طرح توليد پوشاک زمستانی

طرح توجیهی توليد پوشاک زمستانی

معرفي پارچه پوشاک زمستانی

توليد پارچه شامل تهيه انواع منسوجاتي است كه در مصارف پوشاك يا صنعتي مورد استفاده قرار ميگيرند. بطور كلي پارچهها به دو دسته بافته شده و نبافت تقسيم بندي ميشوند. در پارچه هاي بافته شده از انواع نخها براي توليد منسوج استفاده ميشود، در حاليكه در منسوجات نبافت، مستقيماً از خود الياف براي تهيه پارچه استفاده ميگردد. ويژگي هاي هر يك از پارچه هاي بافته شده و نبافت تعيين كننده موارد كاربرد آنها در زمينه هاي مختلف ميباشد.
به عنوان نمونه، پارچه هاي نبافت كمتر در مصارف پوشاك رو مورد استفاده قرار ميگيرند و بيشتر مصارف صنعتي دارند. توليد پارچه هاي بافته شده، مستلزم بافت رفتگي (بافت) نخ ها است. بافت نخ ها به روشهاي مختلفي صورت ميپذيرد. چنانچه توليد پارچه با بافترفتگي دو دسته نخ به شكل مستقيم و عمود برهم (تاروپود) همراه باشد، بافندگي تاري پودي و اگر بافت رفتگي نخها با يكديگر، مستلزم ايجاد حلقه اي از نخ باشد، بافندگي حلقوي ناميده مي شود.

شماتيک پارچه حلقوی پودی

روش توليد پارچه حلقوي به دو دسته كلي «بافندگي حلقوي پودي» و «بافندگي حلقوي تاري» تقسيم ميشود. در روش بافندگي حلقوي، نخ ها به صورت حلقه در مي آيند. هر يك از حلقه هاي ايجاد شده از بين يكديگر عبور ميكنند و ضمن درگير شدن با حلقه قبلي به هم متصل ميشوند. بافندگي حلقوي، دومين روش بافت بعد از بافندگي تاري پودي است و قرنها از استفاده اين روش بافندگي ميگذرد. كاربرد منسوجات توليدي توسط اين روش، در زمينه هاي مختلف منسوجات لباسي و منسوجات صنعتي ميباشد.

عمل بافت در سيستم هاي بافندگي حلقوي توسط سوزن انجام ميشود. در اين حالت ابتدا نخ به سوزن تغذيه ميشود و توسط قلاب سوزن كشيده شده و از داخل حلقه قبلي عبور داده ميشود. با عمل عبور دادن نخ جديد از داخل حلقه قبلي، حلقه قبلي آزاد ميگردد. خصوصيات ساختمان بافت حلقوي، بستگي به نحوه اتصال حلقه ها به طرفين و بالا و پايين آن دارد. حلقه هايي كه در يك ستون عمودي قرار دارند رديف و حلقه هايي كه در يك خط افقي هستند، رج ناميده ميشوند. در سيستم هاي بافندگي حلقوي، علاوه بر و بادامك سوزن به عنوان عامل اصلي بافت از قطعات ديگري از قبيل سينكر استفاده مي شود.

در هر يك از سيستم هاي بافندگي حلقوي پودي و حلقوي تاري، متناسب با ويژگي هاي پارچه هاي مورد نظر، از ماشين هاي متنوعي استفاده مي شود. در سيستم بافندگي حلقوي پودي از ماشين هايي مانند ماشين تخت باف،ماشين گرد باف،ماشين هاي جوراب بافي و ماشـنيهاي راسـت بـاف اسـتفاده مـي شـود . در صورتيكه در سيستم بافندگي حلقوي تاري ماشين هايي مانند ماشين تريكو يا كتن و ماشين راشل مورد استفاده قرار مي گيرند.
تفاوت عمده سيستم هاي مختلف بافندگي حلقوي در روشهاي تغذيه نخ و تبـديل نـخ به حلق ه مي باشد. همچنين محصول نهايي هريك، داراي ويژگي هاي خاصـي اسـت كـه بـراي هـر كـاربرد، استفاده مي شود.

عبارت “بافندگي حلقوي” به روشي از ايجاد بافت اطلاق ميشود كه با خميده كردن طولي از نخ به شكل حلقه هاي يك زنجير، كه از ميان يكديگر عبور داده شده اند، پارچه توليد ميگردد. بافندگي حلقوي با روش دستي، قدمت ديرينه دارد و احتمالاَ از روش گره زدن يا تابيدن نخها به يكديگر، الهام گرفته است. تشكيل حلقه با انگشتان دست، سالهاي طولاني قبل از آنكه ميل بافتني اختراع شود، وجود داشته است. در موزه شهر لستر انگلستان، يك جفت پوتين و دستكش بلند بافندگي حلقوي متعلق به مصر از قرن پنجم نگهداري ميشود. مهارت استفاده از دانهگيري، كور كردن، كيسه اي بافتن و ايجاد نقشه نمايانگر پيشرفته بودن بافتني دستي در اين دوره است .

شگفت انگيز است كه نزديك به ده قرن طول ميكشد تا بافتني دستي به ايتاليا ميرسد و سپس در اروپا گسترش مييابد. بعدها بافندگي حلقوي به يك روش توليد منسوجات در انگلستان تبديل شد. در سال 1488 مجلس آن كشور كنترل قيمت را در دست گرفت و هنري پنجم (1547-1509) اولين پادشاهي بود كه جوراب بافتني استفاده نمود. اولين جوراب بافتني از جنس ابريشم، در سال 1550 بافته شد و در سال 1561 به دليل ظرافت و قابليت كشش خوب آن مورد توجه ملكه اليزابت قرار گرفت .

امروزه استفاده از ماشين هاي حلقوي تخت باف براي توليد لباس زمستاني، در انواع پوليور، ژاكت، بلوز، مانتو و …. ، به ،ها علت كارايي اين ماشين مرسوم شده است. اين ماشينها قابليت البسه زمستاني با طرحها و رنگ هاي مختلف را با انواع نخهاي پشمي، هايبالك، پنبهاي و …. دارند و امكان تعويض سريع نوع پوشاك (سايز، طرح و رنگ بندي) را دارند. اين قابليتها كمتر در ماشينهاي بافندگي ديگر وجود دارد .

همانطور كه اشاره گرديد روشهاي مختلفي براي توليد پارچه در صنعت نساجي وجود دارد كه امروزه از بين آنها از سيستم بافندگي حلقوي با استفاده از ماشين هاي تخت باف گيج 2/5 تا 10 براي توليد پارچه برخي از لباسهاي زمستاني زنانه، مردانه و بچه گانه، نظير ژاكت، پوليور، جليقه، شال، كلاه استفاده ميشود.
اغلب ماشين هاي تخت باف امروزه داراي سيستم ژاكارد الكترونيكي هستند و نياز به نخ رنگي دارند. نخ هاي مورد استفاده در اين ماشين ها اغلب در سيستم ريسندگي الياف بلند ريسيده مي شوند و بيشتر از الياف پشم و اكريليك و ويسكوز به صورت خالص يا مخلوط استفاده ميشود. در كشور ما بيشترين نخ هاي مورد استفاده براي البسه زمستاني، نخهاي هايبالك اكريليك با نمرات 18/2 ، 24/2 و 48/2 متريك است .

بررسی نخ های مورد استفاده در پوشاک زمستانی در ایران و اروپا

البسه مورد استفاده در مناطق سردسير به عنوان لباس رو، نظير ژاكت، پوليور، مانتو، شال و كلاه از چند نظر متنوع هستند. جنس و نمره نخ مورد استفاده، ضخيم و ظريف بودن بافت و طرح لباس دوخته شده ، پارامترهاي اساسي هستند كه در كيفيت و قيمت تمام شده نقش مؤثري دارند. در حال حاضر، در كشور ما از نخهاي بالك و فانتزي اكريليك با نمرات 18 الي 48 به صورت 2 تا 4 لا براي بافت لباس زمستاني استفاده مي .شود در جدول زير قيمت عمده فروشي برخي از البسه زمستاني، ارائه شده است .
در كشورهاي اروپايي استفاده از نخهاي اكريليك در توليد لباس زمستاني، مرسوم نيست و از نخهاي مخلوط الياف پشم، ويسكوز ريون، نايلون و پنبه بيشتر استفاده مي شود از طرفي هزينههاي طراحي و توليد پوشاك در اين قبيل كشورها بسيار زياد است. بنابراين قيمت تمام شده اين محصول، بسيار بالاتر از ايران است به. عنوان مثال يك پوليور مردانه ساده بين 25-50 يورو در اروپا به فروش ميرسد .

موارد مصرف و كاربرد پوشاک زمستانی

ماشين بافندگي حلقوي تخت امروزي، قابليت استفاده همزمان از نخهاي مختلف، طرحها، سايزها و نقشه هاي مختلف را دارند. بنابراين امكان توليد البسه متنوعي را فراهم ميكنند كه از آنها ميتوان به موارد ذيل اشاره نمود :

بررسي كالاهاي جايگزيني و تجزيه و تحليل اثرات آن

امروزه محصولات توليد شده توسط ماشينهاي تخت باف، بيشترين كاربرد را بهعنوان پوشاك زمستاني دارند و تقريباً بدون رقيب هستند. با اين وجود در برخي موارد از ما شينهاي حلقوي گردباف نيز براي اين منظور استفاده ميشود كه محدوديتهاي زيادي به لحاظ سايزبندي و تنوع رنگپذيري دارند و استفاده از آنها، عمومي نشده است. جايگزين ديگري كه براي محصولات ماشين هاي تخت باف مطرح است، استفاده از پارچه هاي دو لايه است كه لايه داخلي آن بيبافت و لايه رويي تاري ـ پودي است. اين محصول بيشتر به عنوان پالتو و كاپشن مورد استفاده ميشود و نميتواند جايگزين مناسبي براي پوليور باشد .

اهميت استراتژيكي پوشاک زمستانی در دنياي امروز

پوشاك زمستاني، سهم قابل ملاحظه اي از پوشاك مورد نياز انسان را شامل ميشود و در سلامتي انسان و كيفيت زندگي شخص در هواي سرد، نقش بسزايي بر عهده دارد. بنابراين پرداختن به مسائل فني توليد، قيمت تمام شده و سليقه افراد مختلف، در توليد يك محصول مطلوب از اهميت بالايي برخوردار است .
نكته مهم ديگر، سهم بالاي تجارت پوشاك در جهان امروز است به. طوريكه بررسي ها نشان ميدهد؛ ميزان گردش مالي تجارت پوشاك، برابر با گردش مالي كل صنعت نساجي (شامل توليد الياف، ريسندگي، بافندگي، چاپ و تكميل و … ) است. بنابراين مديريت بر فرآيند توليد پوشاك، نيازمند توجه بسياري است و سهم خواهي از بازار آن، لازم و ضروري است .

كشورهاي عمده توليد كننده و مصرف كننده پوشاک زمستانی

كشورهای عمده توليدكننده پوشاک زمستانی
كشورهای عمده مصرف كننده پوشاک زمستانی

شركتهای داخلی عمده توليد كننده پوشاک زمستانی

شركتهای داخلی عمده توليد كننده پوشاک زمستانی

شرايط صادرات پوشاک زمستانی

صادر كردن هركالا موكول به موافقت وزارت بازرگاني و دارابودن شرايط موجود در آيين نامههاي گمرك، همچنين دارابودن مزيتهاي رقابتي در بازارهاي بينالمللي ميباشد. بررسي كتاب مقرارات صادرات و واردات وزارت بازرگاني در سال 1387 ،نشان ميدهد صاردات پوشاك زمستاني، آيين و مقررات ويژهاي ندارد .

بررسی تكنولوژی و روش های توليد پوشاک زمستانی

فرآيند توليد انواع پوليور شامل؛ طراحي لباس، انتخاب مواد اوليه، آماده سازي نخ، بافت، دوخت و بسته بندي است كه در ادامه بهطور مختصر پرداخته ميشود. لازم به ذكر است در هر مرحله، نياز به كنترل كيفيت به شدت احساس ميشود و لازم است به دقت پارامترهاي مؤثر به طور مرتب بررسي شود .

معرفی شركت های توليد كننده ماشين هاي مورد نياز طرح تولید پوشاک زمستانی

 

نام ماشین آلات برند کشور تولید کننده
ماشين آلات بافندگي تخت باف Stoll آلمان
Shima seiki ژاپن
دستگاه دانه گيري K.M.F آلمان
Conti Complett ایتالیا
 

ماشين آلات خط دوخت

Durkopp Adler آلمان
VI- BE- MPC ایتالیا
PFAFF ایتالیا
Siwaba ژاپن
Juki ژاپن
Brother ژاپن
Bernina ژاپن
Reece امریکا
Pegasus ژاپن
Rimoldi ایتالیا

 

بررسی نقاط قوت و ضعف تكنولوژي هاي مرسوم در فرآيند توليد پوشاک زمستانی

در فرآيند توليد پوشاك زمستاني (پوليور) از دستگاههاي ماشين بافندگي حلقوي تخت باف، ماشين دانه گيري و دو نوع چرخ خياطي استفاده ميشود. هريك از اين تجهيزات بايد براساس يك استراتژي بلند مدت (حداقل 8 ساله) انتخاب شود. چرا كه دامنه كاربرد آنها، محدود است و نميتوان برخي از پارامترهاي فني آنها را تغيير داد. بنابراين نياز است قبل از تهيه تجهيزات، مطالعات كاملي در خصوص بازار كالاي مورده نظر و محدوديت اي آن انجام شود. سپس براساس مطالعات و قدرت اقتصادي سرمايهگذار، نسبت به تهيه تجهيزات اقدام شود .

در حال حاضر، شركت هاي معتبري در آلمان، ايتاليا، ژاپن و كره جنوبي ، تجهيزات مورد نياز در فرآيند توليد پوشاك زمستاني را ارائه ميدهند كه از تنوع مناسبي به لحاظ كيفيت، كارايي و قيمت برخوردار هستند و در صورتيكه با استراتژي مناسب تهيه شوند، امكان توليد انواع مختلف پوشاك زمستاني مردانه، زنانه و بچه گانه با كيفيت و قيمت تمام شده مناسب در شرايط حال حاضر كشور وجود دارد .

بررسی عمده مواد اوليه مصرفي در توليد پوشاک زمستانی

عمده مواد اوليه مصرفي در توليد پوليور، نخ هايبالك است و بعد از آن ن خهاي فانتزي اكريليك، نظير مولينه، بوكله و شنيل ميباشد. انواع نخهاي اكريليك در واحدهاي ريسندگي الياف بلند كشور توليد ميشوند كه اسامي برخي از آنهادر جدول زير ارائه شده است. اين واحدها، بخشي از الياف مصرفي خود را از شركت پلياكريل اصفهان و بخشي را از كشورهاي آلمان، كرهجنوبي، چين و … تأمين ميكنند .

پيشنهاد منطقه مناسب براي اجراي طرح توليد پوشاک زمستانی

در مكان يابي يك طرح توجه نكات ضروري بسياري، نظير نزديكي به محل تأميد مواد اوليه، بازارهاي عمده مصرف، امكانات زيربنايي، حمايتهاي دولت و نيروي انساني متخصص وجود دارد كه در ادامه به بررسي گزينه هاي فوق خواهيم پرداخت :

باتوجه به بررسي پارامترهاي فوق در طرح توليد پوشاك زمستاني، ميتوان نتيجهگيري كرد كه استانهاي سمنان، مركزي، قزوين، خراسان رضوي، زنجان، آذربايجان شرقي و غربي، فارس و قم داراي امكانات و شرايط مناسبتري نسبت به ديگر مناطق كشور براي راه اندازي چنين واحد توليدي ميباشند .

جمع بندي و پيشنهاد نهايي در مورد احداث واحدهاي جديد تولید پوشاک زمستانی

براي جمع بندي مطالعات امكانسنجي احداث واحد توليد پوشاك زمستاني بايد به مسائل و مواد متعددي نظير؛ وجود واحدهاي توليد مشابه، طرحهاي توليدي در دست اجراي مشابه، ميزان نياز كشور ، قيمت تمام شده، سوددهي واحد توليدي، دوره بازگشت سرمايه، امكانات مورد نياز، دانش فني مورد نظر و …
توجه كرد .
همانطوركه در جريان مطالعات و بررسيها، مشخص شد؛ بخشي از نياز كشور به پوشاك زمستاني، توسط كارگاههاي كوچك بدون مجوز تأمين ميشود و در حال حاضر، واحدهاي صنعتي كشور قادر به تامين كل مصرف كشور نيستند. نكته مهم ديگر، روند رو به رشد صادرات پوشاك زمستاني به كشورهاي منطقه و اروپايي است كه نشاندهنده وجود بازارهاي مناسب اين محصول و توانايي توليدكنندگان ايراني ميباشد.
مسأله مهم ديگر، عدم وجود محصولات ارزان قيمت چيني در بازار ايران است. در نتيجه، امكان يكه تازي توليد كنندگان ايراني اين محصول در بازارهاي داخل، كشورهاي همسايه، كشورهاي آسياي ميانه و حتي كشورهاي اروپايي، وجود دارد .
با توجه به موارد مطرح شده فوق، ميتوان نتيجه گرفت؛ بازار مناسبي براي فروش پوشاك زمستاني در كشور و منطقه وجود دارد و درسالهاي آتي با كمبود توليد اين محصول مواجه خواهيم بود.

امتیاز کاربران: 1.65 ( 3 رای)
گرد آورنده
ایـ توجیهی
خروج از نسخه موبایل