنت ها یا پودر ها که حداقل برخی از آنها مات می باشد با یک مایع معروف به محمل (Vehicle) است . این ماده هنگام عمل باید به سطح جسم مورد نظر بچسبد و فیلم دلخواه را تشکیل دهد . رنگ همچنین باید وظیفه خود را در آنچه که به خاطر آن به کار می رود انجام دهد .

این نقش ها عبارتند از : محافظت ، تزئینی و نقش های خاص دیگر. قسمت محمل رنگ معمولا شامل قسمت غیر فرار است که به عنوان قسمتی از فیلم رنگ باقی می ماند و قسمت فرار که تبخیر شده از فیلم رنگ خارج می شود .بنابراین قسمت فیلم خشک شده رنگ شامل پیگمنت و محمل غیر فرار می باشد . قسمت غیر فرار محمل که فیلم رنگ را ترک می کند معمولا برای بهبود خواص کاربردی رنگ بکار میرود وازیک یا چند حلال تشکیل میشود.

قسمت غیر فرار محمل معمولا از روغن ها ، رزین ها و یا مخلوطی از این دو تشکیل شده و نقش آن ایجاد پوششی محافظ و چسباندن ذرات پیگمنت به یکدیگر و به سطح مورد نظر می باشد . نسبت پیگمنت به محمل غیر فرار را معمولا نوع جلائی که فیلم خشک شده خواهد داشت تعیین می کند .

اگر این نسبت کمتر از 25% حجم کل غیر فرار باشد نتیجه احتمالا فیلمی براق خواهد بود ، زیرا محمل غیر فر ار بیش از حد لازم وجود خواهد داشت که پیگمنت را کاملا می پوشاند . وقتی درصد حجم پیگمن بالا می رود جلا کاهش می یابد . در 45 درصد غلظت حجمی پیگمنت رنگ احتمالا نیمه براق و در 70% PVC درخشندگی کدر و بی روح می شود .

مطلب مرتبط : آشنایی با ایده تولید رنگ های طبیعی

نام و کد محصول

رنگهای متال کمپلکس

رنگهای متال کمپلکس از نظر ساختمان شیمیایی بسیارشبیه رنگهای کرومی هستند ولی از نظر رنگرزی شبیه رنگهای اسیدی می باشند. این رنگها به دوگونه می باشند:

  1. مواد رنگزای متالکمپلکس 1:1: در ساختار شیمیایی آنها یک مولکول ماده رنگزا و یک اتم فلز وجود دارد .
  2. مواد رنگزای متالکمپلکس 2:1: درساختار شیمیایی آنها دو مولکول ماده رنگزا و یک اتم فلز وجود دارد .

مواد رنگزای متال کمپلکس 1:1 در آب محلولند و در یک حمام اسیدی قوی با 2=PH برای رنگرزی کالاهای پشمی به کار می روند . اسید مصرفی اسید سولفوریک است و مقدار آن 8 درصد نسبت به وزن کالا است . این مواد با نام های تجاری گوناگونی توسط سازندگان به بازار عرضه می شود .

در جدول زیر نام تجاری تعدادی از این مواد رنگزا آورده شده است :

ردیف نام کشور سازنده نام تجاری ماده رنگزا
۱ آلمان پلاتین فاست
۲ چک واسلواکی گرومولان
۳ بلژیک اینتراکرم
۴ ژاپن سومیلان
۵ سوئیس نئولان

مواد رنگزای متال کمپلکس 2:1 در آب محلولند و معمولا در یک حمام خنثی و یا کمی اسیدی با 7-5.5= PH

برای رنگرزی کالاهای پشمی به کار می رود .ثبات نوری و شست و شویی این دسته از مواد رنگزا بسیار خوب است ولی قدرت مهاجرت آنها کم است لذا بایستی رنگرزی به آهستگی انجام شود تا رنگ یکنواختی بدست آید.

مواد رنگزای متال کمپلکس 2: 1 نیز بانام های تجاری گوناگون به بازار عرضه می شود که تعدادی از آنها در جدول زیر آمده است :

ردیف نام کشور سازنده نام تجاری ماده رنگزا
۱ آلمان پلاتین فاست
۲ سوئیس لاتاکرون
۳ آلمان ایزولان
۴ بلژیک اینترالان
۵ ژاپن نیوتری کرم

کد محصول

برای این محصول خاص کد تعریف شده ای موجود ندارد لذا تنها کدهای مشابه که می تواند شامل این محصول باشد:

    • انواع رنگ های نساجی : 1140-2422
    • رنگ های نساجی اسیدی : 1141-2422

مأخذ :وزارت صنایع و معادن اداره کل آمار و اطلاع رسانی

شرایط واردات رنگ ها

شامل شرایط عمومی واردات رنگ ها بوده و ممنوعیتی در خصوص واردات این گونه رنگ ها وجود ندارد و حداقل حقوق ورودی به میزان 40 کیلوگرم می باشد .

توضیح موارد مصرف و کاربرد رنگ ها

این رنگها در محیط اسیدی به عمل آمده و حلال در آب میباشند. رنگهای متال کمپلکس و رنگهای چرم جزو خانواده رنگهای اسیدی بوده و در کل این رنگها برای رنگزی چرم مورد استفاده قرار میگیرد. این رنگها همچنین در رنگرزی الیاف, کاغذ, مرکب, و غیره نیز مصرف میشود.

مطلب مرتبط : تولید چرم مصنوعی با روش تر و خشک

رنگرزی پشم با مواد رنگرزی متال کمپلکس در بین تمامی گروه های مواد رنگزای شیمیایی که به صورت تمایلی مناسب رنگرزی پشم می باشند مواد رنگزای متال کمپلکس مطلوبترین آنهاست. در این گروه از مواد رنگزا برخلاف گروه کرومی که پیوند بین ماده رنگزا و فلز در داخل لیف انجام می گردید قبل از انجام عملیات رنگرزی توسط کمپانی سازنده رنگ متالیزه گردیده است.

این گروه از مواد رنگزا برحسب اینکه دارای یک یا دو کمپلکس فلزی باشند به متال کمپلکس 1:2 و 1:1 طبقه بندی می گردند.

  1. مواد رنگزای متال کمپلکس 1:1:
    ساختار مولکولی این مواد رنگزا نیز مشابه مواد رنگزای اسیدی است ،دارای گروه های اسید سولفونیک بوده و مولکول آن دارای بار منفی است ،مشابه مواد رنگزای کرومی از درخشندگی برخوردار نیستند. محدودیت عمده مصرف مواد رنگزای متال کمپلکس نیاز آنها به محیط اسیدی قوی (%8-5 اسید سولفوریک) می باشد که استفاده از این مقدار اسید باعث صدنه دیدن پشم می گردد.حمام رنگرزی پشم با مواد رنگزای متال کمپلکس 1:1 را با استفاده ار مقدار مورد نیاز ماده رنگزا و 5-8% اسید سولفوریک به 40 درجه سانتی گراد رسانده و در طول 30 دقیقه به جوش رسانیده و به مدت یک ساعت الی 90 دقیقه رنگرزی را در جوش ادامه می دهیم در پایان کالا را با آب و صابون شستشو می دهیم.
  2. متال کمپلکس 2:1 :
    نسبت به مواد رنگزای اسیدی دارای ثبات نوری و شستشویی عالی و در عین حال بسیار ارزان قیمت هستند چنانچه رنگرز شناخت کافی از ویژگی های اینگونه رنگینه ها داشته باشد می تواند با کنترل درجه حرارت و اسید حمام ،رنگ کاملاً یکنواختی بدست آورد.مواد رنگزای متالیزه 2:1 محدودیت گروه قبلی را نداشته و جهت جذب و رمق کشی بیشتر نیاز به اسید قوی ندارند. جهت رنگرزی پشم با اینگونه مواد رنگزا حمام شامل 5% نمک سولفات سدیم ،3% اسید استیک و مقدار مورد نیاز ماده رنگزا را اضافه و به 60 درجه سانتی گراد رسانیده کالا را اضافه به مدت 30 دقیقه به جوش رسانیده و رنگرزی به مدت 60 دقیقه در جوش ادامه می یابد در پایان کلافها حتماً با آب و صابون شسته شود.

بررسی کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر محصول

رنگ هایی را که می توان به عنوان جانشین رنگ های متال کمپلکس در نظر گرفت شامل رنگ های زیر است :

رنگهای اسیدی:

این رنگها نمکهای سدیم ، اسیدهای سولفونیک و کربوکسیلیکاند و برای الیاف سلولزی نامناسباند. اما برای الیاف پروتئینی و پلیآمیدی مناسباند .رنگهای اسیدی فقط بکمک گرما جذب الیاف میشوند و در کمتر از 39C ابدا جذب الیاف نمیشوند و هر چه دما از 39C بالاتر رود، شدت جذب رنگ توسط الیاف نیز افزایش مییابد.

از انواع مختلف رنگها ، میتوان نمونه های زیر را نام برد:

  • مشتقات تری فنیل متان ، مانند آبی زایلن . رنگهای نیترو که ترکیب آروماتیک موجود در ساختار آنها نیتره شده اند معمولا برای الیاف پروتئینی مناسباند، مانند زرد مفتول
  • رنگهای حاوی گروه آزو مانند آزوگرانین.

رنگهای دندانه ای :

رنگهایی هستند که کاربردشان مانند رنگهای طبیعی است . چون این رنگها با دندانه کرم به ثبات ممکن دست میابند و به همین علت به انها رنگهای کرومی نیز میگویند .

مطالب مرتبط: طرح توجیهی کارخانه پیگمنت اکسید آهن

اهمیت استراتژیک کالا در دنیای امروز

امروزه علوم و تکنولوژی رنگ از اهمیت و جایگاه ممتازی در دنیا برخوردار می باشد.
رنگ دردنیای امروز نقش بسیار مهمی در پرورش ذوق و قرایح بشری و ارضای نیازهای زیبا شناختی وی ایفا می کند. بدین جهت است که احساس رنگ را به تعبیری حس هفتم میگویند.

انسان در پهنه تولید تزئین خانه ها ، پوشاک و حتی نوشابه ها در هنر ، نقاشی ، صنایع کشتیرانی و امور ارتباطات محصولات مصرفی در صنایع فضایی و خلاصه در همه شئونات با رنگ سر و کار دارد. بطور کلی ، از رنگ علاوه بر ایجاد زیبایی محیط ، جهت حفاظت اشیا در مقابل عوامل طبیعی و غیره استفاده میشود.

از طرفی رنگ آمیزی از مهمترین قسمت های یک پروسه تولیدی می باشد و از دو جهت حائز اهمیت است اول اینکه جلب کننده نظر مشتری است و دوم موجب مقاومت قطعه در برابر خوردگی و بالا رفتن استحکام و طول عمر قطعه می شود و هر چه قطعه بیشتر در معرض مواد خورنده باشد این اهمیت بیشتر جلوه می کند .

طرح توجیهی تولید رنگ

وجود مزایای نسبی ایران عاملی در جهت رونق صنعت رنگ

وجود منابع عظیم هیدرو کربور (نفت و گاز) به عنوان متد اولیه مورد نیاز این صنعت ، کشور ما را از این جهت در وضعیت بالقوه بسیار مناسبی قرارداده است . نیاز فراوان و روزافزون بازار های داخلی به این صنعت و امکانات صادراتی آن ، از دیگر چشم اندازهای مطلوب گسترش این صنعت در ایران است .

تولیدات صنعت پتروشیمی به عنوان صنعت مادر تامین کننده بسیاری از مواد اولیه و مصرفی مورد نیاز تعداد قابل توجهی از صنایع ازجمله صنعت رنگ می باشد . از طرف دیگر کشور ما با داشتن معادن مختلف روی و کربنات کلسیم قادر به تولید انواع رنگدانه و رنگینه ها برای صنعت رنگ می باشد از آنجا که این گروه نسبت به سایر رنگدانه های مقاوم مانند ترکیبات سرب و کروم کمترین صدمه را به انسان و محیط زیست وارد می کند از اهمیت ویژه ای برخوردار است .

کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده

تولید کنندگان عمده رنگ های صنعتی

  • آلمان
  • امریکا
  • فرانسه
  • ایتالیا
  • انگلستان
  • ژاپن
  • کره جنوبی
  • تایوان

مصرف کنندگان عمده رنگ

  • روسیه
  • چین
  • کانادا
  • مکزیک
  • هندوستان

شرایط صادرات رنگ

رنگ های صنعتی از جمله محصولاتی است که محدودیت صدراتی نداشته و در زمره محصولات با مشوق های صادراتی محسوب می شود وچون در دمای محیط پایدارند هنگام حمل و نقل جهت صادرات ودر مسافت های طولانی به شرایط محیطی خاصی نیاز ندارند .

بررسی اجمالی تکنولوژی و روش تولید رنگ

پروسه تولید رنگ:

مرحله اول : در این مرحله پیگمنت ها و پرکننده ها با حلال و رزین مخلوط می شود که این عمل در مخلوط کن ها اتفاق می افتد . نوع اختلاط باید تلاطمی و یا حرکت ورقه ای و دورانی باشد ودر بخش پایانی سرعت مخلوط کن افزایش می یابد تا رنگ همگن شود .

مرحله دوم : در این مرحله رنگ به آسیاب منتقل شده تا ذرات کاملا مرطوب شود .

مرحله سوم : تنظیم نهایی و بسته بندی است که در مخلوط کن و یا آسیاب صورت می گیرد در این مرحله باقیمانده اجزای رنگ به آن اضافه شده تا رنگ از نظر غلظت و فام تنظیم گردد و بعد از تایید آزمایشگاه وارد سیستم فیلتر و سپس وارد بخش بسته بندی می شود .

شمای خط تولید رنگ:

شمای خط تولید رنگ

نقاط قوت و ضعف تکنولوژی های مرسوم تولید رنگ

در این صنعت ماشین آلات تاثیر چندانی در تولیدات نداشته و تنها این دانش فنی می باشد که موثرترین عامل تولید رنگ بوده و تغییرات و تحولات را ایجاد میکند نقطه قوت این تکنولوژی همین عدم وابستگی ماشین آلات به دانش خاص و نقطه ضعف عمده درمراحل R&D تولیدات بوده که شرایط ترکیب،ماندگاری،ثباتپذیری،و شفافیت و …. در رنگ ایجاد می کند شرکت های دارای دانش فنی در دنیا تعدا محدودی می باشند که این دانش را به راحتی در اختیار دیگران قرار نمی دهند.

  • PPG
  • DuPont
  • BASF
  • Nippon Paint
  • Kansai Paint
  • Akzo Nobel
  • Sigma Kalon
  • Jutun
  • Hempel

تجزیه و تحلیل و جمع بندی و پیشنهاد نهائی در مورد احداث کارخانه تولید رنگ

با توجه به اینکه محصول فوق کاملا مورد نیاز و مواد اولیه داخلی آن نیز در تمام کشور در دسترس می باشد، طرح توجیهی تولید رنگ در تمام نقاط کشور می توان قابل اجراست

در نهایت متخصصان ما آماده مشاوره به کارآفرینان عزیز می باشند. تمام تلاش کارشناسان موسسه ما بر این است که هر سرمایه گذار، با کمترین دغدغه، گامی در راستای توانمندسازی صنعت ایران بردارد. ما، در «ای توجیهی» برای رفاه حال مشتریان، 4 الی 6 ماه اصلاح رایگان طرح توجیهی را در نظر گرفته ایم. این امتیاز باعث می شود چنانچه اتفاقات خارج از اراده ای در حوزه کسب و کار مشتری پیش آمد، با اصلاح رایگان ما، کماکان طرح توجیهی احداث کارخانه تولید رنگ، منطبق بر اطلاعات واقعی جامعه فعلی بوده و دارای کمترین انحراف باشد. در صورت نیاز با ما تماس بگیرید.

امتیاز نویسنده

امتیاز کاربران: اولین نفری باشید که به این مطلب رای می دهد!
سفارش طرح توجیهی
دانلود رایگان طرح توجیهی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
تماس فقط جهت سفارش طرح توجیهی