طرح توجیهی تولید كفش ایمنی صادراتی

کفش ایمنی کفشی است که دارای جنبه های ایمنی بوده و استفاده کننده را از صدماتی که ممکن است در حین کاربه طور تصادفی رخ دهد محافظت می کند. کفش های ایمنی بر اساس جنس مواد بکار گرفته شده در ساخت آنها به دو نوع بشرح ذیل تقسیم بندی می شوند:

  1. کفش های ساخته شده از چرم و سایر مواد به استثنای کفش های تمام لاستیکی و یا تمام پلیمری
  2. کفش های تمام لاستیکی (کفش های کاملا ولکانیزه شده) و کفش های تمام پلیمری (کفش های قالب ریزی شده یا تزریقی) کفش های ایمنی بر اساس طرح های مختلف به ٥ طرح کفش، پوتین، نیم چکمه، چکمه و چکمه ساق بلندتفکیک می شود.

تولید کفش کار

شرایط واردات کفش ایمنی

طبق قانون صادرات و واردات وزارت بازرگانی محدودیت خاصی جهت واردات محصول مورد مطالعه این طرح وجود ندارد و لذا با پرداخت حقوق گمرکی امکان واردات وجود دارد.

معرفی موارد مصرف و کاربرد کفش ایمنی

بر اساس دسته بندی انجام شده توسط اداره خدمات فنی بخش ایمنی وزارت کار ایالات متحده آمریکا، کفش های ایمنی بشرح ذیل تقسیم بندی می شود.

مطلب مرتبط : طرح تولید کفش چرمی

کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده کفش ایمنی

محصول تولیدی طرح کفش ایمنی می باشد که زیر مجموعه انواع کفش را شامل می گردد. کشورهای عمده تولیدکننده کفش ایمنی در جهان ایتالیا، اسپانیا، چین و ویتنام و واردکنندگان و مصرف کنندگان اصلی آن روسیه، آلمان،یونان، هلند و اسرائیل می باشند.

بررسی اجمالی تکنولوژی و روش تولید کفش کار

ماشین آلات مورد نیاز تولید کفش ایمنی

کلیه ماشین آلات تولید کفش ایمنی ساخت داخلی اند و در کشور قابل تهیه می باشد.

ردیف ماشین آلات لازم مشخصات
۱ ماشین تزریق پلی اورتان (PU) مخصوص تزریق زیره دو رنگ
۲ دستگاه لویس مجهز به سیستم کلاج‐ ٤ کیلووات
۳ گرم خانه
۴ چیلر
۵ دورگیر
۶ میکسر
۷ چرخ دوخت تک سوزنه‐دوسوزنه‐ درشت دوز از شماره ٢ الی ٩
۸ دستگاه پرس چرم ٢٥ تن‐ ٣ کیلووات
۹ کمپرسور هوای فشرده ٥٠٠ لیتر در دقیقه – ٣ کیلووات

تعیین نقاط قوت و ضعف تکنولوژی مرسوم در تولید کفش کار

نقاط قوت نقاط ضعف
١‐ وجود دانش فنی کافی در کشور

٢‐ دسترسی به نیروی کار

٣‐ امکان صادرات به سایر کشورها

١‐ نوسانات قیمت مواد اولیه
٢‐ پایین بودن سطح فن آوری

٣‐ عدم مطابقت کیفیت محصول تولیدی با استانداردهای سایر کشورها

٤‐ عدم دسترسی به اطلاعات بازارها

مطلب مرتبط : طرح تولید چرم سبک و سنگین (بزی و گوسفندی)

مواد اولیه عمده مورد نیاز و محل تامین آن

ردیف ماده مشخصات
۱ پنجه مقاوم در برابر حداقل٢٠٠ ژول انرژی و فشردگی ١٥ کیلو نیوتن
۲ قالب کفش از جنس پلی اتیلن
۳ چرم گاوی سبک ضخامت ٢ تا ٢,٤ میلیمتر
۴ چرم آستری ضخامت حداقل ١ میلیمتر
۵ مواد pu جهت تزریق زیره
۶ پاشنه pvc

عمده مواد اولیه این طرح چرم که قابل تهیه از بازار داخلی کشور می باشد. از جمله تولیدکنندگان بزرگ چرم درکشور چرمشهر در واقع در جاده قم ‐ تهران می باشد.

بررسی تاثیرات زیست محیطی

مواد اولیه مورد استفاده در صنایع کفش شامل چرم ها، مواد PVC ,PU، الیاف طبیعی و مصنوعی و حلال ها می باشند. ماده خام چرم از زواید محصولات گوشتی بدست می آید که برای محیط زیست زیان آور نمی باشداما در تبدیل آن به چرم و در طی عملیات دباغی برخی از مواد شیمیایی به آن وارد می شودکه باید به شدت مورد کنترل قرار گیرد.

در سنوات اخیر چرم هایی با عنوان چرم های زیست محیطی به بازار عرضه شده است که در این چرم ها به جای کروم از ترکیبات گیاهی برای دباغی استفاده می شود. پلیمرهای PVC , PU و کائوچوی مصنوعی عموما همگی از منابع غیر قابل تجدید مشتق می شوند و در تولید آنها از مواد خطرناک جهت محیط زیست استفاده می شود.

در این مورد موادی که ترموپلاستیک هستند قابل بازیافت می باشند اما در مواردی که ترموست می باشند هنوز جایگزین مناسبی جهت آنها بکار گرفته نشده است. در ساخت پی یو می توان از پلی اول هایی با پایه روغن های ماهیان و آبزیان استفاده نمود. پیوندهای عرضی موجود در کائوچو بازیافت آن را دچار مشکل می کند.

مطلب مرتبط : ایده کارگاه تولیدی محصولات چرمی

چسب مورد استفاده در تولید کفش ها پایه حلال اثرات زیست محیطی بیشتری نسبت به چسب های با پایه آب و چسب های جامد دارد که با جایگزینی این نوع چسب ها از میزان آلودگی در محیط زیست کاسته می شود. مواد مورد استفاده در آستر و روکش کفش نیز می تواند با تغییر یافتن بر مبنای آبی می تواند منجر به کاهش اثرات زیست محیطی تولید کفش شود.

در تولید الیاف مصنوعی مورد استفاده در تولید کفش از مواد شیمیایی بسیار پر ضرر جهت محیط زیست استفاده می شود که امروزه در استفاده از الیاف طبیعی به جای الیاف مصنوعی تلاش هایی انجام شده است. از راه های کنترل ورود مواد اولیه مورد استفاده در تولید کفش به محیط زیست استفاده مجدد از فاضلاب و فضولات سیستم وحداکثر استفاده از مواد اولیه می باشد.

طرح توجیهی مرتبط : طرح توجیهی تولید دستکش کارگری

امتیاز نویسنده به مطلب

امتیاز کاربران: 4.1 ( 1 رای)
خروج از نسخه موبایل