طرح بازیافت سلولز از ضایعات

طرح بازیافت سلولز از ضایعات

کاغذ مهم ترین ابزار جهت برقراری ارتباط و انتقال دانش و فرهنگ بین انسان ها ست و همان طور که می‌دانیم امروزه با بحران جدید کمبود ماده اولیه تولید کاغذ یعنی چوب و در واقع سلولز که ماده اصلی چوب هست مواجه شدیم . دانشمندان و دوست داران محیط زیست به این فکر افتادند که سلولز را به عنوان ماده اولیه از منابعی جدید جایگزین کنند.سلولز به عنوان ماده اولیه از منابع جایگزین کننده است که با استفاده از بازیافت باگاس نیشکر و ضایعات بخش‌های مختلف کشاورزی می‌توان آن را به صورت خالص تهیه کرد که علاوه بر استفاده در صنعت کاغذ‌سازی می‌توان در صنایع دیگری مانند ماده اولیه در تولید کاغذ، تولید نیترو سلولز ( ساخت مواد منفجره ) ، پلاستیک سازی ، رنگسازی ، کاربردهای آزمایشگاهی تولید چوب مصنوعی ، تهیه موم مایع ، تهیه خوراک دام و… نیز از آن بهره برد . به علاوه این صنعت ارزشمند جدید محصولات جانبی متعددی تولید می‌کند که آن را بسیار سودمندتر کرده است .

معرفی طرح بازیافت سلولز از ضایعات

محصول طرح حاضر تولید آلفا سلولز از ضایعات کشاورزی(لینتر پنبه) می‌باشد.
سلولز ماده تشكيل دهنده ديواره سلولي گياهان است. اين تركيب اولين بار در سال ۱۸۳۸ مورد توجه قرار گرفت. در آن سال ها با اعمال تغييراتي در آن مانند نيتروژن‌دار كردن در توليد نيترو سلولز مورد بهره برداري قرار گرفت. سلولز به صورت تقريباً خالص در رشته‌هاي پنبه وجود دارد. اين رشت‌ ها در توليد نخ و پارچه بافي و توليد پوشاك اهميت فراواني دارند. همچنين الياف پنبه استريليزه شده در پزشكي كاربرد زيادي دارد. بطور كلي مولكول سلولز در سه حالت پايه با عنوان آلفا سلولز و بتا سلولز و گاما سلولز وجود دارد.
نوع آلفا سلولز كه داراي كاربرد عمده صنعتي می‌باشد بعنوان ماده اوليه در صنعت كاغذ مورد استفاده قرار مي‌گيرد. سلولز در گذشته در ساخت باروت بدون دود مورد استفاده قرار مي‌گرفته است و امروزه از آن براي توليد نيترو سلولز كه در ساخت مواد منفجره كاربرد دارد. همچنین در پلاستيک‌سازي، رنگسازي و به صورت عمده در توليد كاغذ و مقوا بهره مي‌گيرند. همچنين سلولز كاربرد آزمايشگاهي نيز دارد. به طور کلی برای تولید آلفا سلولز از باگاس یا سایر ضایعات کشاورزی مانند ضایعات گندم ‌و‌جو، لینتر پنبه و … استفاده می‌شود. در این طرح تولید آلفا سلولز از لینتر پنبه مورد بررسی قرار میگیرد.

بررسی بازار سلولز

همان طور كه بيان شد سلولز امروزه به عنوان مواد اوليه در صنايع بسيار مهمي به كار مي رود لذا اهميت استراتژيك هركدام از اين صنايع براي يك كشور كه بيانگر اهميت استراتژيك سلولز مي‌باشد در خور بحث كاملي مي‌باشد كه در اين طرح به اجمال به آن مي‌پردازيم.

سرمایه گذاری مورد نیاز جهت واحد بازیافت سلولز از ضایعات

برای احداث واحد تولید آلفا سلولز به حدود ۸۰ میلیارد ریال سرمایه ثابت نیاز دارید. بازدهی طرح حدود ۳۵ درصد می باشد و کمتر از ۳ سال می توانید سرمایه اولیه خود را برداشت نمایید. تعداد اشتغال زایی مستقیم طرح ۳۵ نفر پیش بینی می گردد.

مزایای اجرای طرح بازیافت سلولز از ضایعات

قطع بی رویه جنگل‌ها جهت تامین ماده اولیه تولید کاغذ در داخل کشور و از سوي دیگر، نیاز به هزینه‌هاي ارزي زیاد براي واردات این فرآورده‌ها موجب شده تا کشور نیازمند تولید داخلی سلولز به عنوان ماده اولیه کاغذ باشد. علاوه‌بر این سلولز یکی از پلیمرهای پرکاربرد در صنعت داروسازی نیز می‌باشد. بنابراین بهره‌برداری از این طرح علاوه‌بر تامین نیاز داخلی از خروج ارز کشور جلوگیری کرده و در صورت داشتن استانداردهای لازم میتوان آن را به کشورهای دیگر صادر کرد.

امتیاز کاربران: 4.3 ( 1 رای)
خروج از نسخه موبایل