طرح توليد كفش چرمی

معرفي كفش چرمی

كفش به عنوان پاي پوش از ابتدا براي انسان مطرح بوده، داراي قدمتي بسيار كهن ميباشد. اين پاي پوش در گذشته قطعه به صورت دستي توليد شده كه با گسترش تكنولوژي و ماشيني شدن صنايع مختلف، امروز صنعت توليد كفش نيز از اين تكنولوژي بينصيب نمانده است. گرچه كفش دوستدوز هنوز هم حرف اول را از نظر كيفيت و مرغوبيت مي زند اما به علت پايين بودن راندمان توليد عليرغم كيفيت مطلوب و بالايي كه دارد، در جامعه ماشيني نميتواند توجيه اقتصادي داشته باشد به همين ترتيب ديده ميشود كه هرچه جامعه به سمت ماشيني شدن و توليدات بيشتر پيشرفت نمايد به همان نسبت از صنايع هنرهاي دستي جدا و فاصله ميگيرد. اما آنچه كه امروز براي صنعت شناخته شده اين است كه اگر قرار باشد هر صنعتي به طرف توليد انبوه حركت نمايد و در بازار مصرف حرف اقتصادي براي عرضه كردن داشته باشد، اجباراً بايد به طرف صنعتي كردن و ماشيني نمودن توليدات حركت نمايد.

در اين تحقيق به بررسي ،طبقه بندي و روش تولید انواع كفش چرمي كه جهت پاي پوشي استفاده ميشود پرداخته مي شود، با ایـ توجیهی همراه باشید .
انواع كفش چرمي را ميتوان براساس موضوعات زير طبقه بندي كرد :

  1. انواع كفش از نظر مصرف كنندگان .
  2. انواع كفش از نظر فرآيند .
  3. انواع كفش از نظر مواد اوليه مصرفي

انواع كفش از نظر مصرفكنندگان به سه دسته كفش هاي مردانه، زنانه و بچه گانه تقسيم بندي ميشود. اما از نظر فرآيند توليد انواع كفش چرمي به صورت زير تقسيم بندي مي شود :

  1. كفش چرمي با دوخت حاشيه چرمي دور تا دور كفش .
  2. كفش چرمي با دوخت پيرامون رويه به كفي داخلي و پرس نمودن زيره به رويه توسط چسب .
  3. كفش چرمي با دوخت مستقيم رويه به زيره كفش (اين روش در توليد كفشهاي تمام چرم استفاده مي گردد ).
  4. كفش چرمي با تزريق مستقيم مواد P.V.C يا P.U جهت زيره .
  5. كفش چرمي با دوخت رويه بين دولايه زيره و كفي كفش .

لازم به ذكر است نوع فرآيند توليدي تأثير اساسي بر روي ويژگي هاي كفش و ظاهر آن دارد .
اما در تقسيم بندي چرمها از نظر نوع مواد اوليه به قسمتهاي مختلف يك كفش ميتوان اشاره نمود كه شامل رويه، زيره، پاشنه، كفي، آستري و زبانه است. معمولاً به كفشهايي كفش چرمي اطلاق ميشود كه رويه آن از جنس چرم باشد .
چرم رويه ميتواند از انواع چرم سبك گاوي، بز، مار، گوسفند، خوك و غيره باشد. براي زيره كفش ميتوان از انواع چرمهاي طبيعي مثل چرم سنگين گاوي، اسب و مواد پليمري مصنوعي مثل (P.V.C) يا (P.U) استفاده كرد. ساير قسمت هاي كفش اعم از آستري، كفه و مواد پركننده نيز ميتواند از انواع مختلف مواد مصنوعي يا طبيعي توليد گردد .

مشخصات فني انواع كفش هاي چرمي و توليدي منطبق بر استاندارد ملي به شماره 728 به شرح زير ميباشد :

  1. چرم زيرين عبارت است از چرم سنگين گاوي يا گاوميش دباغي شده با مواد گياهي با ويژگيهاي مندرج در استاندارد ملي ايران به شماره 81 تحت عنوان ويژگي هاي چرم زيرين يا پاي پوش ميباشد .
  2. نخ دوخت مصنوعي براي رويه از نخ پنبه اي مرسريزه شده سه لا يا شش لا با حداقل نيروي پارگي 2 كيلوگرم يا نخ ريون يا نايلون با حداقل نيروي فوق خواهد بود. تعداد بخيه نيز بايد 5 تا 6 بخيه در سانتيمتر باشد .
  3. زيره چرمي به صورت دوخت از داخل به كفي وصل ميشود و نخ دوخت بخيه زيرين 8 لا از جنس پنبه با نمره 18 لينين و حداقل نيروي پارگي 23 كيلوگرم براي ماسوره نخ و نخ 18 لينين 10 لا با حداقل نيروي پارگي 30 كيلوگرم براي سوزن و ماشين دوخت به كار ميرود. (نمره نخ لينين برابر با نمره 62 در سيستم تكس ميباشد ).
  4. در صورت نياز به منگنه سوزنهاي منگنه بايستي داراي روكش لعابي و يا ضدزنگ يا منگنه پلاستيكي متناسب با كفش انتخاب گردد .
  5. پنجگي و پشتي بايد از چرم يا مواد نسجي آغشته به مواد سخت كننده، تركيبات صمغي يا مواد صنعتي تهيه شود .
  6. تخت كفش هاي توليدي كفش هاي درجه يك و دو بايستي يك تكه بوده و براي كفش هاي درجه سه ممكن است در قسمت پاشنه دو تكه باشد .
  7. اندازه و تناسب كفش هاي توليدي منطبق بر استاندارد ملي ايران به شماره 459 تحت عنوان ويژگي ها و تناسب كفش خواهد بود. سيستم اندازه گيري براساس همين استاندارد روش متري خواهد بود .

بررسی موارد مصرف و كاربرد كفش چرمی

با توجه به خواص مطلوب چرم طبيعي و سازگاري آن با بدن، از اين منسوج اغلب در تهيه البسه و كيف و كفش مورد استفاده قرار ميگيرد. استفاده از كفش هاي چرمي از ديرباز مورد توجه انسانها قرار داشته است. اينگونه از كفش ها در مقايسه با انوع ديگر كه از پليمرهاي مصنوعي در تهيه آن استفاده ميشوند، از راحتي و كيفيت بسيار بالاتري برخوردار ميباشند .

بررسي كالاهاي جايگزين كفش چرمی

از انجايي كه منابع توليد چرم طبيعي در دنيا محدود ميباشد، از اينرو استفاده از چرم طبيعي در كفشها، سبب بالا رفتن قيمت تمام شده اين گونه از كفشها ميگردد. به منظور كاهش هزينه تمام شده كفش، از چرم هاي مصنوعي و يا برخي از پليمرهاي مصنوعي در جهت توليد كفش استفاده ميگردد. استفاده از اينگونه مواد در توليد كفش و هزينه كم كفش هاي توليدي با اين مواد، سبب ميشود تا صنعت توليد كفش چرمي روز به روز محدودتر شده و توليد اينگونه از كفش ها تنها در برخي از واحدهاي توليدي صورت پذيرد. بنابراين استفاده از چرم هاي مصنوعي و ديگر پليمرها در توليد چرم سبب ميشود صنعت توليد كفش چرم طبيعي رونق زيادي نداشته باشد .

بررسي اهميت استراتژيكي كفش چرمی

پاهاي انسان يكي از مهمترين اعضاي بدن انسان ميباشد كه هر روزه فعاليت بسيار زيادي را دارد. توجه به اين عضو حياتي سبب ميشود تا مشكلات جسمي ايجاد شده براي آن خصوصاً در سالهاي پيري، تا حدود زيادي كاهش يابد. استفاده از كفش مناسب سبب ميشود تا راحتي اين عضو بيشتر شده و اسيب وارده به پا در گذر زمان بر روي آن كاهش يابد. كفش چرمي علاوه بر داشتن راحتي بيشتر به دليل استفاده از چرم طبيعي سبب ميشود حساسيت ها و بيماري هاي پا تا حدود زيادي كاهش يابد. اين در حالي است كه در كفشهاي معمولي به دليل توليد ماشيني اينگونه از كفشها و استفاده از پليمرها به جاي مواد طبيعي، مشكلات ايجاد شده بر روي پا زياد ميباشد .

كشورهاي عمده توليد كننده و مصرف كننده كفش چرمی

ردیف نام كشور نوع توليدات
1 امارت متحده عربي انواع كفش
2 چين انواع كفش
3 آلمان انواع كفش
4 ازبكستان انواع كفش
5 اتريش انواع كفش
6 تركيه انواع كفش
7 ايتاليا انواع كفش

كشورهاي عمده توليدكننده كفش چرمي

 

ردیف نام كشور نوع توليدات
1 چين انواع كفش
2 آمريكا انواع كفش
3 پاكستان انواع كفش
4 هنگ كنگ انواع كفش
5 آلمان انواع كفش
6 انگليس انواع كفش
7 فرانسه انواع كفش
8 ايتاليا انواع كفش

كشورهاي عمده مصرف كننده كفش چرمي

از آنجايي كه كفش يكي از نيازهاي ضروري انسان مي باشد، از اين رو تماي كشورها اين محصول را مورد استفاده قرار ميدهند.

بررسی منطقه مناسب براي اجراي طرح تولید کفش چرمی

در مكان يابي يك طرح توجه نكات ضروري بسياري، نظير نزديكي به محل تأميد مواد اوليه، بازارهاي عمده مصرف، امكانات زيربنايي، حمايتهاي دولت و نيروي انساني متخصص وجود دارد كه در ادامه به بررسي گزينه هاي فوق خواهيم پرداخت .

باتوجه به بررسي پارامترهاي فوق در طرح توليد كفش چرمي، ميتوان نتيجه گيري كرد كه استانهاي تهران، آذربايجان شرقي و قم داراي امكانات و شرايط مناسبتري نسبت به ديگر مناطق كشور براي راه اندازي چنين واحد توليدي ميباشند .

تجزيه و تحليل و ارائه جمع بندي

توليد كفش چرمي و سرمايه گذاري در اين خصوص نياز به توجه به برخي از نكات دارد. كفش چرمي به دليل استفاده از چرم طبيعي در آن مزاياي زيادي را در خود دارد. حساسيت و تعرق كم پا در هنگام استفاده از كفش، راحتي و انعطاف پذيري مناسب چرم در اين كفش، دوام بالا و كيفيت مناسب كفش هاي چرمي همگي از جمله مزاياي استفاده از كفش چرمي ميباشد.

اما توليد اينگونه از كفشها و استفاده از آنها با برخي موانع همراه است. توليد اينگونه از كفش ها نياز به صرف زمان و هزينه بالايي ميباشد. استفاده از چرم طبيعي به عنوان ماده اوليه در توليد اين كفش ها و استفاده از نيروي متعدد در توليد آنها سبب ميشود تاقيمت تمام شده اين كفش ها در مقايسه با كفش هاي ديگر بيشتر باشد. اين در حالي است كه وجود محصولات چيني با قيمتهاي بالاتر از يك طرف توليد اين كفش ها را مقرون به صرفه ننمايد و از طرف ديگر تمايل مشتري به اينگونه از كفش ها را كمتر نمايد.

امتیاز کاربران: اولین نفری باشید که به این مطلب رای می دهد!
گرد آورنده
ایـ توجیهی
خروج از نسخه موبایل