طرح توجیهی تولید میلگرد فولادی

در طرح توجیهی تولید میلگرد فولادی پس از بررسی محصول و کاربرد‌های آن، نگاهی به مزایای میلگرد فولادی می‌اندازیم و در ادامه در مورد نحوه‌ی تولید میلگرد فولادی صحبت می‌کنیم. در انتها برآورد کلی از هزینه‌ها و سودآوری طرح به‌شکل خلاصه ارائه شده است.

میلگرد فولادی کاربرد فراوانی در صنعت ساختمان‌سازی دارد و به‌عنوان یکی از صنایع مادر در دنیای امروز شناخته شده است. روز‌به‌روز بر جمعیت جهان افزوده می‌شود و افزایش نیاز به محصولات فولادی مثل میلگرد نتیجه دور از انتظاری نخواهد بود. به لحاظ اهمیت موضوع همین بس که، یکی از شاخص‌های سنجش میزان توسعه‌یافتگی کشور‌ها، شاخص مصرف سرانه فولاد است. هر چه این شاخص بالاتر باشد نشان‌دهنده بالا‌بودن میزان سرمایه‌گذاری در طرح‌های عمرانی یک کشور و در نتیجه توسعه‌یافتگی بیشتر آن است.

طرح توجیهی کارخانه میلگرد از ضایعات

از آن‌جا که میزان این شاخص برای ایران بیش از عدد 200 کیلو‌گرم در سال است بنابراین از این نظر در رتبه بالایی قرار می‌گیرد. در حال حاضر کره جنوبی با 954 کیلو‌گرم در سال رتبه نخست سرانه مصرف فولاد را به خود اختصاص داده است. بعد از آن تایوان در رتبه دوم و چین در رتبه سوم قرار دارد. فولاد در بیشتر از 61 کشور از جهان تولید می‌شود و بیش از نیمی از سهم تجارت جهانی کالا‌ها را به خود اختصاص داده است. لازم به ذکر است که صنعت فولاد از صنایع مادر در کشور ما محسوب می‌شود و به‌سبب قابلیت آلیاژ‌سازی محصولات پر‌مصرفی از آن به‌دست می‌آید، که در صنایع بزرگ مانند کشتی‌سازی، ساختمان، راه‌آهن، اتومبیل‌سازی تا صنایع کوچکی همچون تولید سوزن و سنجاق کاربرد دارد.

 طرح توجیهی کارخانه تولید میلگرد فولادی

بررسی محصول در طرح توجیهی کارخانه میلگرد فولادی

میلگرد‌ها پروفیل‌هایی از جنس فولاد هستند که جهت تقویت سازه‌های سنگی و بتنی به‌کار گرفته می‌شوند. تحمل کششی سازه‌های سنگی نسبت به سازه‌های بتنی بسیار پایین است. سوراخ‌هایی که در بلوک‌ها و آجر‌های سنگی در زمان ساخت تعبیه می‌شود، به‌منظور قرار‌دادن این میلگرد‌ها و بالا‌رفتن استحکام سازه صورت می‌گیرد. آن‌چه که سبب چسبندگی بین بتن و میلگرد می‌شود، آج‌هایی است که بر روی میلگرد قرار دارند. میلگرد مانع ترک‌خوردن، شکستن و خرد‌شدن بتن شده و از ساختمان در برابر تخریب‌های زلزله و حوادث دیگر حفاظت می‌کند.

میلگرد‌ها یا از فولاد نو و یا از فولاد ضایعاتی در ابعاد، قطر و استحکام و مقاومت متفاوت، تولید و ساخته می‌شوند و از نظر ظاهری دارای سه نوع ساده، آجدار و آجدار پیچیده هستند. انواع میلگرد عبارتند از: میلگرد اروپایی، اپوکسی پوشش‌دار، فولاد کربن، میلگرد گالوانیزه، فولاد ضد‌زنگ و فایبر‌گلاس لیمر.

به لحاظ مقاومت دو نوع میلگرد A2 (با درصد کربن و مقاومت کمتر و انعطاف‌پذیری بیشتر) و A3 (درصد کربن و مقاومت بیشتر، انعطاف‌پذیری کمتر) وجود دارد.

کد آیسیک محصول میلگرد فولادی

مزایای میلگرد فولادی

از جمله مزایای میلگرد فولادی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

فرایند تولید میلگرد فولادی

برای تولید میلگرد دو راه وجود دارد. یکی تولید میلگرد فولادی با خط تولید نورد گرم میلگرد از شمش آهن، و دیگری تولید میلگرد از ضایعات آهنی است. کوره، جک‌هیدرولیک، رول‌های کوره، تجهیزات رافینگ استند، تجهیزات آج‌زنی میلگرد، دستگاه خنک‌کاری، قیچی برش میلگرد، گیوتین و دستگاه‌های بسته‌بندی، ماشین‌آلات و تجهیزات مورد‌نیاز برای تولید میلگرد هستند. از شمش آهن 5SP، آهن اسفنجی، ضایعات و گندله می‌توان به‌عنوان مواد اولیه‌ برای ساخت میلگرد استفاده کرد.

تولید میلگردهای شیشه ای، یک سرمایه گذاری به روز و سودآور به این مقاله مرتبط است که پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید.

فرایند تولید و نورد میلگرد عبارت است از:

بررسی مالی، اقتصادی تولید میلگرد فولادی

طرح توجیهی تولید میلگرد برای راه‌اندازی به سرمایه اولیه بالا و هزینه‌های ثابت کلانی نیاز دارد. پس از بررسی شاخص‌های مالی طرح و تحلیل عوامل مختلف تأثیر‌گذار بر این صنعت به این نتیجه می‌رسیم که با توجه به تقاضای بالا و پر‌مصرف بودن میلگرد فولادی، سودآوری این محصول استراتژیک بسیار خوب است. بسته به مقیاس تولید، ماشین‌آلات و تجهیزات، نیروی انسانی، بازار هدف، سود این طرح متفاوت خواهد بود. اما میزان تقریبی نرخ بازدهی طرح بیش از 36 درصد خواهد بود. همچنین دوره بازگشت سرمایه آن کمتر از دو سال برآورد شده است.

از سویی طرح توجیهی تولید میلگرد فولادی به‌دلیل وجود مازاد تقاضای در داخل کشور و واردات هر ساله‌ی این محصول دارای بازار خوبی است و ضرورت افزایش تولید آن جهت تأمین نیاز صنعت ساخت‌و‌ساز و فعالیت‌های عمرانی، نشان از توجیه‌پذیر‌بودن تولید این محصول است. چرا‌که میلگرد فولادی گزینه جایگزین خوبی برای اسکلت فلزی بوده و باعث استحکام ساختمان‌های ساخته شده و بالا‌رفتن عمر مفید آن‌ها می‌شود.

سخن پایانی

در اینجا به‌صورت خلاصه طرح توجیهی تولید میلگرد فولادی را شرح دادیم. و درآن علاوه بر تأکید بر اهمیت این محصول در اقتصاد کشور‌ها، فرایند تولید آن نیز توضیح داده شد. با نظر به‌این‌که راه‌اندازی این کسب‌و‌کار نیاز به سرمایه‌گذاری کلان دارد، بنابراین بهترین کار قبل از هر کاری، نوشتن و تنظیم طرح توجیهی آن جهت برآورد سرمایه ثابت و متغیر و همچنین شاخص‌های مالی آن است. برای سفارش طرح توجیهی تولید میلگرد فولادی به‌صورت اختصاصی و با داده‌ها و ارقام به‌روز رسانی‌شده، با مشاورین و کارشناسان ما تماس بگیرید تا به سوالات شما در خصوص طرح توجیهی تولید میلگرد فولادی پاسخ دهند و سفارش شما را در اسرع وقت ثبت نمایند.

امتیاز نویسنده

امتیاز کاربران: 2.5 ( 3 رای)
خروج از نسخه موبایل