طرح تولید شیر دوشهای صنعتی

معرفی شیر دوشهای صنعتی

دامپروری در بخش کشاورزی ایران به واسطه برخی ویژگی ها دارای مرتبه با اهمیت تری در مقایسه با سایر زیربخش های زراعت، باغبانی و … می باشد. نگاهی به جایگاه جهانی ایران در تولیدات دامپروری بیانگر ارزش و ضرورت توجه روز افزون به ارتقای کیفیت این بخش است. همچنین این زیربخش سهم مهمی در درآمد جمعیت فعال بخش کشاورزی دارد و پشتوانه اقتصادی سایر بخش های اقتصادی کشور نیز به شمار می آید.

مطالب پیشنهادی: دانلود طرح توجیهی رایگان گوساله پرواری

بررسی عملکرد تولیدی واحدهای گاوداری نشان می دهد که قسمتی از ناکارایی تولید، به دلیل ضعف دانش و مهارت شاغلان واحدهای گاوداری و قسمتی دیگر مربوط به عدم استفاده از تجهیزات روز مورد استفاده در دامپروی ها می باشد و این مساله به کاهش کمیت و کیفیت محصولات تولیدی این زیربخش منجر شده است.

انواع شیردوشهای صنعتی

شیر دوش تجهیزاتی است که عملیات شیردوشی دام را به صورت اتوماتیک انجام می دهد و تنها وظیفه کاربر شستشوی پستان ها و تجهیزات و نصب دستگاه و جداسازی دستگاه در انتهای کار می باشد.

انواع شیردوش های سیار

ضوابط بهداشتی و فنی تاسیسات شیردوشی

از جمله ضوابط بهداشتی و فنی تاسیسات شیردوشی عبارتند از:

  1. میزان دوشش با دستگاه بستگی به وزن خوشه شیردوشی و ارتفاع ظروف شیشه ای مدرج دارد. که توصیه شده وزن خوشه شیردوشی بین ۳/۵-۱/۵ کیلوگرم و ظروف شیشه ای پایین تر از سطح پستان دام واقع شوند.
  2. توجه به این نکته که شیر باقیمانده پس از دوشش در پستان دام میتواند موجب بروز بیماری ورم پستان گردد بر طراحان شیر دوش الزام می دارد که به گونه ای شیردوش می بایست طراحی شود که شیر دام را به صورت کامل بدوشد و به منظور جلوگیری از انتقال عفونت بین پستانها باید با قطع مکش قبل از خارج سازی خوشه شیر دوشی از جریان معکوس شیر داخل خوشه شیردوشی ممانعت کرد.
  3. موتور دستگاه دوشنده باید در اتاق مخصوص که دور از سالن شیردوشی بوده نصب و مجهز به سیستم صداگیر باشد که صدای آن دام را در موقع دوشش ناراحت ننماید.
  4. دستگاههای شیردوشی باید در اتاق شیردوشی متناسب با مقدار تولید شیر روزانه نصب شود.

موارد مصرف و کاربرد موارد مصرف و کاربرد شیردوش

شیردوش در دامداری ها و گاوداری ها می باشد و برای دوشش شیر گاوها به صورت صنعتی به کار برده می شوند.

بررسی کالاهای جایگزین شیردوش

تاکنون کالای جایگزین برای شیردوش معرفی نشده است و دامداری ها برای شیردوشی گاو از انواع شیردوش ها استفاده می نمایند. تنها تفاوت در کارایی انواع دستگاه های شیردوشی می باشد که مورد استفاده قرار داده می شوند. البته واحدهای دامداری سنتی به جای استفاده از شیردوش، به صورت دستی عملیات شیردوشی را به انجام می رسانند.

کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده شیردوش

محصول مورد مطالعه در دامپروری ها کاربرد دارد و کشورهایی که دامپروری در آنها به عنوان یک صنعت محسوب می شود در تولید و مصرف این کالا نقش زیادی دارا می باشند. از کشورهای عمده تولید کننده شیردوش در دنیا می توان کشورهای زیر را نام برد:
آلمان، آمریکا، ترکیه، سوئد، ایرلند، استرالیا، دانمارک، ایتالیا، انگلستان، لهستان، جمهوری کره

شرایط صادرات

طبق قانون مقرارت صادرات و واردات ایران سال ۱۳۸۷ ، این کالا با شماره تعرفه ۸۴۳۴۱۰۰۰ جزء کالاهای مجاز (گروه ۱) می باشد و بدون هیچگونه شرایط خاص امکان صادرات را دارا می باشد. در صورتی که کالای تولیدی از استانداردهای لازم برخوردار بوده و قابل رقابت با قیمت جهانی این محصول باشد صادرات آن میسر خواهد بود.

نام کشورها و شرکتهای سازنده ماشین آلات مورد استفاده در تولید شیردوش

در جدول زیر با مراجعه به تعدادی از تولید کنندگان فعال کشور، کشورها و شرکتهای سازنده دستگاه های مورد استفاده در تولید شیردوش صنعتی بیان شده است.

ردیف ماشین آلات لازم شرکت سازنده
1 گیوتین ترکیه
2 ماشین تراش شرکت تهران ماشین ابزار و ماشین سازی تبریز
3 ماشین فرز شرکت فرزسازان و ماشین سازی تبریز
4 ماشین دریل ماشین سازی تبریز
5 ماشین سنگ ماشین سازی تبریز
6 اره افقی شرکتهای ماشین سازی
7 پانچ ترکیه
8 گوشه زن داخلی
9 جوش برق داخلی
10 جرثقیل سقفی داخلی
11 دستگاه CNC روسیه
12 کوره ریخته گری (400 درجه ) روسیه
13 پرس هیدرولیک روسیه
14 برک پرس روسیه

شرح فرآیند و تکنولوژیهای تولید شیردوش صنعتی

فرآیند شیردوشی در یک گاوداری هر روز و روزی ۲ تا ۳ بار به انجام می رسد. انرژی زیادی می بایست صرف دوشیدن گاو بشود. سیستم شیردوشی مجموعه چند جزء مجزا می باشد که بوسیله یک سیستم الکتریکی و چند لوله به یکدیگر متصل شده اند. این مجموعه شامل یک پمپ خلاء، و یک منبع انرژی می باشد. پمپ خلاء در هنگام دوشش گاو و یا هنگام شستشوی دستگاه عمل می نماید.

فرآیند تولید بدین شرح است که اجزای شیردوش صنعتی تولید شده و با یکدیگر مونتاژ می شوند.
اجزای شیردوش عبارتند از:

فرآیند تولید شیردوش صنعتی


به صورت خلاصه می توان فرآیند تولید را به شرح زیر بیان نمود:

  1. ساخت پوسته
  2. ساخت چنگال
  3. ساخت محفظه نگهدارنده
  4. ساخت پمپ خلاء
  5. مونتاژ
  6. تست نهایی

بخش های مختلف خط تولید به شرح زیر می باشند:

مقایسه روش تولید معمول کشورمان با دیگر کشورهای جهان

روش تولید شیردوش در بالا شرح داده شد، این روش همان روشی است که در سایر کشورها انجام می پذیرد و تاکنون روش دیگری برای این کار در نقاط دیگر جهان معرفی نشده است. آنچه که در فرآیند تولید دارای اهمیت است و حتی می توان گفت که این عوامل کیفیت محصولات تولید شده را تشکیل داده و در کشورهای صنعتی از درجه بالاتری برخوردار می باشد موارد زیر هستند.

معرفی نوع ماده اولیه عمده

ماده اولیه مصرفی تولید شیردوش صنعتی، ورق استیل ضد زنگ می باشد که در تهیه محفظه نگهداری شیر به کار برده می شود .

معرفی منابع تامین مواد اولیه

استیل ضد زنگ به راحتی از بازاراهای داخل کشور قابل تامین می باشد .

بازارهای فروش محصول

یکی از معیارهای مکان یابی هر طرح تولیدی، انتخاب محلی است که دارای نزدیک ترین فاصله با بازارهای محصولات طرح باشد. در بخش های قبل شرح داده شد که بازار محصول مورد مطالعه، بازار دامپروری ها می باشد که در شهرها و نقاط مختلف کشور می باشد و بنابراین با توجه به اینکه صنایع فوق در اکثر نقاط شمال و غرب کشور پراکنده می باشند. لذا محل اجرای طرح می تواند کلیه استانهای واقع در محدوده شمالی و غربی کشور انتخاب گردد .

امتیاز کاربران: 4.1 ( 1 رای)
گرد آورنده
ایـ توجیهی
خروج از نسخه موبایل