سفارش طرح توجیهی
نمونه بیزینس پلننمونه بیزینس پلن تولیدی

طرح توجیهی تولید رب گوجه فرنگی

یکی از سبزیجات بسیار مفید و سرشار از انواع ویتامین‌ها، املاح، مواد معدنی و مواد مغذی گوجه فرنگی است. به عنوان مثال از جمله ویتامین‌ها و مواد مغذی این محصول پرمصرف، می‌توان به کلسیم، فسفر، منزیم، سدیم، پتاسیم، آهن، مس و ویتامین‌های A، C، B1، B2 و… اشاره کرد. از دیگر فواید گوجه فرنگی میزان قند اندک آن است که این سبزی را به گزینه‌ای مناسب برای رژیم غذایی افراد دیابتی تبدیل می‌کند.

طرح تولید پودر گوجه فرنگی به این مقاله مرتبط است که پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید.

همچنین گوجه فرنگی سرشار از رنگدانه‌هایی با عنوان کاروتنوئیدها مانند لیکوپن است. این رنگدانه‌ها خواص آنتی‌اکسیدان داشته و عملکرد ضد سرطان و ضد پیری از خود نشان می‌دهند. گوجه فرنگی به خاطر طعم و رنگ فوق‌العاده و فواید بسیارش از پایه‌های اصلی سبزیجات در رژیم‌های غذایی و سبد مصرفی مردم به شمار می‌رود. یکی از فرآورده‌های پر استفاده گوجه فرنگی نیز رب گوجه فرنگی است. این محصول در صنایع غذایی بسیار پرطرفدار و محبوب بوده و از جایگاه خاصی برخوردار است.

طرح توجیهی کارخانه تولید رب گوجه فرنگی

بررسی فواید و خواص گوجه فرنگی در طرح توجیهی تولید رب گوجه فرنگی

  • گوجه فرنگی به علت دارا بودن کاروتنوئیدها خاصیت ضدسرطان دارد. این محصول در پیشگیری از سرطان‌های مختلف از قبیل سرطان لوزالمعده، پروستات و معده نقش پررنگی ایفا می‌کند.
  • لیکوپن گوجه فرنگی که باعث ایجاد رنگ قرمز در آن می‌شود، مانع رسوب کلسترول در عروق و ایجاد بیماری‌های قلبی عروقی مانند سکته شده و برای سلامت عملکرد قلب مفید است.
  • گوجه فرنگی به علت میزان قند پایین برای بیماران دیابتی انتخاب بسیار مناسبی به شمار می‌‌رود و در کاهش وزن هم مؤثر است.
  • گوجه فرنگی به علت خواص آنتی اکسیدانی باعث جلوگیری از پیری و صاف و شاداب ماندن پوست می‌شود.
  • گوجه‌فرنگی به خاطر وجود ویتامین A در حفظ سلامت استخوان‌ها، پوست و بینایی نقش مهمی دارد.

بررسی نقش گوجه فرنگی در صنایع غذایی

محصولات پرطرفدار مشتق از گوجه فرنگی در صنایع شامل رب گوجه فرنگی، آب گوجه و سس گوجه فرنگی هستند. این محصولات در سفره ایرانی نیز نقش مهمی ایفا می‌کنند. در کل فرآورده‌های تولید شده از گوجه فرنگی به صورت پخته یا خام با استفاده از فناوری و دانش روز تهیه می‌شوند.

پختن گوجه فرنگی باعث افزایش قابلیت جذب مواد مغذی آن می‌شود. این موضوع به علت از بین رفتن دیواره سلولی این سبزی و راحت‌تر شدن جذب لیکوپن آن است. در واقع برعکس اکثر میوه‌ها و سبزیجات که خواص خود را با پخته شدن از دست می‌دهند، گوجه فرنگی پس از پخته شدن مفیدتر از پیش شده و خواص آن چند برابر می‌شود.

بررسی طرح توجیهی تولید رب گوجه فرنگی

یکی از پرمصرف‌ترین و اصلی‌ترین محصولات گوجه فرنگی رب گوجه است. این فرآورده به غذاهای مختلف طعم و رنگ دلنشین‌تر و لذیذتری می‌بخشد و به همین خاطر هم برای تهیه اکثر غذاها استفاده می‌شود. رب گوجه فرنگی به شکل‌های مختلفی نظیر کنسروی (در وزن‌های متفاوت)، شیشه‌ای یا فله‌ای عرضه می‌شود.

برای اطمینان از تولید رب با رنگ، طعم و کیفیت مناسب‌تر، بهتر است از گوجه‌های درشت، پوست نازک، نرم، توپر و رسیده استفاده شود. همچنین استفاده از محصولات آفات‌زده یا کپک‌زده که کیفیت مرغوبی ندارند، تنها باعث افت چشمگیر کیفیت رب شده و روی طعم و رنگ آن تأثیر بالایی می‌گذارد.

به علاوه، بهتر است گوجه‌ها در جایگاه مناسبی به مقصد مورد نظر حمل شوند تا در اثر حرکت و فشار، آسیبی به آن‌ها وارد نشده و له یا خراب نشوند. مراحل شست و شو و ضدعفونی گوجه‌ فرنگی نیز باید با دقت و وسواس خاصی انجام پذیرد تا بتوانیم از سلامت محصول اطمینان کامل داشته باشیم.

فرآیند اجرای طرح توجیهی تولید رب گوجه فرنگی به چه شکل است؟

مرحله اول در تولید رب گوجه فرنگی، شست و شو و ضدعفونی گوجه‌ها است. در این مرحله باید هرگونه آلودگی و میکروبی از سطح محصول به خوبی پاک شود. سپس گوجه‌ها باید از صافی رد شده و به اندازه مناسب خرد شوند. با خرد شدن گوجه‎ها، آب این محصول از آن جدا می‌شود و ترکیب به دست آمده حالت رقیق و مایع دارد. به همین خاطر نیز باید فرآیند تغلیظ صورت بگیرد.

در طی این فرآیند از دستگاهی به عنوان Evaporator استفاده می‌شود. محصول خارج شده از این دستگاه همان رب گوجه فرنگی است. در حین فرآیند تغلیظ، روند پخت گوجه‌ها نیز انجام می‌شود. رب تولید شده در داخل بشکه‌های خاصی نگهداری می‌شود که کاملاً استریل بوده و از هرگونه آلودگی و میکروبی پاک شده‌اند. همین موضوع هم باعث می‌شود که بتوانیم رب را به مدت طولانی‌تر سالم و باکیفیت نگه داریم. بسته بندی رب نیز با دستگاه‌های خاصی انجام می‌گیرد.

پس از ریختن رب در ظروف کنسروی یا شیشه‌ای با استفاده از دستگاه‌های مخصوص، درب ظرف به خوبی پلمپ می‌شود تا هوا و انواع آلودگی‌ها به آن وارد نشوند. این موضوع همچنین در تاریخ انقضای رب تأثیر چشمگیری دارد. در نهایت قوطی‌ها توسط بخار استریلیزه شده و روکش پلاستیکی روی آن‌ها کشیده می‌شود (فرآیند شرینگ). قوطی‌ها در بسته‌های 12تایی شرینگ می‌شوند و محصول نهایی روی پالت چیده شده و به انبار منتقل می‌شود.

برخی از استانداردهای قابل توجه در اجرای طرح توجیهی تولید رب گوجه فرنگی

موارد زیر برخی از استانداردهای مهم و قابل توجه در بحث اجرای طرح توجیهی تولید رب گوجه فرنگی هستند:

  • 761: کنسرو رب گوجه فرنگی- ویژگی‌ها و روش‌های آزمون
  • 8897: سس گوجه فرنگی- ویژگی‌ها و روش‌های آزمون میکروبیولوژی
  • 5489: کنسرو رب گوجه فرنگی- آیین نامه کار تولید رب گوجه فرنگی
  • 1112: آب گوجه فرنگی- ویژگی‌ها و روش‌های آزمایش
  • 7936: سس گوجه فرنگی- آیین نامه کار و تولید

ماشین آلات مورد نیاز در طرح توجیهی تولید رب گوجه فرنگی

ماشین آلات مورد نیاز در اجرای طرح توجیهی تولید رب گوجه فرنگی

برخی از ماشین آلات و دستگاه‌های ضروری در اجرای طرح توجیهی تولید رب گوجه فرنگی در ادامه مطلب آمده‌اند:

  • دیگ بخار
  • ماشین خرد کن
  • مخزن آب گوجه
  • ماشین تغلیظ کننده
  • حوضچه شست و شو و سورتینگ
  • کلکتور بخار
  • پاستوریزاتور
  • تونل پخت
  • ستون خلاء
  • کد زن
  • نقاله
  • میکسر گوجه فرنگی
  • هموژنایزر
  • ماشین شست و شو
  • ماشین پر کننده بطری یا قوطی کنسرو
  • ماشین دربند بطری
  • ردیف‌کن بطری و بسته شیرینگ
  • لیبل‌زن بطری یا قوطی کنسرو
  • ماشین میکسر سس
  • مخزن سس
  • مخزن ذخیره رب گوجه فرنگی

کشورهای عمده تولیدکننده و مصرف‌کننده رب در طرح توجیهی تولید رب گوجه فرنگی

تنها 37 کشور جهان توانایی فرآوری گوجه فرنگی را دارند که از این میان فقط 12 کشور 90 درصد فرآوری را انجام می‌دهند. در میان این 12 کشور، ایران در سال 2010 میلادی مقام پنجم را به دست آورد و بعد از آمریکا، ایتالیا، چین و ترکیه قرار گرفت. در میان این 12 کشور، 7 کشور 94 درصد بازار صادرات رب گوجه فرنگی جهان را در سلطه خود دارند.
از سوی دیگر هم براساس آخرین مطالعات انجام شده، کشورها و مناطق اروپای شرقی، روسیه، خاورمیانه و عراق بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان رب گوجه فرنگی در سراسر دنیا هستند.

همانطور که مشخص است ایران به خاطر همسایگی با روسیه و قرار گرفتن در منطقه خاورمیانه در این زمینه نسبت به سایر رقبا مزیت قابل توجهی دارد. این نقطه قوتی برای صنایع غذایی ایران در زمینه تولید و صادرات رب گوجه فرنگی است. به طوری که حدود 90 درصد صادرات گوجه کشور در طی 2 سال گذشته به کشورهای افغانستان، عراق و روسیه بوده است.

ما با مدیریت درست و اساسی می‌توانیم جایگاه بسیار مناسبی در بازار کشورهای همجوار بیابیم و محصول رب مورد نیاز آن‌ها را تأمین کنیم. با این وجود، در حال حاضر به خاطر عدم مدیریت صحیح، تنها 10 درصد نیاز رب گوجه فرنگی روسیه توسط ایران تأمین می‌شود. کشور روسیه سالانه بالغ بر 160 تن رب مصرف می‌کند که این موضوع در صورت مدیریت نادرست برای ما تبدیل به فرصت از دست رفته می‌شود!

طرح توجیهی تولید رب گوجه فرنگی

اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید رب گوجه فرنگی

سیاست اتکا به منابع نفتی برای تأمین نیازهای اقتصادی و مالی کشور یک سیاست اشتباه و دارای تاریخ انقضا است. در حال حاضر جهان تلاش به جایگزین کردن سوخت‌های فسیلی و کاهش مصرف این منابع دارد. همچنین بازنگری‌های صنعتی و اجتماعی در این زمینه باعث شده است در حال حاضر هم وابستگی به سوخت‌های فسیلی تا حدود زیادی کاهش یابد. از سوی دیگر منابعی از قبیل نفت و گاز تجدید ناپذیر بوده و بالاخره روزی به پایان می‌رسند.

پس کشور ما نباید سنگ بنای اقتصادی خود را بر پایه سوخت‌های فسیلی و صادرات آن‌ها بگذارد و بهتر است به جای این روند محکوم به شکست به دنبال بررسی سایر رویکردها و استفاده از بقیه پتانسیل‌های کشورمان باشیم.

صنعت کشاورزی به خاطر آب و هوا و خاک باکیفیت کشورمان، که یک سرزمین چهارفصل است از پتانسیل بسیار بالایی برخوردار می‌باشد. یکی از محصولات کشاورزی باکیفیت ایران گوجه فرنگی است. ما می‌توانیم علاوه بر صادرات خود این محصول به سراغ فرآوری آن رفته و از این طریق صنایع غذایی کشورمان را ارتقا ببخشیم.

همانطور که پیشتر هم اشاره شد گوجه فرنگی از فرآورده‌های پرطرفداری از قبیل رب و سس برخوردار است. این محصولات بر سر سفره غذایی مردم، رستوران‌ها و… کاربرد بالایی دارند.
پس با استفاده هرچه تمام‌تر از پتانسیل‌های کشور در این زمینه می‌توانیم شاهد رشد چشمگیر و بسیار تأثیرگذاری باشیم.

برای مشاوره و سفارش طرح توجیهی تولید رب گوجه فرنگی و یا احداث کارخانه تولید رب گوجه فرنگی با اعداد و ارقام به روز و اختصاصی با نرم افزار کامفار (فایل word , pdf) جهت اخذ جواز تاسیس و تسهیلات بانکی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۰۸۵۲۴۳ تماس حاصل فرمایید.

امتیاز نویسنده

امتیاز کاربران: 0.05 ( 1 رای)
سفارش طرح توجیهی
دانلود رایگان طرح توجیهی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonتماس فقط جهت سفارش طرح توجیهی