واحد بسته بندی خرما + طرح توجیهی به روز

مقدمه

هدف از اجراي اين طرح فرآوري و بسته بندي خرما مي باشد . با توجه به اينكه ايران يكي از بزرگترين توليد كنندگان خرما در جهان مي باشد توجه به صنعت بسته بندي يكي از الزامات توسعه بازار خرماي ايران در داخل و خارج از كشور است. با انجام فرآوری و بسته بندی خرما ارزش خرماي كشور در بازارهاي جهاني افزايش يافته و بدينوسيله سود آوري خوبي را براي طرح به وجود خواهد آورد.

خرما همواره به عنوان یکی از بالهای اقتصادی کشور به صادرات کمک زیادی نموده است .این میوه ی بهشتی در کشور ما دارای انواع فراوان می باشد .

ایران را می توان جزو دسته کشورهایی دانست که دارای شرایط مناسب برای رشد خرما می باشد. این شرایط چنان هماهنگ و تامین شده جهت رشد خرمای مرغوب می باشد که می توان گفت شاید در هیچ کجای دنیا به چنین هماهنگی و فراهم آوری شرایط مناسب اشاره نشده است.

از آنجا که این شرایط زمینه را برای رشد بهتر و بیشتر انواع خرماها در ایران فراهم می آورد، لذا می توان بهترین و مرغوب ترین محصولات را از آن خود ساخت. خرما پیارم و خرما مضافتی از جمله خرماهای تولیدی ایران هستند که در جهان طرفداران زیادی دارد.

به همین جهت نمونه خرماهای مرغوب ایرانی را در هیچ کجای دنیا نمی توان یافت زیرا محل کشت و شرایط مهیا شده جهت رشد این نوع خرما ها فقط در زمین های برخی نقاط ایران امکانپذیر است و کشت حاصلخیز و مفید را دربردارد.

کشورهای بسیاری در صدد آن اند تا بتوانند بخشی از مرغوبیت خرماهای تولیدی ایران را در تولیدات خود محقق سازند ، درصورتی که این امر ممکن نخواهد بود و علت آن جز شرایط مناسب کشت نمی باشد.

از آنجا که خرید خرما توسط کشورهای اروپایی از ایران همیشگی بوده، اکثریت این کشورها به دنبال کیفیت و طعم خاص و منحصر بفرد خرماهای ایرانی می باشند. حال جالب است بدانید کشوری مانند هند بیشترین خرید خرما را از ایران داشته و دارد.

این کشورها از آن جهت به دنبال خرید خرما از ایران هستند که چون در کشورهای اروپایی شرایط مناسب آب و هوایی کافی وجود ندارد، لذا زمینه برای کشت و پرورش خرما امکان ندارد.

به همین جهت نه تنها در تناژهای بالا بلکه حجم انبوه و به صورت عمده خرما را خریداری می کنند تا ضمن اینکه جوابگوی نیازهای کشور خودشان باشد، بتوانند به سایر کشورها نیز صادر نمایند.

از این رو شرکت های زیادی در زمینه تولید و بسته بندی خرما فعال اند .

برای دانلود طرح توجیهی بسته بندی خرما (آپدیت بهار ۱۴۰۱) کلیک کنید.

نحوه کشت و تکثیر خرما

كشت خرما در مناطق خاصي از جهان صورت مي گيرد و در بقيه نقاط جهان امكان كشت و عمل آوري خرما وجود ندارد . از نقطه نظر جغرافيايي اين مناطق فاصله بين مدار 29 تا 39 درجه عرض شمالي و آن هم تا ارتفاع 1500 متري سطح دريا تعريف شده است .

کشور ایران به لحاظ قرار گرفتن در این منطقه جغرافیایی ، از نظر کشت خرما و توسعه باغات خرما دارای مزیت مناسبی می باشد . به نحوی که با تولید حدود یک میلیون تن خرما در سال جزو 3 تولید کننده اول جهان می باشد.

بر اساس اطلاعات موجود در وزارت جهاد کشاورزی میزان تولید خرمای کشور از 1006 هزار تن در سال ۸۷ به ۱.۳ میلیون تن در سال ۹۸ افزایش یافته است. در حال حاضر خرماي ايران به علت عدم فرآوري مناسب، داراي قيمت هاي پايين در بازارهاي جهاني است .

تکثیر خرما عمدتا به وسیله کشت پاجوش صورت می گیرد. این پاجوشها در سن ۶-۵ سالگی از نخل اصلی جدا شده و در نخلستان جدید کشت می شود. هر نخل در حدود ۱۲-۶ بار (خوشه) می دهد و حدود ۶ سال پس از کشت پاجوش، اولین محصول خرما به دست می آید. میوه خرما ۶-۵ ماه بعد از عمل لقاح می رسد و ۶۰-۲۰ گرم وزن دارد.

داخل قسمت شیرین گوشتی میوه، هسته ای به رنگ قهوه ای روشن یا قهوه ای تیره با یک شکاف طولی می باشد. وزن خوشه های خرما تا ۳۵ کیلوگرم می رسد که از جمله مواد غذایی و کشاورزی مورد استفاده بشر و یکی از منابع ثروت کشور و مهمترین کالای کشاورزی صادراتی محسوب می شود.

نحوه کشت و تکثیر خرما

سطح زیر کشت و میزان تولید خرما

این محصول در سطح بسیار وسیعی در داخل کشور تولید میشود. معمولا در سراسر منطقه جنوب از شرق تا غرب محصول خرما به دست می آید که مرغوبترین آنها مربوط به استان خوزستان، فارس و کرمان می باشد. به طور کلی بازدهی هر درخت به طور متوسط ۶۰-۵۰ کیلوگرم بوده که در بعضی مناطق به ۱۴۰ کیلوگرم نیز می رسد. افزایش محصول بستگی به شرایط اقلیمی نظیر خاک، آب و هوا و نوع باروری و کود مصرفی دارد. تولید خرما در ایران بین ۵۵۰ تا ۶۰۰ هزار تن در نوسان می باشد.

موارد مصرف و کاربرد

خرما در صنایع غذایی یک افزودنی نسبتا ارزان و قابل دسترس می باشد. در هر ۱۰۰ گرم تقریبا ۷/۵ گرم فیبرهای مناسب رژیم غذایی موجود میباشد که رقم بسیار مناسبی است. خرما همچنین منبع پتاسیم و دیگر مواد کانی میباشد. در حقیقت خرما ۳۵۰ درصد بیشتر از موز دارای پتاسیم می باشد. خرما می تواند در انواع مختلفی از نظر اندازه و رطوبت فرآوری شود که ذیلا چند مورد از آنها تشریح می گردد.

بررسی بازار

افزایش روزافزون جمعیت در دنیا، مسئله تامین مواد غذایی را به عنوان یکی از مشکلات بزرگ در آورده است. کارشناسان مواد غذایی همواره در پی یافتن محصولاتی با ارزش غذایی بالا و سطح تولید مناسب می باشد در بین محصولات کشاورزی، خرما از جمله محصولاتی است که از دیرباز دارای اهمیت خوراکی بوده و علاوه بر ارزش غذایی در زمره مواد غذایی تجاری می باشد.

کشورهای تولید کننده خرما در دنیا

در حال حاضر تولید سالیانه خرما در جهان بیش از دو میلیون تن می باشد و مهمترین کشورهای تولید کننده این محصول عبارتند از عراق، ایران، عربستان، مصر، پاکستان و الجزایر .

بررسی شرایط صادرات محصول

خرما به عنوان یکی از مواد غذایی با ارزش یکی از اقلام مهم صادرات غیر نفتی می باشد که در سال های گذشته با احداث واحدهای بسته بندی و فراوری خرما که به صورت اصولی و علمی طراحی شده است و همچنین با انجام تبلیغات مناسب و وسیع جهت شناساندن محصول خرمای تولیدی ایران در بازارهای بین المللی، روند صادرات صعودی داشته است به طوری که در سال های گذشته حدود ۱۵۰ هزار تن صادرات خرما داشته ایم و عمده صادرات این محصول به کشورهای آلمان، آلبانی، اتریش، آذربایجان، امارات متحده و انگلستان انجام شده است.

بررسی روش های تولید محصول

شرح کامل فرآیند تولید

[aparat id=”04PMl”]

پیشنهاد محل اجرای طرح

در انتخاب محل اجرای طرح باید به عواملی مثل نزدیک بودن به بازار مصرف، دسترسی به مواد اولیه فراهم بودن امکانات زیربنایی، نیروی انسانی ماهر و بومی و … توجه نمود.
برای اجرای این طرح مناطقی که در استان خرماخیز می باشند مثل آبادان، خرمشهر،شادگان، اهواز و بهبهان از اولویت اول برخوردار می باشند.

ارزيابي نهایی طرح توجیهی بسته بندی انواع خرما

با جمع بندي مطالعات صورت گرفته نتايج حاصل را مي توانيم بصورت زير خلاصه نمائيم :

امتیاز نویسنده

امتیاز کاربران: 2.89 ( 5 رای)
گرد آورنده
ای توجیهی
خروج از نسخه موبایل