طرح توجیهی تولید تراپاژل سیلسیس، انقلابی در صنعت جاذب ها

معرفی تراپاژل سیلیس – کربن

تراپاژل ها گروه های جاذب هستند که بر حسب نوع ترکیب می توانند گازهای مختلف را جذب نمایند . زئولیت – کربن اکتیو و سیلیکاژل را می توان در اعداد تراپاژل ها محسوب نمود.

تراپاژل سیلیس – کربن ( با فرمول شیمیایی SiO۲.nH۲O+C ) به شماره ۶۱۸۳۹ در تاریخ ۸۹/۰/۱۷ در اداره مالكيت های صنعتی کشور به ثبت رسیده ، مراحل تولید آزمایشی خود را پشت سر گذاشته و آماده تولید انبوه می باشد .این ماده علاوه بر داشتن خصوصیات کامل سیلیکاژل در توانایی جذب رطوبت ، کلیه ویژگی های کربن اکتیو را داراست و بعنوان یک ژل ترکیبی می تواند ، رطوبت و سایر گازهای مزاحم محیطی را جذب نماید (جاذب چند منظوره ) و محافظت کامل از قطعات و تجهیزات بعمل آورد .

مطلب مرتبط : طرح تولید سوپرجاذب های اکریلیک

تراپاژل سیلیس – کربن انقلابی در صنعت جاذب ها محسوب شده و جایگزین مناسبی برای سیلیکاژل به شمار می آید . این محصول صد در صد داخلی و بدون مشابه خارجی است که می تواند کشور را از واردات سیلیکاژل بی نیاز ساخته و علاوه بر نقش جایگزینی واردات در رونق صنایع جنبی مانند کارخانجات سیلیکات سدیم ، گروه های اسیدی و کربن اکتیو موثر باشد .

تراپاژل سیلیس – کربن بصورت بسته های تی بگ و یا جاسازی در برج های جذب و … مورد استفاده قرار می گیرد .

کد آیسیک

کد آیسیک تراپاژل ۲۶۲۹۱۰۲۲ می باشد.

چگونگی ذخیره سازی و نگهداری و استانداردهای مربوط به آن

تراپاژل تولیدی معمولا با توجه به نیاز مصرف کنندگان بسته بندی میگردد . برای فروش به صورت عمده ، بسته بندی در بشکه های ۱۵۰ کیلویی فلزی نو صورت میگیرد . برای فروش به بازار بسته بندی ۲۵ کیلویی عمده ، که در بشکه های مقوایی با بسته بندی نایلون آماده میشود . برای فروشهای ۵ گرم تا یک کیلوگرم نیز می توان بسته بندی مناسب داشت .

نمودار تولید محصولات تراپاژل

نمودار تولید تراپاژل

توضیح موارد مصرف و کاربرد تراپاژل

تراپاژل موارد استفاده فراوانی در صنایع نفت گاز و پتروشیمی به عنوان نم زدا( Dessicant) دارد . سه نوع تراپاژل پرک ، کروی و پودر هیدراته به صورت عمده تولید می شوند . تراپاژل کروی از پرمصرف ترین نوع تراپاژل در صنایع نفت است.

انواع تراپاژل

تراپاژل از لحاظ ظاهری به سه دسته زیر تقسیم می شوند :

  1. تراپاژل پرک
  2. تراپاژل کروی
  3. پودر هیدراته

در صورت داشتن مشخصات فیزیکی و شیمیایی یکسان ، نوع شكل هیچ گونه تاثیری در عملکرد ندارد ، فقط میزان افت فشار و مقدار فضای خالی (Vodie Space) در بسترهای تراپاژل دارای مقادیر متفاوتی خواهد بود .

تراپاژل کروی کمترین میزان افت فشار و مقدار خالی را دارد و اساسا هنگامی که مقادیر این دو پارامتر از لحاظ پایین بودن مقدار آنها مد نظر باشد. استفاده از آنها در برج های نم زدای پالایشگاه های گاز اجتناب ناپذیر است .

بررسی کالا های جایگزین تراپاژل

تا قبل از این همانطور که توضیح داده شد از سیلیکا ژل استفاده می شد که با توجه به اینکه تراپاژل هم جاذب رطوبت و هم جاذب گازهای اضافی می باشد فوق العاده پر کاربرد تر خواهد بود.

اهمیت استراتژیکی کالا در دنیای امروز

با توجه به گسترش روزافزون صنعت نفت و پتروشیمی و صنایع پائین دستی آن مصرف تراپاژل روز به روز افزایش داشته و چون تاکنون هیچ گونه جایگزینی برای تراپاژل (از نظر رطوبت گیری ) ساخته نشده می توان به اهمیت بسیار زیاد این محصول پی برد

کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده تراپاژل

از نظر مصرف ، همه کشور های دارای صنایع نظامی ، پتروشیمی و سایر صنایعی که نیاز به مواد جاذب رطوبت دارند کاملا به این ماده نیازمند بوده و می توان گفت تمامی کشور ها به نوعی مصرف کننده این محصول هستند .

اما عمده مصرف کنندگان این محصول سه کشور آمریکا، روسیه و چین هستند .

شرایط صادرات تراپاژل

با عنایت به اینکه این محصول اختراع جدیدی در زمینه رطوبت گیرها می باشد بنابراین با تبلیغات موثر و بازاریابی دقیق قابلیت صادراتی کامل را خواهد داشت .

ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز خط تولید در طرح توجیهی تولید تراپاژل

ردیف نام ماشین آلات و تجهیزات
۱ راکتور
۲ شیکر
۳ کوره پخت
۴ کوره پیش گرم
۵ دستگاه تزریق پلاستیک
۶ دستگاه بادی
۷ دستگاه تی بگ زن ۲۰-۱
۸ دستگاه تی بگ زن ۱۰۰-۲۰
۹ دستگاه مخازن
۱۰ خرک حمل مواد
۱۱ وان شستشو
۱۲ میکسر ۱۰۰۰ لیتری
۱۳ جرثقیل ریلی

بررسی اجمالی تکنولوزی و روش تولید تراپاژل

عمده ترین روش تولید تراپاژل (اعم از حالتهای فیزیکی پرک ، پودر هیدراته و یا کروی ) ، اضافه کردن اسید به سیلیکات سدیم یا پتاسیم و تشكيل ژل است . پس از تشکیل ژل، عمل شست شو و بعد از آن خشک کردن انجام می شود . کلسیناسیون مرحله نهایی تولید خواهد بود .

امتیاز نویسنده

امتیاز کاربران: 4.35 ( 1 رای)
خروج از نسخه موبایل