طرح تولید نایلون عریض كشاورزی

معرفی نایلون

نایلون پلیمری است که در سال 1935 توسط والاس کارتروز متخصص شیمی آلی شرکت دوپونت که یکی از بزرگترین تولید کننده های مواد شیمیایی در آمریکا و جهان است ساخته شد. امروزه نایلون در شمار عظیمی از محصولات همچون چتر نجات، لاستیک ماشین، چادر، طناب و بسیاری از ابراز نظامی استفاده می شود به گونه ای که با زندگی روزمره عجین شده و این به معنای کاربردهای زیاد و اهمیت بالای این محصول می باشد.

محصول موردنظر در این طرح نایلون عریض کشاورزی می باشد که از پلی اتیلن تولید می شود و از عرض 2 متر تا 12 متر مدنظر می باشد.
برای آشنایی بیشتر با توجه به اینکه این محصول یک نوع پلیمر و از دسته پلاستیکها می باشد توضیحاتی در زیر آورده می شود.

شرایط واردات و صادرات

بر اساس کتاب قوانین واردات و صادرات هیچ شرایط خاصی برای واردات یا صادرات این محصول تعیین نشده است.

توضیح موارد مصرف و کاربرد نایلون

از مهمترین کاربرد ورقه ها و فیلم های پلی اتیلنی به موارد زیر می توان اشاره کرد:

بررسی کالاهای جایگزین نایلون

در بند قبل موارد مصرف نایلون های پلی اتیلنی آورده شد. یکی از موارد مصرف بسته بندی می باشد. ماده ای که برای بسته بندی مورد استفاده قرار می گیرد باید دارای ویژگی هایی از قبیل ارزانی، مقاوم بودن در برابر پارگی و شفافیت باشد. برای بسته بندی اشیاء حجیم از قبیل یخچال در گذشته از کارتن استفاده می شد که امروزه استفاده از نایلون رایج شده است.

از این محصول برای بسته بندی اشیاء کم حجم مانند آب معدنی از دیرباز استفاده می شده که علت آن نیز همان موارد فوق می باشد . مهمترین عیب نایلون این است که در طبیعت تجزیه نشده و آلودگی محیط زیست را به همراه دارد. اگر برای مقاصد بسته بندی از کاغذ و کارتن استفاده شود این عیب مرتفع ولی بسیار گران تمام می شود.

در مصارف کشاورزی مانند بسته بندی میوه و تره بار نیز مواردی از قبیل شفافیت و ارزانی مطرح هستند که این ویژگی ها در این محصول وجود دارد.

یکی از مهمترین مصارف نایلون عریض برای پوشش گلخانه ها می باشد. برای پوشش گلخانه باید از موادی استفاده شود که ضمن عبور نور در کنترل و حفظ دما و رطوبت موثر باشند. همچنین مساله هزینه نوع پوشش نیز حائز اهمیت است .

انواع موادی که برای پوشش گلخانه ها مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از : پلاستیک، شیشه، صفحات FRP (پلاستیک تقویت شده با فایبرگلاس)، صفحات آکریلیک و پلی کربنات. در زیر به طور مختصر هر کدام از پوشش های مذکور بررسی شده اند.

پوشش های پلاستیکی به دلیل اینکه صرفه جویی قابل ملاحظه ای در احداث گلخانه ایجاد می کنند و اینکه هزینه حرارتی این پوشش در مقایسه با شیشه یک لایه ای و FRP حدود 40 درصد کمتر است بسیار رایج می باشند . مهمترین عیب این نوع پوشش عمر کم آنهاست. عیب دیگر پلاستیک این است که در زمستان وقتی هوای گرم گلخانه با سطح پوشش برخورد می کند چون دمای پوشش کمتر است قطرات آب تشکیل شده و بر روی گیاهان می ریزد و چون گیاهان مرطوب زودتر بیمار می شوند این عمل باعث گسترش بیماریها می شود همچنین با افزایش رطوبت خاک اکسیژن محیط کم می شود. در ایران بیش از 90 درصد گلخانه ها از این نوع پوشش استفاده می کنند.

شیشه به عنوان پوشش دیگری در گلخانه ها مطرح است که در کشور ما به ندرت استفاده می شود. شیشه های تک لایه ای عایق حرارتی خوبی نیستند. در کشورهای اروپایی از شیشه های دو جداره بسیار زیاد استفاده می شود. یک دلیل این امر گران بودن قیمت انرژی است. عمده ترین عیب این نوع پوشش بالا بودن قیمت آنهاست.

فایبرگلاس مقاوم یا FRP نسبت به شیشه مقاومت بیشتری در برابر شکستگی دارد و خنک کردن گلخانه در تابستان با این نوع پوشش نسبت به شیشه ارزانتر است. این نوع پوشش نسبت به شیشه نور را به طور یکنواخت تری پخش می کند . از معایب این پوشش می توان به موارد زیر اشاره نمود: عمر آنها نسبت به شیشه کمتر است، خطر آتش سوزی در آنها بیشتر است و به خاطر ساییدگی و جمع شدن گرد و غبار در درزهای آن محل مناسبی برای رشد جلبکها می باشد.

صفحات آکریلیک و پلی کربنات نوعی پوشش با طول عمر حدود 10 سال است. عبور نور از آنها حدود 83 درصد و با ضخامت های مختلفی تولید می شوند . از عیوب آنها این است که دارای قابلیت اشتعال بالا بوده و قیمت آنها گران است.

اهمیت استراتژیکی نایلون

با توجه به اینکه در کشور ما بیش از 6000 هکتار زیر کشت گلخانه ای قرار دارند و تمام گلخانه ها از این محصول استفاده می کنند و با توجه به اینکه برای بسته بندی تمام محصولات کشاورزی از نایلون مورد بحث این طرح کمک گرفته می شود و هیچ محصول جایگزینی برای این کالا وجود ندارد اهمیت چنین محصولی را نشان می دهد. استفاده از این محصول در صنایع بسته بندی باعث راحت تر شدن حمل و نقل کالا (به خاطر مقاومت بالا) و کاهش قیمت تمام شده محصول می شود.

کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده نایلون

کشورهایی از قبیل آمریکا، آلمان، انگلستان، اسپانیا، ایتالیا، چین، روسیه، ژاپن، فرانسه، کره جنوبی و هلند در عین حال که از تولیدکنندگان عمده پلی اتیلن می باشند تولید کنندگان عمده محصولات پلی اتیلنی نیز می باشند.

کشورهایی نظیر کشورهای امریکای جنوبی، افریقا، کشورهای تازه استقلال یافته شوروی سابق، اقیانوسیه و کشورهای آسیایی مثل چین، هند، اندونزی، پاکستان، فیلیپین، سنگاپور، تایوان و تایلند به مقدار زیادی محصولات پلی اتیلنی مصرف می کنند به گونه ای که ناچار به واردات می باشند.

بررسی اجمالی تکنولوژی و روش های تولید نایلون

تکنولوژی تولید فیلم پلی اتیلنی یکی از ساده ترین تکنولوژی های تولید است. مواد اولیه این طرح به نسبت مورد نیاز توزین گردیده و جهت مخلوط شدن به مخلوط کن هدایت می گردند. سپس مواد مخلوط شده به دستگاه اکسترودر هدایت شده و با استفاده از تسمه نقاله مواد به درون کلندر جهت ضخامت دادن به فیلم پلی اتیلن عبور داده می شود. با عبور از خشک کن دمای فیلم کاهش می یابد. در نهایت به صورت رول پیچیده شده کناره های آن برش داده شده و ضایعات حاصل از برش به آسیاب اولیه برگشت داده می شود. تنها تفاوت ممکن است در مدل دستگاههای تولیدی باشد. تجهیزات خط تولید این محصول در داخل کشور ساخته می شود.

امتیاز کاربران: 3.2 ( 3 رای)
گرد آورنده
ایـ توجیهی
خروج از نسخه موبایل